Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera se po něm osypala, dr. nakázala okamžitě přestat brát!! U upozornila mě, že na to vždy ostatní lékaře musím upozornit!
Já jsem měla podobnou reakci v dětství a dali mi hned jiná antibiotika, což dodržují celý život! Jednou mi řekli, že mám smůlu, že jiná antibiotika pomaleji zaberou, ale penicilín mi nedal už nikdy nikdo.
No a myslíte, že to nevadí, když dnes tedy ty dvě dávky, které by měl dostat vynechá a zítra navážeme jinými?
Zavolej si na tu pohotovost, nebo tam zajeďte, alergie na léky není žádná legrace! My to přes net neposoudíme…
@čarodějka1311 píše:
Zavolej si na tu pohotovost, nebo tam zajeďte, alergie na léky není žádná legrace! My to přes net neposoudíme…
Přesně tak. A svévolně nebrat ATB taky není žádná legrace. Pokud byly předepsány oprávněně, tak to může způsobit pro příště rezistenci na ty samá ATB třeba v jiném léku.
To musí posoudit mudr.,jestli vysadit nebo ne, nechat být nebo vyměnit za jiná.
Já bych svévolně nevysadila.
@Veendulka nedat, rozhodně nedat a zítra zavolat dr a nechat si napsat jiná. @Jana206 A jen tak vysadit atb rozhodně dobré není, ale pokud je tady možná alergická reakce, rozhodně bych neváhala, může nastat anafylaktický šok a to i pozdní, takže brát dál, je rozhodně risk mnohem větší ![]()
@Gábííí Mezi ATB většinou v dnešní době není kratší rozestup než 8 hodin, často i 12 hodin. Jen ve vyjímečných situacích se dnes předepisují se 6 hodinovými rozestupy a se 4 hodinovými snad už vůbec ne.
Zakladatelka měla být dávno na pohotovosti nebo u lékaře, za tu dobu by byla několikrát zpět. A ne to řešit tady a ptát se jestli „dát nebo nedát“. Protože když to neposoudí doktor, jakékoliv svévolné řešení je špatně.
@Jana206 ano,s tím naprosto souhlasím, na pohotovost měla jet jako první a ne to řešit tady a ztrácet tím čas. Každopádně jak už jsem psala, i když by se to nemělo, vynechat atb je menší zlo, než dát a riskovat tím i to nejhorší.
Zakladatelka měla jet opravdu na pohotovost. Mě se jako malému dítěti projevila alergie na penicilín a od té doby ho nesmím. Není to žádná sranda. Taky mi alergie začala vyrážkou.
Děkuji všem za reakce, antibiotika jsme vysadili, tak snad to bude už v poho vyrážka je méně.
![]()
@Veendulka tak to je moc dobře. A co Dr, předepsal jiná atb, co on na to?
Zdravím taky se nám vyhodila..po Ospenu..červená krupička skoro hned druhý den po začátku užívání…okamžitě jsme museli penicilinový sirup vysadit.
Holky jsem teď docela na rozpacích - doktorka malému (13 měsíců) předepsala Ospen ve čtvrtek po tét, co měl od pondělí horečky přes 39 bez jiných příznaků a nic se neprokázalo ani z moči ani z CRP. ŘEkla, že je to spíše preventivně - už to mě zarazilo, ale tak snad ví, co dělá. HNed jsme ho začli dávat a v pátetk ráno už bez horečky, jenže během dopoledne se mu objevila na bříšku vyrážka (drobné červené pupínky, jakoby kopřivka). VOlala jsem tedy hned doktorce, jestli to třeba nemohla být 6tá nemoc, tak prý že ta by se prokázala z totho CRP a že to může být právě alergie na ten penicilin. Tak jsem se ptala, zda ho tedy máme vysadit a ona že ne, že ho mám jen sledovat, aby mu neotýkal jazyk a hrtan a špatně se mu nedýchalo, jinak že pokračovat a dávat k tomu Fenistil. ALe všechny z vás tady píšete, že vám doktorky poradily okamžitě vysadit. Malému se ta vyrážka rozlezla i na záda a na obličej a ty pupínky se jakoby rozlily - už to není krupička, ale jsou to takové malé drobné červené pupínkové flíčky nebo jak to popsat. No v pondělí máme jít na kontrolu, ale nevím, zda do té doby ten Ospen dávat, když ho měl navíc jen jakoby „preventivně“ a má tu vyrážku. NAvíc si myslím, že ho to možná i svědí, protože se mi v noci často budí se šíleným řevem a je těžké ho utišit - a to stejné dnes po obědě, spal hodinu v klidu a pak 15 minutový řev - bylo vidět, že by spal, ale prohíbal se a strašně plakal, bylo mi ho líto. Dala jsem Fenistil, teď už je probraný a v pohodě. Mám na tu doktrokku docela vztek!
@katigo píše:
Holky jsem teď docela na rozpacích - doktorka malému (13 měsíců) předepsala Ospen ve čtvrtek po tét, co měl od pondělí horečky přes 39 bez jiných příznaků a nic se neprokázalo ani z moči ani z CRP. ŘEkla, že je to spíše preventivně - už to mě zarazilo, ale tak snad ví, co dělá. HNed jsme ho začli dávat a v pátetk ráno už bez horečky, jenže během dopoledne se mu objevila na bříšku vyrážka (drobné červené pupínky, jakoby kopřivka). VOlala jsem tedy hned doktorce, jestli to třeba nemohla být 6tá nemoc, tak prý že ta by se prokázala z totho CRP a že to může být právě alergie na ten penicilin. Tak jsem se ptala, zda ho tedy máme vysadit a ona že ne, že ho mám jen sledovat, aby mu neotýkal jazyk a hrtan a špatně se mu nedýchalo, jinak že pokračovat a dávat k tomu Fenistil. ALe všechny z vás tady píšete, že vám doktorky poradily okamžitě vysadit. Malému se ta vyrážka rozlezla i na záda a na obličej a ty pupínky se jakoby rozlily - už to není krupička, ale jsou to takové malé drobné červené pupínkové flíčky nebo jak to popsat. No v pondělí máme jít na kontrolu, ale nevím, zda do té doby ten Ospen dávat, když ho měl navíc jen jakoby „preventivně“ a má tu vyrážku. NAvíc si myslím, že ho to možná i svědí, protože se mi v noci často budí se šíleným řevem a je těžké ho utišit - a to stejné dnes po obědě, spal hodinu v klidu a pak 15 minutový řev - bylo vidět, že by spal, ale prohíbal se a strašně plakal, bylo mi ho líto. Dala jsem Fenistil, teď už je probraný a v pohodě. Mám na tu doktrokku docela vztek!
tak ta je drsná, když se mi malá osypala, tak moje dr. zavelela okamžitě přestat brát a ihned k ní přijít. A jak jako máš poznat, že mu začíná otékat hrtan
, asi až se začne dusit, né?? To je šílený.