Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Libuslibu to je tělo od těla, někdo otěhotní hned další měsíc někdo se snaží 2 roky
co znamená „od té doby měli několikrát nechraněný sex“??? Několikrát je obden, nebo 2× do měsíce? ![]()
Můžeš si sledovat ovulaci aby jsi věděla kdy je správný čas na sex. Pokud to nepůjde rok, můžeš jít na konzultaci s lékařem.
No, říká se že by se to mělo řešit po roce. Ale pokud se pár opravdu snaží. Píšeš několikrát, to těžko říct.
Jinak otěhotnět můžeš v podstatě hned. Otázka je, jestli máš ovulaci atd.atd. U každé je to individuální.
Tak otěhotnět se může hned, ale to je individuální, někdo hned, jiný za půl roku, někdo za dýl. Nám to trvalo po vysazení 3 měsíce.
Několikrát znamená co? Chtělo by to trefit se přibližně do doby, kdy má být ovulace a zjistit, jestli vůbec ovulace je.
@Kriss Tina @P4ja @pikola @xstrasilka
Několikrát znamená denně i obden, někdy i za týden… dá se říct, že prostě pravidelně.
Jak zjistím, že ovuluji? dočetla jsem se, že je to cca 10-14 dní od MS ale jak trefit přímo ten den?
Příspěvek upraven 30.10.18 v 18:20
@Libuslibu na ovulaci si buď musíš pravidelně měřit bazální teplotu, nebo si nakoupit do zasoby ovulační testy. Nicméně pokud bude styk ob den, tak je velká šance otěhotnět, jednou za týden je třeba málo.
@Kriss Tina No právě, že to velká šance podle mě není.. Mít nechráněný sex přes 7 měsíců a stále nebýt těhotná i když spolu spíme opravdu pravidelně.. Opravdu se bojím, že já či přítel, že jeden z nás je neplodný
Svou plodnost či neplodnost zjistím na gynekologii ale upřímně vůbec netuším, kde si má můj přítel zjistit zda je plodný či ne ![]()
Ty ovulační testy zní dobře zakoupim je normálně v lékárně?
@Libuslibu ovulační testy koupíš klidně i v drogerii. Zkus to, v první řadě je dobře zjistit jestli ta ovulace vůbec probíhá.
@Libuslibu tak pokud brala ha dlouhodobě este ji nemusel nabehnout normální cyklus, někdy trvá i několik měsíců než se to srovná
nebo může mít ovulaci těsně před MS a vajicko se nestačí uchytit.
@Kriss Tina dlouhodobě ano brala jsem jí cca 5 let +/- ale MS mám pravidelnou. Asi bude lepší si zajít na gyndu že?
@Libuslibu píše:
@Kriss Tina dlouhodobě ano brala jsem jí cca 5 let +/- ale MS mám pravidelnou. Asi bude lepší si zajít na gyndu že?
No bude to lepší.Ale nestrašila bych hned s neplodností.