Vyšetřujete si prsa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
17.5.07 18:20

Mě gynekoložka nikdy nevyšetřovala ani se mě neptala, jestli se vyšetřuju sama. Ale když jsem kojila a našla si bulku, která mi 3 týdny nemizela, šla jsem za ní a odmítla mě s tím někam poslat. Že by mě stejně nikdo neřezal, když kojím.

• Citovat
  • Upravit
13503
20.7.07 08:07

Me gynekolog nikdy prsa nevysetroval(a to uz chodim asi k patemu),kdyz jsem se jednoho na to ptala tak mi dal brozurku podle ktere jsem si to stejne neumela vysetrit a tak si kazdy rok zaplatim 250kc a valim na sono.Mam to pak jiste a nemusim se znepokojovat nad kazdou „hrckou“ kterou bych si nahmatala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
6.1.12 20:29

oživuji diskuzi, poslední dobou se v televizi hodně objevují ženy s rakovinou prsu-zrovna včera i dnes
vyšetřujete se? od kolika let? je mě 25, momentálně kojím a ještě mě je nikdy nikdo nevyšetřoval :think: říkám si, že už jsem v letech kdy se rakovina prsu objevuje, tak jestli by jsem se neměla začít vyšetřovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
6.1.12 20:39

Já jsem se snažila,ale mám tam plno uzlíků a bouliček,nemá to smysl,říkal mi to i gynekolog,když jsem ho jednou přemluvila,nedělá to rád,raději předepíše mamograf.Půl roku po kojení si tam chci zajít,pro jistotu.I když si to budu platit sama,nevadí.Není to drahé,vzhledem k ostatním platbám za cokoliv. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
6.1.12 20:42
dianda píše:
Já jsem se snažila,ale mám tam plno uzlíků a bouliček,nemá to smysl,říkal mi to i gynekolog,když jsem ho jednou přemluvila,nedělá to rád,raději předepíše mamograf.Půl roku po kojení si tam chci zajít,pro jistotu.I když si to budu platit sama,nevadí.Není to drahé,vzhledem k ostatním platbám za cokoliv. :mavam:

Mamogram je ale pro zeny od 45ti let. Pro mladsi je sono.
Ja uz psala vyse, chodim jednou rocne na sono, platim si to, ale vetsinou jsou stale akce od avonu, takze nezaplatim moc.
Prsa si sama nevysetruji, protoze bych stejne nic nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
6.1.12 20:45

Vyšetřovala jsem pravidelně a nikdy nic, pak jsem si zašla na utz (pro samoplátce cca 300) a našli mi uzlík, fibroadenom (nezhoubný, ničemu neškodí, má to spousta lidí, ale je to uzlík) 1,5 cm. A i teď, když přesně vím, kde ho mám, ho při samovyšetření nenahmatám, prý se to při některém uložení může stát. Takže za mě taky jednou ročně utz vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
6.1.12 21:07

Taky chodím 1× ročně na ultrazvuk, myslím, že tam je vidět víc, než co já můžu nahmatat… Výborné stránky jsou www.mamo.cz - je tam poradna i seznam center, kde je možné nechat se ( i za poplatek) vyšetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
7.1.12 08:58

nevyšetřuji,občas si prsa prohmatám,ale přijde mi,že to stejně delám špatně.
byla jsem 1× na mamografu na vlastní žádost a dobrý.letos si řeknu gynekoložce at se mi na to podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
8.1.12 13:26

Taky chodím 1× ročně na utz (320,– samoplátce) a jsem klidnější. Když si vzpomenu po MS,tak prohmatám,ale nevím zda bych něco našla :nevim: . A byla jsem už u více gynekologů a nikdy mi žádný/á nevyšetřoval prsa,což je taky škoda. Vždy jsem si myslela,že je to automaticky při preventivce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
8.1.12 13:30

já jsem si našla bulku, byla jsem na vyšetření a bavila se s doktrorem. ten mě řekl, že jako žena laik nemám pomalu šanci poznat v brzkém stádiu rakovinu, že s tím mají i mnozí gynekologové problém a že to samovyšetřování je tak max. dobré pro ušetření pojišťoven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 09:32

Obnovím diskuzi… Vyšetřujete si prsa? Gynekolog? Mně gynekolog nikdy, ani se neptal.. A já jsem zjistila, že nic nenajdu. Mám totiž v prsu už asi 20let nezhoubný nádor 1-1,5cm, který se nemění, no a v mládí jsem ho nahmatala, jenže s věkem mám v prsou víc tuku, celkově jsem přibrala, a nenajdu ho ani zaboha, takže dost pochybuju, že bych našla něco jiného nebo menšího… Snažím se teda chodit na sono… Teď jsem těhotná a nevím, jestli mám jít těhotná nebo při kojení (kojím rok a půl až dva roky, když to zas půjde…). Taky jsem koukala jak puk, že sono stojí u nás už 950Kč, ale VZP teda dává 500..
Na mamograf se chodí od 45 teď?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí