Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jeste mozna posledni comment, s klukem jsme si po zdravotni strance do jeho cca 2 let opravdu „uzili“, takze jsme prosli rukama opravdu x doktoru. A bohuzel, i kdyz pomoci se snazi vsichni, tak porad nejvetsi motivaci, aby byl v poradku, ma rodic, ktery take jediny vidi vse komplexne. Takze se ani nedivim tve doktorce, ze nad tim ze sve pozice mavne rukou, protoze kluk pribira a hotovo. Protoze ona proste xkrat za den realne nevidi ten hlen v plince, i kdyz ji o nem ty reknes. A taky bych dala na svuj instinkt, sestej smysl nebo co. Pokud ty mas pocit, ze je neco spatne, nenech se uchlacholit a jdi si za tim. To neni nic proti doktorum, ale vetsina z nich je proste tak pretizena, ze zkratka nemaji absolutne kapacitu nad kazdym pacientem nejak hluboce dumat (na rozdil od rodicu prave…).
@Ellen-Robin
Určitě je gastroenterologické vyšetření vhodné (endoskopických vyšetření se bát nemusíte).
Moc vám dekuju, teď jsem objednala speciální kuchařku k ABKM dietě při kojení protože také už mám pocit že můžu jist jen suchý chleba ![]()
A nějaké to gastro vyšetření si raději vyžádám, myslím že tím pro klid nic nezkazíme
@Magda26 vím jak to myslíš a za zlé ji to ani nemám, i když v tomto případě už se trochu vztekam
vidím co mají za frmol a s každým dlouho něco rozebírat tak se nehnou.. takže osobně doktory obdivuji i když není doktor jako doktor ![]()
Ale máme více neshod, proto ve výsledku ta nespokojenost ![]()
@Ellen-Robin No drzim palce, at to nejak s doktorkou vyvalcite! Ale verim, ze jsi na spravne ceste ![]()
@Ellen-Robin píše:
Moc vám dekuju, teď jsem objednala speciální kuchařku k ABKM dietě při kojení protože také už mám pocit že můžu jist jen suchý chleba![]()
A nějaké to gastro vyšetření si raději vyžádám, myslím že tím pro klid nic nezkazíme
@Magda26 vím jak to myslíš a za zlé ji to ani nemám, i když v tomto případě už se trochu vztekamvidím co mají za frmol a s každým dlouho něco rozebírat tak se nehnou.. takže osobně doktory obdivuji i když není doktor jako doktor
Ale máme více neshod, proto ve výsledku ta nespokojenost
Doporučuju avokádo, máš-li ráda. I na ten chleba se dá namazat. Kojila jsem tři děti s ABKM a chleba s avokádem a šunkou byla moje častá večeře. Z těch rostlinných nápojů doporučuju ovesné mléko, ale pozor i tam na složení, některá obsahují také vše možné včetně sóji. Sója je fakt blé, u nás určitě problémy způsobovala, třeba se to u vás srovná, až ji vyřadíš. Také doporučuji různé obilné kaše, já míchám vločky a krupici, ovesné, jáhlové, pohankové, polentu, a třeba s tím ovesným mlékem jsou ty kaše moc dobré. Ořechy bych po zkušenostech nejedla, u nás se u jednoho dítěte z ABKM stala alergie na některé ořechy.
Držím palce. Ona ABKM většinou vymizí. Mléčné výrobky jsem zkoušela u dětí někdy po prvních narozeninách a nejdřív kozí a ovčí. Kravské až později. Nejstarší zcela bez problémů, prostřední snáší mléko, ale má alergii na ořechy, a nejmladší tedy zatím nesnese ani ten ovčí jogurt. Ale u něj měla ABKM nejvýraznější příznaky, v plence nebyly nitky krve, ale rybízová marmeláda, k tomu ekzém.
@Hibou avokádo mi zrovna nechutná ale asi mu budu muset přijít na chuť ať má z něčeho živiny
Zrovna ovesne mleko jsem si hned začala dělat vlastní, ovesných vloček mám doma dost tak se to nabízelo:) i ta ostatní mléka si asi budu dělat domácí.. za 1. Vím že to neprošlo žádným chemickým koktejlem a není to sní složité a za 2
Mají i relativně dost živin ![]()
Jako raději úplně vynechat ořechy během kojeni? Jim každé ráno třeba 2 mandle a 1 vlašák v kaších ![]()
Uuf, no jestli se to dá zmáknout se 3 dětmi tak to by bylo abych to nedala
malé je mi lito, snad se to aspoň trochu zlepší, asi bych hned volala záchranku vidět takovou plinu ![]()
Objevila jsem včera super stránku- abmk.cz
Paní vydala kuchařku přímo na tyhle diety, včetně ABMK pro kojící matky, krátký přehled přehled alternativního mléka, jak si je vyrobit a které je jak výživné + rovnou i vánoční recepty na cukroví apod. Take s touto dietou
tak už jí mám zaslanou a dnes ji budu prohlížet, jsem zvědavá co si tedy uvaříme ![]()