Výše PPM a volba RP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10652
28.7.10 10:42

no tak pokud to máš vše na jednom úřadě tak ne:-) ale já musím do místa bydliště (nebydlím tam) kde to vyřizuju a pro to potvrzení jsem musela do krajského města (asi 70 km od nás) pže tam mi mateřskou vyplácejí (dřív jsem tam bydlela a mám tam práci) no prostě mazec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
11.8.10 13:06

Ahoj,
tak včera mi přišel dopis a mám dvouletou variantu :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
23033
11.8.10 18:46

ahoj damy, ja se taky rozhoduju a kdyz mate tu dvouletou variantu kam date dite za 1,5 kdyz znovu neotehotnite? a do skolky Vam ho nevezmou?
ja na 2 letou s prehledem dosahnu, akorat nevim jestli si budu moci dovolit jesle za x tisic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
11.8.10 20:23

Monjie,jesle u nás ve městě nejsou,ale naštěstí mám babičky a dědy v důchodu,takže není problém se vrátit do práce.

• Citovat
  • Upravit
84
16.8.10 21:25

prosim o radu

dobry vecer ted jsem se registrovala a jsem tady z toho trochu zmatena.prosim o radu, jsem od 4.3. na PPM,tudiz na rodicak bych mela nastoupit v rijnu {pokud spravne chapu ze narok na ppm je 28.tydnu}. chtela bych vedet kdy si mam o nej pozadat.vsude mi rikaji neco jineho a uz jsem z toho tak zmatena ze nevim co mam vlastne zaridit.chtela bych si zazadat o 2letou variantu ale na tu mam narok az po zvyseni, ktere melo byt ted nekdy.pani na socialce mi rekla ze uz je pozde o zazadani,protoze maly uz ma 21tydnu,tzn ze si mohu pozadat jen o tu 3letou, a o tu si musim pozadat kdy?navic jsem slysela ze kdyz jsem byla pri PPM jakoze zamestnana mohu si u zamestnavatele zazadat o vybrani dovolene a pak teprve nastoupit na rodicak, nevite nekdo jak to je?dale me zajima jak to je kdyz mi k 31.8. konci pracovni smlouva a uz ted vim,ze mi ji neprodlouzi,nevite nekdo kam se mam nahlasit?jestli na UP nebo jen na OSSZ?fakt jsem z toho paf.asi je muj dotaz dost zmateny ale prosim o radu, uz jsem z toho fakt na dne.dekuji mocinko Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
24.3.11 20:06

Roční přehledy

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s vyúčtováním u „sociálky“ v době, kdy jsem byla v roce jak zaměstnaná, tak jsem byla na mateřské? Udělala jsem klasický přehled s tím, že jsem celých 12 měsíců měla OSVČ jako vedlejší činnost a část roku jsem byla na mateřské. Docela mě překvapilo, když mi úřednice přehled upravila a základ rozdělalila ne na 12 měsíců, ale pouze na část toku, kdy jsem nebyla na mateřské - tím mě vznikla povinnost platit. Při mateřské jsem měla na OSVČ příjem - služby jsem dále přefakturovávala - práci jsem nevykonávala sama - toakto je to zákonem dovoleno. Není mi ztedy jasné, proč by mi měl být příjem rozdělen jen do části roku. Úřednice se obracení na zákon, kde je napsáno, že se z měsíců vyloučí ta doba, kdy je OSVŇ na nemocenské nebo mateřské - toto je myslím hlavně pro to, aby nebyla povinnost např, platit zálohy… pro mne to ale bohužel přitěžující okolnost? Nemáte někdo zkušenost s tím, jak to vyřešit? Podle mne je to v mém případě nelogické a mělo by dojít k rozdělení příjmů do celých 12 měsíců.
Děkuji moc za radu Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat