Výše platu po návratu z RD

Anonymní
25.9.10 20:54

Výše platu po návratu z RD

Holky, můžete mi prosím poradit jak je to s platem po návratu do práce po skončení RD? Zřejmě nastoupím na stejnou pozici, nevím zda mi dají nějaký dodatek ke smlouvě. Vím určitě, že se ve firmě platy zvyšovaly za dobu, kdy jsem byla na RD. Mám nárok na zvýšení i já? Přece nebudu pracovat za stejné peníze jako před 3 lety a budoucí kolegyně, která např. nastoupila do firmy nově před měsícem by měla více? Moc děkuji za Vaše informace. D.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
25.9.10 21:34

ahojky -mám to samé…ještě jsem se od ředitele nedozvěděla za kolik dělám…malá rada-ohlídej si dovolenou…mě tvrdily,že mám nárok na 8 a čtvrt dne dovolené…ale počítá se to jinak..po mé opakované žádosti o přepočítání se zjistilo,že mám nárok na 17 dnů dovolené..to je už sakra rozdíl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.9.10 21:39

Super téma, díky. Ve středu mám schůzku v práci, tak pak dám info, jak to je u nás. Vracím se po 5letech a taky vím, že se platy zvyšovaly.

A k té dovče… Prý dyž se odpracuje aspon 1 den v roce, tak je nárok na celou dovolenou. To říkala kámoška, co nastupovala o rodičáku loni.

• Citovat
  • Upravit
1438
25.9.10 22:05
jjelena píše:
A k té dovče… Prý dyž se odpracuje aspon 1 den v roce, tak je nárok na celou dovolenou. To říkala kámoška, co nastupovala o rodičáku loni.

tak to říkala špatně, musí se odpracovat alespoň 21 směn, pak je nárok na jednu dvanáctinu výměru, při odpracování 42 na další dvanáctinu a při odpracování 60 směn na celoroční výměru - která bude případně pokrácena o neodpracované dny.

jinak pokud je opravdu řeč o PLATU, tak ten náleží dle platových tabulek a doba na rodičovské dovolené se počítá jako odpracovaná, tuším maximálně po dobu 6 let.

pokud je ovšem řeč o MZDĚ, tak záleží na víc věcech. pokud máš sjednanou mzdu ve smlouvě, tak platí to, co je ve smlouvě. pokud mzdu ve smlouvě nemáte, ale dostáváte mzdové výměry, tak bys ji samozřejmě měla mít podle ve firmě aktuálně platného mzdového výměru. ovšem i když budeš mít mzdu ve smlouvě, tak by mělo platit, že za stejnou práci náleží všem zaměstnancům stejná mzda - tedy neměla bys mít výrazně nižší mzdu než tvoji spolupracovníci, kteří dělají stejnou práci (mluvím o základní mzdě - případné odměny jsou nenárokovou složkou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.10 22:09

ahoj - já se vracela po roce, takže plat se nezměnil, ale kolegyni, co se vracela po 3 letech šéf slíbil platové dorovnání po zapracování. nastupovala jsem zpět 1. června, máme 25 dní dovolené na rok a dostala jsem 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 22:13

Holky, díky za Vaše poznatky a rady i ohledně té dovolené. Aspoň vím, na co si dát pozor :roll: každopádně jsem zvědavá, jak to tedy bude. Ono jak se říká, líná huba, holé neštěstí, zvlíšť pokud se platu týče :lol:

• Citovat
  • Upravit
2769
25.9.10 22:16

Přesně tak…šéf se divil a povídá,že dneska lidi zajímají pouze peníze…na to jsem mu řekla,že za jidlo v obchodě chtěji peníze a ne brambory :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 22:25

To je sice pravda, že lidi zajímají jen peníze, bez námitek. Ale pokud mám zájem, a vím, že budu makat až se mi z hlavy bude kouřit :pocitac: , tak bych to také chtěla mít zaplaceno. Jinak můžu rovnou sedět doma na dupě, že.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
25.9.10 22:37

Naprostý souhlas, taky se budu zajímat o peníze. Vola za nic ze sebe dělat přece nemůžeme :-D

• Citovat
  • Upravit
1815
26.10.16 15:54

Rada bych slyšela čerstvé zkušenosti maminek na toto téma dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat