Vyšetření krve u dětí do roka

2.1.13 20:09

Vyšetření krve u dětí do roka

Dobrý den maminky,

byla jsem u lékařky se synem a požadovala jsem po ní kompletní vyšetření synovi krve. Synovi je 10 měsíců a chtěla jsem mít jistotu, že je opravdu v pořádku.

Docela mě ale překvapila její odpověď 8o - pokud k tomu nemá ona sama důvod, tak ho neudělá a pokud ano, tak si ho zaplatím sama, když jsem si ho extra vyžádala.

Opravdu to takhle funguje? Když si něco vyžádám, co není potřeba, tak si to celé budu hradit sama?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
2.1.13 20:12

Můj bývalý doktor mi taky odmítl udělat synovi v roce krevní obraz(měla jsem podezření že se něco děje) tak jsem odešla přešla k jiné pediatričce, ta mi ho udělala bez keců, noa ejhle, syn je velmi chudokrevný, zřejmě už dlouho a tak papá železo a lepší se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.1.13 20:13

No to nevím, ale dcerka byla chudokrevná a krev ji brali do roka dost často a je to teda pěkný hnus, bere se z hlavičky a fakt to není pěkný pohled.
Zkus se zeptat třeba na pojišťovně, nebo svého obvoďáka, jak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.1.13 20:13

Ano, funguje. K vyšetření musí být indikace (důvod), vyšetření indikuje lékař Pokud ho chce matka ze svého rozmaru, není důvod, aby jsme jej hradili my všichni ze zdravotního pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.1.13 20:14

@elfans z hlavy? nám jho pokaždé bere pouze z prstu(na železo tedy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.1.13 20:15
@Gabrielaaa píše:
Můj bývalý doktor mi taky odmítl udělat synovi v roce krevní obraz(měla jsem podezření že se něco děje) tak jsem odešla přešla k jiné pediatričce, ta mi ho udělala bez keců, noa ejhle, syn je velmi chudokrevný, zřejmě už dlouho a tak papá železo a lepší se…

tak to je něco jiného, pokud máš nějaké konkrétní podezření, podložené alespoň některými příznaky. Pak má smysl vyšetření na základě argumentů požadovat.
Ale jen tak nechat udělat komplexní rozbor, abys měla jisottu, že dítěti nic není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
2.1.13 20:16

@elfans z hlavičky to slyším poprvé :( nám brali jenom z prstu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.1.13 20:17

Jak je to s vyšetřením krve - nepíšeš proč ho chceš? Máš obavy z chudokrevnosti nebo podezření, že něco není v pořádku? Pokud ano, tak by ho měla pediatrička udělat. Ale jen tak pro jistotu bez podezření na nějaký problém bych ho nedělala. Dceři brali v tomhle věku krev v nemocnici a byla to hrůza. U takhle malých dětí je to kolikrát docela dost problém, tak jestli to stojí opravdu za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.1.13 20:17

@Gabrielaaa Nám jen z hlavu, protože prý potřebují dostatek žilní krve a z prstu by byla jen vlásečnicová krev. Takhle mi to bylo vysvětleno. U nás se nedělaly jen testy na železe, ale celkový krevní obraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.1.13 20:19

@elfans jo na celkový krevní obraz mu v jeho 4řech měsících braly taky z žíly ale z ruky.. jinak na železo jen z prstíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
2.1.13 20:20

Malému brali krev v nemocnici taky z hlavičky, v laboratoři z prstíku a na kontrole z nartu. Asi jak to prostě jde a jak jsou kde zvyklí.

A ano pokud si přeješ nějaké vyšetření a doktor si myslí, že není nutné. Buď si můžeš najít lékaře, který se s tvým názorem ztotožní a napíše Ti doporučenku nebo si to uhradíš.

Nevím jak u dítěte, ale můj krevní rozbor stál asi 250 Kč, tedy nic závratného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.1.13 20:20
Jo a víte coii mi řekl na to že jsem měla obavu že se něco děje a patala se ho jestli třeba není chudokrevný?(jako novorozeně byl na sbvětle měl hrozně silnou žloutenku)? odpověděl mi: jí každý den maso? říkám že ano.. Tak není chudokrevný.. a byl se mnou hotový.. magor no
@Gabrielaaa píše:
Můj bývalý doktor mi taky odmítl udělat synovi v roce krevní obraz(měla jsem podezření že se něco děje) tak jsem odešla přešla k jiné pediatričce, ta mi ho udělala bez keců, noa ejhle, syn je velmi chudokrevný, zřejmě už dlouho a tak papá železo a lepší se…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.1.13 20:21

@Gabrielaaa dcerce brali ze žíly normálně na ruce. Ale bránila se, tak to bylo s hrozným řevem a na několikátý pokus. Už taky mluvili o hlavičce, prý to tak jde u maličkých líp, ale nakonec se povedlo. Z prstu jde tuším vyšetřit jen něco, kompletní rozbor musí být normální odběr ze žíly :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.1.13 20:23
@Myrha píše:
Malému brali krev v nemocnici taky z hlavičky, v laboratoři z prstíku a na kontrole z nartu. Asi jak to prostě jde a jak jsou kde zvyklí.

To bude ono:) Ale jsem ráda, že krevní obraz už byl v pořádku a že nás to už nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.1.13 20:26

Synovi dělali odběr normálně z žíly na ručičce, ani se nehnul. V 9 a 12 měsících kvůli alergii, ale přišli jen na chudokrevnost, tak pak kontrolní odběr.
Jinak mu odebírala na železo z prstíku, když mu byly 2 měsíce. Tehdy jsem si to vyhádala sama, protože jsem se bála chudokrevnosti kvůli žloutence. Kamarádky doktorka to dělá automaticky všem dětem, co byly na světle do roka věku opakovaně.
Jinak na železo stačí prstík, na celkový krevní obraz musí být plná zkumavka.
Zakladatelko, proč chceš odběr, máš nějaké podezření?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure