Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 to se zatím právě nezjistilo. Já mám pořád pocit, že u mě neprobíhá ovulace. Zatím žádné IVF naplánované nemáme. Jen jsme se prostě svěřili do jejich rukou. Aby zjistili, proč to nejde a navrhli řešení. Třeba to nakonec půjde s nějakýma hormonama víceméně přirozeně.
@Čičorečka Tak jedině zkoušet ovulační testy a hned budeš vědět, jestli ovu je nebo není…Nevím, čím by se dala „nastartovat“ ta ovulace. Nevysadila jsi teď někdy nedávno antikoncepci? Hodně se říká a i jsem četla, že po vysazení spousta holek neovuluje. S tímhle jsem asi nikdy neměla problém, ale i tak je to k ničemu…A nebo si počíst o nějakých čajích - některé holky pijou kontryhel (mně teda akorát rozhodil cyklus) a nebo třeba zkusit Gynex kapky - ty si taky hodně holek chválí (mně nepomohl ani ten).Vlastně nic z toho, co jsem kdy zkoušela nezabralo…
![]()
@Kajule21 ovulační testy zkouším. Jsou občas i pozitivní, ale prý asi nedochází k prasknutí folikulu.. já už jsem toho zkoušela hodně. Kontryhel, drmek, maca, čaj mojžíšové.. ale já jsem flákač, dýl jak měsíc to prostě nevydržím brát
a antikoncepci jsem vysadila před rokem. Hned od prvního cyklu chodí jako hodinky. Na den přesně. Nepochopíš ![]()
@Čičorečka No,to hledím - ale já jsem to měla asi stejně. Myslím, že jsem ovulovala - aspoň nevím o tom, že by to bylo jinak a folikuly taky praskají. Ale tak když už jste v CARu, tak už asi nemá smysl vymýšlet nějaké další věci, oni Vám řeknou. I když někdy mi to přijde, že jde hlavně o prachy a o to, s kým mají smlouvu…Já už se na všechno vyprdla a jediné, co beru je listovka a chlapovi jsem taky řekla, ať nic nebere. Máme před sebou IVF, takže už by ani nemělo smysl na těch „pár dní“ něco brát… ![]()
@Kajule21 Jasně že jde o prachy
Protože oni moc dobře vědí, že když člověk chce dítě, tak toho spoustu obětuje, no. Přeju ti, aby IVF vyšlo. To půjde, neboj ![]()
@Čičorečka Já doufám, mám z toho všelijaké pocity - nebojím se, to ne, ale spíš se mi nějak nechce do další stimulace a je to záhul na tělo…