Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam jeste jeden dotaz. Nevite, jestli ma na takovou tu drobnou cervenou vyrazku, co se dela novorozencum hlavne na hlavicce, vliv co jim? Bertik mel jen malinkou vyrazku v porodnici, pak dlouho nic a ted se mu zase docela hodne objevila. Vypada chudacek jako pubertak, tak si rikam, jestli jsem neco nesnedla, co bych nemela…
Ahoj,můj Lukášek to měl taky a to jsem ho vůbec nekojila,takže tím to nebude.Vypadal chudák hrozně,doktorka mi to napsala nějakou mast a pak se to zpravilo a byl zase fešák
Podívej se na fotku,ten vypadal ![]()
Jestli jsi teda myslela tuhle vyrážku,může to být i jiná
Potom už vypadal jak měl ![]()
http://www.daneek.ic.cz/…mages/34.jpg
Na kostěje nemáte
že by to bylo z jídla mě teda vůbec nenapadlo, jedla jsem vbšechno nenadýmavé
ale léčit to vůbec nemá smysl, hledala jsem o tom na internetu a léčí se to tak 50 druhy mastí se zcela protichůdnými účinky (od vysušujících po promašťující), takže se to prostě zahojí samo
zato teďka máme atop ![]()
Jee, holky, tak to ti vasi cvrcci maji jeste horsi nez Bertik. Fotku nema smysl davat nebot na nich to neni videt, ale kdyz se na nej koukam zblizka tak to tam ma. Je to to same co u vas, ale trochu mene.
Vidim, ze s kojenim to teda nesouvisi. Mne jedna znama PA rikala, ze se tim miminka cisti at se tim netrapim, no a me hned napadlo z ceho se takovej mrnous muze cistit, tak jedine z toho, co dostane ode mne…
Taky nejim nic nadymaveho a ted vysazuju uz i syry kvuli zelene stolicce
Za chvili budu jist jen suchy chleba (aspon den stary samozrejme
)
tak zelenou stoličku jsem tu řešila nedávno a můžu tě uklidnit, že sýry klidně můžeš. Mě mudra říkala, že je to jen pozměněným trávením a obvykle se to do týdne vrátí do míchaných vajíček. No, trvalo to skoro 14 dní, kdy ze začátku jsem taky vynechala z jídelníčku snad úplně všechno podezřelého, ale po týdnu, když se nic nedělo a v plínkách byl pořád špenát, tak jsem se na to vyprdla a jedla jako dřív no a přešlo to. K vyrážce…my na to dostali nějakou mastičku, v lékárně jí museli namíchat a za 3 dny to krásně začlo mizet. Ale Luky toho měl maličkato, to Kostěj tedy vede ![]()
Kakiko, tak to jsi me s tema syrama potesila. Ja miluju syry vseho druhu a uplne je vyloucit bych asi stejne nedokazala. Aspon lucinu ![]()
Do poradny jdeme v patek, tak se tam na to vsechno jeste zeptam. Prave jsem se ptala nejdriv tady, protoze jsem pojala podezreni jestli nejak ta vyrazka a zelena stolice nesouviseji s tema syrama, posledni tyden jsem je jedla asi casteji nez predtim. No a pak clovek patra na internetu a cte o alergii na mliko a podobnych vecech, tak ma strach, aby toho sveho cvrcka nejak spatne nevyzivoval…
Tak my měli vyrážku stejnou jako Miriamm na mimču, dostali jsme nějakou mastičku a za pár dní to zmizelo.
Naty měla taky pupínky, ale tedy nebylo to nic výrazného a nic jsem na to nepatlala. Zmizelo to samo. I mě bylo řečeno, že se mimi čistí, a to konkrétně od hormonů. Prostě je mimi plné mateřských hormonů (holčičky můžou po narození i „menstruovat“ a mít zduřená prsa)
my jsme s toníkem dostali bactroban a na druhy den to téměř vymizí, ale měli jsme jen pár flíčků…teď nás trápí takové lyšeje, nebo jak se tomu říká, má obličej jako struhadlo, znáte to? asi to vymizí samo, ale dělá to takové šupinky, že nevím, jestli s tím nejít k dr.
Zitra jdeme na kontrolu k doktorce, tak ji reknu aby nam na to dala nejakou masticku. Je mi ho lito, jak ted vypada ![]()
Nektere ty pupinky maji dokonce i takove lehce zlute hlavicky, no hrozny ![]()
Tak jsme byli v patek u dotorky a pry je to novorozenecke akne. Zadnou masticku nam nedala, pry myt jen prevarenou vodou a nicim nemazat. 3× denne oplachovat repickovym cajem. Musim rict, ze ten repicek je zazrak, za jeden den je to asi o 80% lepsi. Myslim, ze kdyz mu tu hlavicku budu oplachovat jeste den nebo dva, ze to zmizi uplne. Ted jsme ale pro zmenu dostali zanet spojivek do jednoho oka, takze sice uz nema videt pupinky, ale zase ma cele jedno ocicko permanentne upatlane
S temi cvrcky je ale trapeni ![]()
Ahoj, reaguji uz asi pozde, ale nase deti meli taky novorozenecke akne a u obou zabral Holtuv krem - smrdi priserne, ale pomaha. Jinak ted ma maly taky lisej, zkousela jsem krem od A-dermy, vzdycky to chvili vypadalo na zlepseni, ale nakonec nam na to dr.dala Fucidin H krem a kapicky Zyrtecku a to pomohlo do 3 dnu - nezmizelo to uplne, ale je to o moc lepsi. Ted se pro zmenu zacali malemu delat pupinky na nozickach, neco jako kdyz zacinala ta lisej na obliceji, tak nevim co s tim, nemate nekdo zkusenost?