Výsledek po 1.screeningu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3120
28.7.18 09:55

No tak ja byla na screeningu taky v Liberci a úplně v pohodě :think: Žádnou zprávu mi nedali ani jsem ji neviděla,poslali to přímo me gynde a ta mi prepsala výsledky do těhu prukazky a všechny pojmy a zkratky z toho vyšetření mi vysvětlila. Takže myslím ze zde platí víc než kdy jindy-když něco nevím,tak se zeptám :nevim: I kdyby měla zakladatelka tu zprávu u sebe,co by z ni vyčetla? Akorát se to tu pak hemží dotazy,co znamená ta a ta zkratka,jestli je ta a ta hodnota normální :roll: Bože nikdo nejsme doktor,tak se prostě zeptám jich,ať mi to vysvětlí ;) Jinak me taky po screeningu taky hnali ještě znova na krev,prý kvůli věku. No,nejprve jsem to odmítla,ale pak jsem tam stejně zajela :lol: Výsledky měla opět moje dr a konzultovala jsem s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.18 12:47

@Peťula21 děkuji :) 1.8. Mam dalsi kontrolu, tak se zeptám, co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
28.7.18 15:07

@Katus44 Na té zprávě je u většiny hodnot graf či přímka s normou :roll: . A doktor jí evidentně řekl jen jeden údaj, přestože prvotrimestrální screening zdaleka není jen o DS 8o .

Já si třeba všechny zprávy své i dítěte archivuju, protože se to může časem hodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.18 15:20

@rozand jo archivace je určitě dobrá věc :) ale v te zprávě vůbec nemam graf ani primku. Asi co zarizeni/nemocnice , to jiny výsledek nebo uz nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
28.7.18 20:34

@Anetavelkanova Ony se ty normální hodnoty i tak dají dohledat. Doktoři si mimochodem podobné věci často googlí taky ;) , máme jich v rodině spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.4.19 14:35

pozitivní screening 1. trimestr

AHojky, všem, jen pro info, výsledek 1 trim screeningu 1 ku 90 down, věk 39 let při porodu, dneska genetický pohovor. takže nejdřív - úžasný genetik Docent Šípek z Thomayerovi nemocnice, ochotný, milý, příjemný, nepospíchal, vše vysvětlí. Domluvili jsme se na odběru choriových klků, že to ještě stihneme. řekl, že invanzivní zákroky jsou pro typ jako já - vyšší věk a pozitivní screeening. Neinvazivní, tudíž placený krevní test, že by doporučil spíš těm, co mají negativní screening a ženou je na genetiku jen kvůli věku. Takže držte pěstě a já vám všem též!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.4.19 14:36

Jo eště k potratu po výkonu těch to invazivních vyšetření - údaj 0,5 - 1 procento je údaj starý 30 let, nemění se ve statistikách, většinou to jsou potraty, které jsou způsobeny tím, že plod už byl stejně vadný a příroda to vlastně vyřešila sama. to je pro uklidnění. i pro mě pro uklidnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí