Vysetreni krve v tehotenstvi

183
31.12.15 16:19

Vysetreni krve v tehotenstvi

Dobry den, chtela bych se vas zeptat, kdy vam gynekolog poprve v tehotenstvi bral krev? Asi v 5 tt se koukla na utz, a pak jsem se k ni dostala at na triple test ve 12tt. S tim ze kdyby neco nebylo ok, zavola mi, nezavolala…Mezitim mi vzal krev i obvodak a koukal se divne ze krev nevzala hned…ted mam vysledky od obvodaka na zvysenou funkci stitne zlazy. Docela me to vydesilo. Mohla jsem to vedet uz davno, mimoto ze zeny do 1 roku po porodu jsou rizikova skupina… gynda je same haha, ale vzdy jsem za 10 min venku, krev, moc nic moc neresi pokud se sama neozvu…jak je to u vasich? A pri odchodu z porodnice, delali vam utz kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67921
31.12.15 16:23

@PetaBibi
Krev mne brali vzdy nekdy kolem 10.tt. Moc pokazde a jinak neni na tripple 12.tyden brzo? Ja teda na tripple nechodim, u nas ho dr. nedela, dela NT screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
31.12.15 16:23

@PetaBibi : první krev na krevní obraz mi brali kolem 11tt, štítnou žlázu vůbec neresili. Triple testy se dělají až v 16tt, ve 12tt možná berou krev na NT screening ( správně by se mělo kolem 9-10tt, ale některá centra to dělají v jeden den ), ale tohle je placený screening. Řekla bych, že ta krev ve 12tt je normální krevní obraz, dělají to v termínu, dřív krev brát nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.12.15 16:24

@PetaBibi Krev mi brala na první těhotenské poradně, kam si objednává těhotné v 8.-9. týdnu (ale testy na štítnou žlázu z toho odběru nedělali, prý to není plošný screening). Jinak krev na triple testy se bere až okolo 16. týdne.
UTZ mi při propouštění z porodnice nedělali ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
31.12.15 16:27

Oprava-screening, krev +posviceni krku ci jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
31.12.15 16:29

Mě UTZ při propouštění dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
31.12.15 16:31

@Svistice : mám to stejně, u mě na gynde štítnou žlázu nekontroluji a v porodnici mi taky ani jednou utz při propouštění nedělali, Podolí to nedělá, dělá jen utz jizvy po císaři, pro přirozeném porodu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
31.12.15 16:33

@JayLee : mě brali krev jen 2×, poprvé kolem toho 11-12tt ( krevní obraz, krevní skupina, protilátky, nemoci ) a pak kolem 30tt ( zase klasika krevní obraz, protilátky, nemoci )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
31.12.15 16:38

@PetaBibi já jsem teď v 16tt a gynekolog mi bral krev jen jednou, tuším ve 12-13tt, ale štítnou žlázu mi vyšetřovala internistka, ke které chodím s vysokým tlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
31.12.15 16:40

Ona se stitna zlaza (bohuzel, neb to neni vyjimecny problem) v tehotenstvi standardne nekontroluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67921
31.12.15 16:42

@PetaBibi
Ja ani nikdy neslysela, ze by delalai utz pri propusteni z porodnice.
Jinak jestli ti brali vic jak jednu zkumavku a byla jsi nalacno, tak to brali i na krevni obraz. Nekdo to bere dohromady.na samotny NT screening se bere jen jedna zkumavka a nemusis byt nalacno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.12.15 16:46

@myskalucka Ja mám dva císaře u Apolinare a tam ani tu jizvu nekontrolovaiu.Zato u druhyho nás všechny po sekci kontroloval nějaký vrchní doktor spodem na křesle se zrcadly. :zed: Fakt nevím proč, málem jsem s tím kuchlym břichem neslezla dolu, a to jsem na tom byla dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
31.12.15 16:50

Vidim ze vsude je to trochu jinak :mrgreen: ale tak aspon uz vim co (ne)cekat. Utz si pri odchodu doporucuji nechat udelat, me ho poprvy nedelali a nakonec me to misto par hodin extra v nemocnici stalo mesic rekonvalescence, co jsem si mohla uzivat miminka… Fakr supr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
31.12.15 16:57
@PetaBibi píše:
Dobry den, chtela bych se vas zeptat, kdy vam gynekolog poprve v tehotenstvi bral krev? Asi v 5 tt se koukla na utz, a pak jsem se k ni dostala at na triple test ve 12tt. S tim ze kdyby neco nebylo ok, zavola mi, nezavolala…Mezitim mi vzal krev i obvodak a koukal se divne ze krev nevzala hned…ted mam vysledky od obvodaka na zvysenou funkci stitne zlazy. Docela me to vydesilo. Mohla jsem to vedet uz davno, mimoto ze zeny do 1 roku po porodu jsou rizikova skupina… gynda je same haha, ale vzdy jsem za 10 min venku, krev, moc nic moc neresi pokud se sama neozvu...jak je to u vasich? A pri odchodu z porodnice, delali vam utz kontrolu?

Jsi u ní povinně, někdo ti přikázal u ní setrvat, v okolí není jiný gynekolog? Pokud se ti její přístup nelíbí, je v ČR volby, naštěstí.

Ke gynokologovi jsem byla vždy na potvrzení těhotenství a na screeningu ve 12. + 20. týdnu, sem tam nějaká kontrola, ale nic jsem nepřeháněla. Krev mi brali jen před screeningem ve 12. týdnu, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
31.12.15 17:20

Vidim ze vsude je to trochu jinak :mrgreen: ale tak aspon uz vim co (ne)cekat. Utz si pri odchodu doporucuji nechat udelat, me ho poprvy nedelali a nakonec me to misto par hodin extra v nemocnici stalo mesic rekonvalescence, co jsem si mohla uzivat miminka… Fakr supr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí