Vysazení léků na astma – sama od sebe

4256
6.4.19 19:39
@Haannka píše:
Nezkoušel/a jste sami od sebe, vysadit nebo ubrat léky na astma? Myslím u sebe, nee u dětí.
Beru 2× denně Seretide, a chtěla bych zkusit buď ubrat dávkování, nebo postupně úplně vysadit.Ne na truc doktorovi, jen prostě zkusit jestli se bez tý chemie obejdu., jestli to není zbytečně moc. Ve zprávách dr. píše, že astma je středně těžké, přitom teda spiro je vždycky OK. Jednou jsem byla na FeNO vyš. tam vyšlo 34ppb myslím, a od tý doby jsem se přes Montelukast dostala až k tomuhle vdechovadlu.
Nejsem žádnej bioblázen :mrgreen:, jen by mě zajímalo, jestli bez toho člověk může fungovat.
Díky za názory!;-)

Poradila bych se nejdřív s lékařem a sama bych neriskovala.jestli nechceš mít astmatický záchvat. A asi dobře víš že dlouhodobě užívané léky se když už vysazují postupně. Já beru vasocardin na upravení tepu. Když jsem omylem zapomněla vzít prášek měla jsem tep přez 140 v klidu a myslela jsem že je semnou konec. Být tebou tak to nedělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
6.4.19 19:42

Můžeš se poradit s doktorem aby ti dal něco slabšího. Ale vysazovat je blbost. Protože každý záchvat ti potom zbytečně ničí plíce. Chápu tě, taky mě to prudi, ale lepší to kompenzovat než potom řešit zhoršení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
6.4.19 19:48

Já vysadila po tom co mi došly léky a pro nový jsem se nějak nedostala a musím zaťukat - už asi dva roky klid :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
6.4.19 19:55

Ja „vysazuju“ pravidelne, kdyz nemam cas jit na plicni. Vzdycky to skonci po case navratem obtizi - nekolik hodin v noci kaslu. To me donuti uprednostnit sebe pred praci a rodinou a za par tydnu po tom, co dostanu leky, jsem zas v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22588
6.4.19 20:09

@Haannka a co spirometrie? Já mám teda Seretide také.. mám ho užívat 1× denně (dřív 2× denně) No.. ale neužívám ho tedy pravidelně.
Co to zkusit nadhodit doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.4.19 20:47

Manzel vysadil, pak mel 10 let klid, nasledne prisla drsna chripka, se kterou skoncil na plicnim v nemocnici a leky bere znovu a vyssi davky. Od te doby uz zkusil vysadit znovu nebo snizit kortikoidy na polovinu a celkem rychle se k nim zase vratil. Ted uz snad na me da a vysazovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
6.4.19 21:22

Můžete bez toho fungovat. Vždy budou dva tábory jeden pro a druhý proti, rozhodnout se musíte sama. Každý lék má i vedlejší účinky, které nekdy převáží. Psychosomatika, může být cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.19 21:36

Ja vysazuju. Poprve to bylo po dohode s mudr, ze zkusim mensi davkovani a taky vysadim na leto a necham telo odpocinout od chemie.
Minuly podzim mi uz dala slabsi leky, mela jsem dobre vysledky, tak rikala, ze to zkusime i pres zimu davat slabsi leky. Vzdy mi rika, ze musim hlavne poslouchat sve telo.
Od lonskeho leta se zkousim lecit cinskou medicinou a bylinkami.
A letosni zimu jsem Seretide nebrala ani zime, krome 2 viroz, to jsem si Seretide vzala a pak zas vysadila.
Ale dodavam, ze nejsem silny astmatik, v podstate potize mivam jen v obdobi nachlazeni (podzim, zima, jaro) a to vzdy JEN pri nejakem infektu nebo kdyz na me neco leze. Pokud jsem byla zdrava, tak jsem astmaticke potize nemela ani v zime. Takze pro me je dulezite nebyt nemocna, proto zkousim tu cinskou med. a bylinky na posileni imunity.

• Citovat
  • Upravit
9229
6.4.19 21:55

Já mám spirometrii taky ok a FENO 40 ppb, Dr. mi vloni říkala, že léky brát ještě nemusím. Ale bojím se, že letos na ně dojde, měla jsem od té doby 3-krát zánět průdušek a po ránu pěkně pískám. Beru jen na alergii Desloratadin. Sama bych léky raději nevysazovala. Nevím, jestli jsi předtím měla astmatický záchvat, já ho třeba naštěstí nikdy neměla, ale pokud ti Dr. už dal léky, tak to asi má nějaký důvod - ale tak můžeš se k němu objednat a poradit se. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.4.19 07:59

@Haannka Ahoj, já brala Seretide a Ventolin před 10 lety a když mi došly, tak už jsem pro nový nešla a přestala se léčit. A teď v těhotenství se jen zadýchávám, nic víc.
Ovšem nemusíš mít stejný astma jako já… Já třeba nikdy neměla záchvat, nic a bylo mi stejně bez léků jako s nima. Takže být tebou,tak si zajdu na kontrolu a poradim se… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.4.19 08:18

@Polykarpa7 No, zrovna v těhotenství bych to fakt nepodceňovala. Můžeš se jen zadýchávat kvůli váze atd.a nebo kvůli astmatu, což miminku rozhodně neprospívá a o případném záchvatu snad ani nemluvit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.4.19 09:40

@P4ja Jak řikám, nikdy mi nic kromě zadýchávání při námaze nebylo a nepřišlo mi, že by mi léky nějak pomáhaly…Záchvat jsem neměla nikdy. Nicméně že jsem astmatik a neléčím se jsem všem doktorům ke kterým chodím řekla a mimčo je v pořádku. Myslím, že kdyby něco hrozilo, tak by mi to řekli nebo mě na to plicní zas poslali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí