Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@tereza0123 schvalena hypoteka znamena, ze ti to jen prislibili nebo mas podepsanou uverovou smlouvu?
@tereza0123 píše:
Ahoj holky, dotaz.Mam už schválenou hypotéku, ale chtěla bych si vzít na splátky telefon. Nevíte jestli z toho nebude nějakej problém? Smím mít hypotéku a něco na splátky do hromady? Neřešila jste některá? Nebo nevíte něco víc? Děkuji
Proč s telefonem nepočkáš a nensšetříš si na něj? To přece není taková nezbytnost jako lednička nebo pračka, abych ho brala na splátky ![]()
Jinak ano, můžeš mít hypo i půjčku
Jinak
Děkuji moc. Jo jo už to máme schválene. Tak snad bude vse ok. Ještě jednou moc děkuji ![]()
Připojím se- máte hypo na krku a na mobil si musíte vzít půjčku? Něco je špatně s vaší fin. situací, nebo s přístupem k financím (nic ve zlém).
Pozor pozor, pokud ještě nemáte hypoteční úvěr vyčerpaný, tak bych pro jistotu počkal ![]()
Aby vám pak kvůli tomu nestopli čerpání.
@tereza0123 píše:
Ahoj holky, dotaz.Mam už schválenou hypotéku, ale chtěla bych si vzít na splátky telefon. Nevíte jestli z toho nebude nějakej problém? Smím mít hypotéku a něco na splátky do hromady? Neřešila jste některá? Nebo nevíte něco víc? Děkuji
Nezlobte se na mě, ale to snad nemyslíte vážně…telefon na splátky? Pak se divme že jsou lidi v exekucích když jsou schopni tohohle ![]()
@tereza0123 píše:
No, já nevím… hypo je na nemovitost a je v řádu statisíců až milionů (ten úvěr).
Když chceš bezpečně splácet a nepřijít o střech nad hlavou, tak musíš mít rezervu, „duchnu“. A to takovou, že tisícovka je v ní pakatel.
Smartphone jsem tuším minulý měsíc koupil za bratu 2300 Kč.
Máš schválenou hypo a telefon si kupuješ na půjčku? ![]()
@eumedon píše:
No, já nevím… hypo je na nemovitost a je v řádu statisíců až milionů (ten úvěr).Když chceš bezpečně splácet a nepřijít o střech nad hlavou, tak musíš mít rezervu, „duchnu“. A to takovou, že tisícovka je v ní pakatel.
Smartphone jsem tuším minulý měsíc koupil za bratu 2300 Kč.
Máš schválenou hypo a telefon si kupuješ na půjčku?
no přece musí mít ten „domeček“.Vážení, tohle nedopadne dobře.
Mam trochu jiny dotaz..
Pritel ma nejake dluhy, na ktere jsme nasetrili a chceme je splatit. Mame ted ale moznost si vzit hypoteku, kde bychom museli ale ty penize, ktere jsme meli puvodne na ten dluh, pouzit jako 20% svych prostredku, aby nam banka dala hypoteku s 80%ltv. Nevite, jestli by slo ten hypotecni uver navysit o dluznou castku tak, abychom meli splaceny dluh a soucasne meli na hypoteku? Nevim, jestli to pisu dost srozumitelne..
Dejme tomu, ze 80% LTV je 1mil., pujci nam banka 1,2mil, abychom tech 200 pouzili na zaplaceni dluhu?
Diky,
A.
Kdo si bude brát hypo? Co je to za dluhy? Jste si jisti, že na tu hypo máte vůbec šanci?
100% LTV moc neočekávejte. Jak si můžete dovolit hypo, když máte 200 tKč dluh?
@Ivan PPZ píše:
Kdo si bude brát hypo? Co je to za dluhy? Jste si jisti, že na tu hypo máte vůbec šanci?
100% LTV moc neočekávejte. Jak si můžete dovolit hypo, když máte 200 tKč dluh?
Hypo si budu brat jen ja na sebe, mam ji predschvalenou, priteluv prijem chodi na muj ucet a dela to nejakych 30tis. v prumeru. Ja bych mela za 2mes. nastoupit taky do prace.
Nebyla by to 100%hypo. Spis jsem myslela, ze by se cena nemovitosti navysila o ten dluh a z toho vypocitalo tech 80% LTV. My bychom ty nase nasetrene penize pouzili jako tech zbylych 20%. Jestli to takhle jde, nebo se banka striktne drzi ceny nemovitosti a odhadu.
Jakože odhad bude 1 mega a s bankou se dohodnete, že cena je 1,2 mega a to vám půjčí?
Spíš se stane, že byt bude za 1 mega a pro banku bude mít cenu 750.000,–
Jak můžete mít předschválenou hypo (od kohokoli), když nemáte příjem? S přítelem jako spoludlužníkem počítat těžko můžete, když má 200.000 dluh.
@Ivan PPZ píše:
Jakože odhad bude 1 mega a s bankou se dohodnete, že cena je 1,2 mega a to vám půjčí?
Spíš se stane, že byt bude za 1 mega a pro banku bude mít cenu 750.000,–
Jak můžete mít předschválenou hypo (od kohokoli), když nemáte příjem? S přítelem jako spoludlužníkem počítat těžko můžete, když má 200.000 dluh.
Kdyz mate nekde ucet, kde mate pravidelne odchozi i prichozi platby. Banka si z toho vypocita, ze byste mohla jeste dat tolik a tolik penez na uver nebo kreditku atd. Takze vam vypocita predschvaleny limit „bez dolozeni“ prijmu. Jestli ale k pujceni dojde zalezi samozrejme na registrech apod. Nekdy se klient zda bance rizikovy a pozaduje dodatecne dolozit vyplatni pasky. Pokud se ale zda v poradku, ma v poradku registry, ma uverovou minulost, banka pujci i na predschvaleny limit bez dolozeni prijmu.
Muj dotaz byl spis myslen tak, jestli se do hypoteky da zapocitat nejaka castka treba na rekonstrukci, vybaveni nebo tak. Jestli to jde, vyuzili bychom toho a ty nasetreny penize pouzuli jinak. Jestli to nejde, tak samozrejme splatime zavazky a az pak hypoteka.
S prutelem jako spoluzadatelem nepocitam. Zminovala jsem ho v souvislosti s tim, ze to, z ceho mi banka vypocitala tu predschvalenou hypoteku, je jeho plat, ktery chodi mne na ucet.
@Anonymní píše:
Kdyz mate nekde ucet, kde mate pravidelne odchozi i prichozi platby. Banka si z toho vypocita, ze byste mohla jeste dat tolik a tolik penez na uver nebo kreditku atd. Takze vam vypocita predschvaleny limit „bez dolozeni“ prijmu. Jestli ale k pujceni dojde zalezi samozrejme na registrech apod. Nekdy se klient zda bance rizikovy a pozaduje dodatecne dolozit vyplatni pasky. Pokud se ale zda v poradku, ma v poradku registry, ma uverovou minulost, banka pujci i na predschvaleny limit bez dolozeni prijmu.
To jste jako příjem svého zadluženého přítele, který vám chodí na účet, aby mu na něj nesáhl exekutor, uvedla v žádosti o hypotéku jako svůj příjem?