Výše hypotéky

Anonymní
13.5.13 11:54

Vyse hypoteky

Ahoj,

mela bych dotaz na ty, kdo rekonstruoval dum. Mame koupeny dum za hotove, odhad je cca 500 tis., hypo by jsme chteli 3000 000 na rekonstrukci, protoze mame takovy odhad. Budeme dost pristavovat, delat podkrovi, celou novou strechu… Totalni rekonstrukce. Kdyz jsem se dopredu ptala, zda hypo dostaneme tak mi bylo receno, ze mi pujci jen milion, protoze odhad nemovitosti je pouze 500tisic. Je to pravda nebo ne??? Muzou se odhady delat v prubehu rekonstruce, aby bylo videt, ze na nemovitosti roste odhad??? Prosim o odpoved. Pisi radeji jako anonym, chodi sem znamy a jeste jsme neoznamili rodine koupi.
Muj prijem je 18 tis. manzel ma take tak a mame jedno male dite. Mame vzane jen stavebko na 400 tis. splatka 3500,ale to by jsme chteli zaplatit z te hypoteky, aby jsme meli jen jendu hypo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.5.13 11:56

Jeste chci podotknout, ze celkove naklady na domacnost i se stavebkem mame asi cca 10tis. a nemovitost, kterou budeme rekonstruovat bude slouzit k podnikani. Mame jeste jeden dum a v nem bydlime.

• Citovat
  • Upravit
AV
552
13.5.13 11:58

Nevím jak to je s tím odhadem, ale my brali loni hypotéku na 3mil a min. příjem rodiny dělal 37tis, tak nevím jestli by jste se na ty 3mil vůbec s příjmem a tak malým odhadem dostali :-(.. ale to by Vám měli říct v bance popřípadě ještě líp oslovit někoho kdo toto dělá pro více bank a ten Vám řekne stanoviska jednotlivých.. my to řešili přes Toman finance group a spokojenost :-)měli přehled, byli rychlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.5.13 11:59

Zakladatelko - nemáš tam chybu v nule? Opravdu chcete 3 miliony? Jinak pokud je odhad domu půl milionu, tak Ti víc nepůjčí, pokud nebudete ručit něčím dalším. Půjčují na novostavby jen na projekt, tak možná by to šlo i u rekonstrukce, ale to si opravdu nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.5.13 12:08

My si brali hypo na stavbu nového RD a peníze nám uvolňovali postupně, podle toho, jak jejich odhadce navyšoval hodnotu baráku. Takže to podle mně je něco podobného. Hypo máme u České spořitelny, tak se zkuste zeptat tam. Prostě nám na začátku dali cca toho půl milionu a ručili jsme jen pozemkem a pak postupně deskou hrubou stavbou… Akorát se to prodraží placením odhadce. Ale jiná možnost hold nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 12:13

Nene, chyba v nule neni. Stavba bude vetsi a ted co jsme koupili dum je mensi.
Hodne si manzel zatim dela sam s kamarady, ale odhad je ty 3 mil. dle projektanta.
Myslim si, ze snad tolik ani potrebovat nebudeme, ale cert vi. Ja jeste chci udelat cenove nabidky, abych mela prehled jestli tolik potrebovat budeme.
Jeste me napadlo udelat celou hrubou stavbu a dat to pod strechu a pak zkusit zazadat. Na toto by mi pujcil kamarad a pak bych mu to vratila z hypo. Ale nevim jestli to k necemu bude. Pak by odhad mohl byt asi cca 1,5 milionu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 12:16

@tremca,

tak nejak jsem si to prave predstavovala, ale nevim jestli to tak jde na rekonstrukci. Ale zase si rikam, ze je plno lidi co koupi starsi dum a cely ho predelavaji a jeste pristavuji, protoze je maly. Pozemek mame taky veliky, a patri k tomu jeste zahrada, ktera byla nyni vyjmuta na stavebni parcelu.

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
13.5.13 12:19

Tak důležité je, jestli můžete a budete současnou nemovitostí ručit a jaká je její cena (odhad bude tak 70-80 % tržní ceny, na to je nutné se připravit; takže pokud proinvestujete v novém baráku 3 mil., pořád bude mít pro banku dům hodnotu kolem 2/3. Příjmově by to neměl být problém, ale zástava by byla asi lepší. Má to vůbec smysl rekonstruovat? Za ty peníze to musí být ruina a proinvestovat 3 míče není málo. Ze zkušenosti okolo vím, že by vždy byla lepší novostavba, s rekonstruovanou nemovitostí jsou často problémy, tu navlhá zeď, tu něco praská, všichni se shodli na tom, že kdyby do toho měli jít znovu, volili by cestu zboření ruiny a novostavbu.

• Citovat
  • Upravit
101921
13.5.13 12:28
@Anonymní píše:
@tremca,tak nejak jsem si to prave predstavovala, ale nevim jestli to tak jde na rekonstrukci. Ale zase si rikam, ze je plno lidi co koupi starsi dum a cely ho predelavaji a jeste pristavuji, protoze je maly. Pozemek mame taky veliky, a patri k tomu jeste zahrada, ktera byla nyni vyjmuta na stavebni parcelu.

Jo, dá se to i na rekonstrukci, akorát se připrav na to, že to bude pakárna, protože budete furt muset dělat odhady a bude se to uvolňovat po celkem malých částkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.5.13 13:56

Pokud budete rekonstruovat svépomocí, tak to uvolňování z hypo je celkem rychly, ale pokud si budete brát jednotlivý firmy, tak to zhodnocení není tak rychlý. Vždy je uvolněno jen do cca 80% odhadu. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, tak můžu předat kontakt na paní, co nám hypotéku v podstatě zařídila a vyjednala podmínky v bance, tak jak jsme čerpání potřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
13.5.13 13:59

S takovým příjmem a ještě splátkama vám to nedají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 14:22

Splatku mame jen 3,500, do tech 10 tis. zahrnuju inkaso, telefon, sporeni…
A kdyz bych umorila tech 400tis. tak by to bylo cca neco malo pres 5 tisic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.16 21:18

Doložení příjmu na hypotéku a nemocenská

Mám dotaz, jsme dva žadatelé o hypotéku máme doložit od zaměstnavatele výši příjmu ale jeden z nás je teď 2 měs na nemocenské v doložení příjmu je kolonka příjem za posledních 12 měsíců a za poslední 3 měsíce, bude se při doložení příjmu za poslední 3 měs počítat 1 x výplata + 2 x nemocenská? Nebo se nemocenská nepočítá a bude se počítat jen výplata jako před nemocí?

• Citovat
  • Upravit
24147
17.7.16 21:25
@Anonymní píše:
Mám dotaz, jsme dva žadatelé o hypotéku máme doložit od zaměstnavatele výši příjmu ale jeden z nás je teď 2 měs na nemocenské v doložení příjmu je kolonka příjem za posledních 12 měsíců a za poslední 3 měsíce, bude se při doložení příjmu za poslední 3 měs počítat 1 x výplata + 2 x nemocenská? Nebo se nemocenská nepočítá a bude se počítat jen výplata jako před nemocí?

Mzdova ucetni napise prumerny prijem za tri mesice. Takze vam to ta nemocenska ted snizi. Jestli to mate natesno, jeste pockejte, az budete plne v provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel