Výška a váha v 2,5 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5356
31.8.14 11:08

@alena36 Ted naposledy rikala, ze uvidime na prohlidce ve trech letech a nevim, co ma pak v planu.Mala od miminka pribira strasne malo, nejdriv sem kojila, pak presla na Sunar a furt bida.Po zavedeni prikrmu jakz takz jedla, od roka je to jedna velka hruza :zed: :zed: :zed: Na zadne vysetreni jsme teda zatim nebyli, doktorka se vzdy jen tak zatvari, jakoze bida, ale nechava to tak. Doporucovala i Nutridrinky, ty jsem zkusila dvakrat.Ve dvou letech, jak sem rikala, ze mala moc neji, tak se ptala, jestli pije mliko, tak pry ji mam davat to mliko, i po obede a tak.Ale to jsem moc nechtela, ja potrebuju, at se nauci jist normalni jidla :nevim: Je to zacarovany kruh-malo pribira, jsem na nervy, pak neji, tak jsem na nervy, ze zas nepribere. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
31.8.14 11:17

@marketa20 to znám, moc dobře. Verunka nechtěla jíst už v porodnici, odmítala jíst i doma, 3× jsme byli v nemocnici, na nic nepřišli. Do roka to byla hrůza, pak se chytla ze lžičky. Jogurty, kaše, přesnídávky mi jí, ale oběda si ďobne 3 lžičky. Ale taky se musí naučit jíst normálně. Kousky už zvládá bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.8.14 11:59

Holky myslím, že je hlavně důležité, jestli je jinak dítě zdravé a čilé, hmotnost a výška nejsou jediným ukazatelem celkového stavu dítěte. Taky pokud jsou rodiče hubení a drobní, i prcek nebude žádný vysoký silák..Ale ty nervy úplně chápu - mě tehdy přestala jíst dcerka ve 3 měsících, ale to jsem věděla, co to spustilo, byl to zdravotní stav dcerky.. a bylo to fakt vyčerpávající. Naštěstí se to pak zase časem upravilo.
Tady si můžete zadat pohlaví a věk dítěte a vyjede vám minimální a maximální výška a váha http://www.mamaaja.cz/index.cfm?… Ale prostě některé děti se do tabulek nevejdou a stejně jsou zdravé.
Tady něco o nechutenství u dětí http://www.babyweb.cz/…azny-problem. Někdy bývá problém třeba u veganů nebo vegetariánů, kteří nedokáží jídelníček dítěte udělat dostatečně pestrý - chybí železo nebo vitamin B12 a s tím spojená anemie je také příčinou nechutenství..
Nebo někdy pomůže pořádně se vylítat na čerstvém vzduchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31116
31.8.14 13:17

@marketa20 @alena36 :hug: Mala taky dosud uplne nepochopila, ze jidlo se dava do pusy :?, ale od cca 20 mesicu ji „uzasne“, pokud porovnam s tim, co bylo pred tim. V 19 mesicich bylo 4 tydenni obdobi, kdy snedla s bidou 1 rohlik denne a vypila 350 mlika, pak uz nechtela ani to mliko, tak ji doktorka vysetrila, poslala na krev, ale na nic se neprislo. Problemy s jidlem zacaly v 9 mesicich, kdy se odstavila, ale uz v te dobe byla spis drobnejsi (mela tusim necelych 7 kg, v roce 7.8).

Zato syn pujde brzy na 3mesicni kontrolu a tipuju, ze uz se vyzral minimalne na 6 kg, pred 14 dny jsem mu doma namerila 63 cm :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
31.8.14 13:33

@Hobitka Verunka měla v roce 7,05 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5356
31.8.14 19:58

@alena36 Tak z jogurtu mi mala sni maximalne pulku (i z lipanku, termixu, tvarohacku),kase dve lzicky, presnidavku jedine v tom pytliku.Dnes mela napriklad na obed rizek-tak kasi pry neeee a rizku si trikrat kousla. Suche pecivo u nas frci doted, kdyz na to neco namazu, tak se toho ani nedotkne. A tak je to se vsim :roll: Vlastne premyslim, co jako tak normalne ji :roll: @Hobitka :D mala mela v pulroce 61 cm a 6 kg :D Jak to vidim v okoli, u kluku ty kila fici nadherne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31116
31.8.14 22:58

@marketa20 Mala prave v pulroce taky 6 kg a 63.5 cm. Mam ted pocit, ze mam doma pulrocni mimino, a ono je teprve trimesicni.

@alena36 Tak to byla vazne drobek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
1.9.14 10:45

@Hobitka ona je ještě teď drobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...