Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tak ja byla na screeningu taky v Liberci a úplně v pohodě
Žádnou zprávu mi nedali ani jsem ji neviděla,poslali to přímo me gynde a ta mi prepsala výsledky do těhu prukazky a všechny pojmy a zkratky z toho vyšetření mi vysvětlila. Takže myslím ze zde platí víc než kdy jindy-když něco nevím,tak se zeptám
I kdyby měla zakladatelka tu zprávu u sebe,co by z ni vyčetla? Akorát se to tu pak hemží dotazy,co znamená ta a ta zkratka,jestli je ta a ta hodnota normální
Bože nikdo nejsme doktor,tak se prostě zeptám jich,ať mi to vysvětlí
Jinak me taky po screeningu taky hnali ještě znova na krev,prý kvůli věku. No,nejprve jsem to odmítla,ale pak jsem tam stejně zajela
Výsledky měla opět moje dr a konzultovala jsem s ni.
@Peťula21 děkuji
1.8. Mam dalsi kontrolu, tak se zeptám, co a jak ![]()
@Katus44 Na té zprávě je u většiny hodnot graf či přímka s normou
. A doktor jí evidentně řekl jen jeden údaj, přestože prvotrimestrální screening zdaleka není jen o DS
.
Já si třeba všechny zprávy své i dítěte archivuju, protože se to může časem hodit…
@rozand jo archivace je určitě dobrá věc
ale v te zprávě vůbec nemam graf ani primku. Asi co zarizeni/nemocnice , to jiny výsledek nebo uz nevim
@Anetavelkanova Ony se ty normální hodnoty i tak dají dohledat. Doktoři si mimochodem podobné věci často googlí taky
, máme jich v rodině spoustu.
AHojky, všem, jen pro info, výsledek 1 trim screeningu 1 ku 90 down, věk 39 let při porodu, dneska genetický pohovor. takže nejdřív - úžasný genetik Docent Šípek z Thomayerovi nemocnice, ochotný, milý, příjemný, nepospíchal, vše vysvětlí. Domluvili jsme se na odběru choriových klků, že to ještě stihneme. řekl, že invanzivní zákroky jsou pro typ jako já - vyšší věk a pozitivní screeening. Neinvazivní, tudíž placený krevní test, že by doporučil spíš těm, co mají negativní screening a ženou je na genetiku jen kvůli věku. Takže držte pěstě a já vám všem též!
Jo eště k potratu po výkonu těch to invazivních vyšetření - údaj 0,5 - 1 procento je údaj starý 30 let, nemění se ve statistikách, většinou to jsou potraty, které jsou způsobeny tím, že plod už byl stejně vadný a příroda to vlastně vyřešila sama. to je pro uklidnění. i pro mě pro uklidnění ![]()