Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na první fotce je hemangion, na druhé jsou buď dlouhodobě podebrané vlasové váčky - folikuly v opouzdřeném zánětu nebo vznikající hemangiomy. Bych řekla ![]()
Takže to teda není nic, co by bylo nebezpečné? Vím jen že to je nezhoubný a mají to miminka, ale jinak to nikoho nijak neomezuje, mám pravdu?
@Anonymní píše:
Takže to teda není nic, co by bylo nebezpečné? Vím jen že to je nezhoubný a mají to miminka, ale jinak to nikoho nijak neomezuje, mám pravdu?
Hemangion není zhoubný, ale může růst - pokud není moc velký, dá se operovat laserem (tedy nevím, jak na hlavě, tam asi nee) nebo jej prostě vyříznou na chirurgii (jen to chvíli dost krvácí). Na ty další dva by se musel podívat kožař, jestli se s tím dá něco dělat nebo jestli to je ne/zhoubné - podle prvního pohledu to vypadá v pohodě, ale nebudu tady házet diagnózy na internetu
… fakt nejlepší jít s tím na kožní, ale předběžně to na žádný nádor nevypadá ![]()
Dobrý den, už asi 2 roky žiju v nevědomí co to vlastně mám ve vlasech na hlavě na kůži? Nesvědčí to, nebolí to, ten jeden samostatný je tvrdý, ty dva na obrázku jsou spis jako pihy, má tu některá z vás zkušenosti s tímhle, co by to mohlo byt? Každopádně děkuji dopředu za odpovědi.