Půjčka + hypotéka

Anonymní
12.5.13 19:37

Půjčka + hypotéka

Ahoj holky.

sorry že píši anonymně ale nemusí to hned každý vědět…víte jak. :nevim:
Nicméně mám takový dotaz nebo spíš mě zajímá jestli máte někdo podobnou zkušenost. Doplácíme s manželem půjčku na byt… ještě nám chybí doplatit cca 450 tis. + bychom si chtěli půjčit zhruba 1 800 000 na dům. Myslíte, že nám teď někdo půjčí. A kolik by asi tak byla splátka za měsíc? Já jsem na rodičovské a mám 5238 kč a manžel má stálou práci se smlouvou na dobu neurčitou a plat má přes zimu tak 15 000 a v létě kolem 21 000 čistého. Děkuji za postřehy a odpovědi. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21648
12.5.13 19:39

A jaka je hodnota toho domu? podle toho se odviji dalsi podminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
12.5.13 19:43

Ahoj nedaj! Mame to podobne a nabidli nam 600tis hypo a jeste mate tu pujcku to Vam hodne veme na bonite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
12.5.13 19:44

A taky je otázka, zda budete byt prodávat a dům kupovat? Nebo obě nemovitosti vlastníte? Takto bez dalších info, byla moje první reakce, že vám je nedají. Taky je otázka, na jak dlouho máš ještě rodičák a zda se budeš mít kam vrátit a zda máš jedno nebo dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.5.13 19:46

Myslím, že ne…raději bych buď splatila byt a prodala nebo ho rovnou prodat s hypotékou (půjčkou) na těch 450tis.+ doplatek v hotovosti…ty peníze použít na koupi domu -otázkou je, kolik by to bylo…kdyby 1 mil., tak by vám těch 800tisíc asi půjčili…jinak myslím, že ne…

• Citovat
  • Upravit
ave
837
12.5.13 20:16

Splátka na 30 let při částkce 1 800 000Kč bude řekla bych něco mezi 8 - 9 tis měsíčně. K tomu platíte další půjčku - kolik? 3, 4 tis?
Banka Vám při těchto příjmech takový úvěr nedá.
Z čeho byste to chtěli splácet, když si k splátkách přičteš energie, pojištění,
tak toho moc nezbvá.
Bych spíš volila prodej stávajícího bytu s úvěrem a koupi domu, ale i tak bych to nechala na dobu, až budeš v zaměstnání.
Na internetu má každá banka orientační kalkulačku, mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
12.5.13 20:32

TAk do toho bych teda nešla…podle mě je to malý příjem a cesta do pekel. Myslím, že by hypotéku ani nedali. Splaťte nejdříve jeden úvěr, pak vyřídit hypotéku novou na barák, byt prodat. Ale předpokládá to návrat do práce, jinak se náklady na bydlení v baráku zvládnout nedají, taky je třeba pořád něco opravovat a dozařizovat…to je běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.4.14 13:45

Všechny zdravím, zajímalo by mě jestli je mozné vzít si hypotéku na koupi domu, zároveň i na rekonsrukci a doplacení půjčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
4.4.14 13:49

Dům a rekonstrukce problém není, ale oficiálně nelze dopatit půjku z hypotéky. Zkus finančního poradce, který ti poradí, jak tam tu půjčku „schovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
4.4.14 19:24
@Anonymní píše:
Adoplatit cca 450 tis. + bychom si chtěli půjčit zhruba 1 800 000 na dům. Myslíte, že nám teď někdo půjčí. A kolik by asi tak byla splátka za měsíc? Já jsem na rodičovské a mám 5238 kč a manžel má stálou práci se smlouvou na dobu neurčitou a plat má přes zimu tak 15 000 a v létě kolem 21 000 čistého.

Kdyby ta stávající půjčka byla účelová, dá se do té nové hypotéky přidat. Ale tohle by vyšlo jen v případě, že by jste měli hypotéku do 70% zástavy a ještě tak 200 tisíc bokem. Jinak bohužel :nevim: Je to skoro ztráta času nad tímto přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
4.4.14 19:27
@klary19 píše:
Všechny zdravím, zajímalo by mě jestli je mozné vzít si hypotéku na koupi domu, zároveň i na rekonsrukci a doplacení půjčky…

Jistě to není problém. Sice záleží, jaký typ té stávající půjčky máte, ale je to jen otázka úroku. No a pak stačí mít dostatečné příjmy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.4.14 20:30

Děkuju za odpověď. No příjmy nemáme bůhví jaké, ale ani nechceme astronomické půjčky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.2.16 11:24

Ahoj holky, dotaz.

Mam už schválenou hypotéku, ale chtěla bych si vzít na splátky telefon. Nevíte jestli z toho nebude nějakej problém? Smím mít hypotéku a něco na splátky do hromady? Neřešila jste některá? Nebo nevíte něco víc? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
22.2.16 11:47

Můžeš, ale jak budeš žádat o další půjčku, musíš splátku hypotéky nahlásit, oni podle toho rozhodnou, zda ti i po odečtení té splátky hypotéky zbyde na splácení další půjčky. Znám lidi, kteří mají hypotéku a potom třeba tři půjčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.16 11:49

@tereza0123 pokud to máš odklepnuté a vyřízené do konce tak to neřeš, půjčku na mobil si vem. Je to Tvoje uvážení. pokud nemáš vše hotovo, musíš to nahlásit bance - že máš další splácení a může se stát, že Ti ta hypo neklapne :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel