Výslovnost jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
2.2.23 16:57

Zakladatelko, jak myslíš, že by volali na takového Eliaha (Wooda)? Ílajdž nebo Elija? Tak se uklidni a řekni, že chceš, aby se zásadně vyslovovalo jméno tak a tak. Stejně nebudou. Smiř se s tím.

Příspěvek upraven 02.02.23 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 16:57

@Náměsíčná
Asi tady není tolika zavedena ta výslovnost … :nevim:
Snad se to časem znění, řekl bych ze je to i škoda, ty jsme jsou krásný, když se správně vysloví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.2.23 17:00
@alena484815 píše:
@BohunkaP
Em ne.. Christine se čte S CH … to je zapotřebí vědět.
výslovný překladač je s Ch :)
ALE Na to se neptám tak si to říkejte jak chcete, kdyz mě tak nebudete oslovovat :srdce:V cizině se takto ty jména vyslovují jinak, tak jak jsem původně myslela.
Proto sem se zeptala, jaký názor na to mají lidi tady v ČR.

A ty jsi Češka?

• Citovat
  • Upravit
2.2.23 17:07

@Mgree
Přesně tak dceři taky říkám, i to počeštím na tatara a říkám Štepanko.

Ja sem nechtěla urazit lidi co si neumí tu znělost.. každý je nějaký :srdce:

Jen mě to proste štve :lol:
Fakt, pro mě krásně jméno, ale ta výslovnost u některých :pocitac: :D

Teď pravě přemýšlím ze dam druhé dceři Natálie.. ale bojím se, ze mě budou zase lidi 💩 💩 😅

tak sem jen chtěla vědět, k čemu se lidi lidi víc přiklánějí … ale je tu dost úzkoprsých žen.. tak už se asi ptát nebudu :lol: :lol: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 17:11

@Kriss Tina

Pravda je ze se divím 🫣 😀
Dost mě to štve..ale asi mate pravdu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
2.2.23 17:13
@alena484815 píše:
@BohunkaP
Em ne.. Christine se čte S CH … to je zapotřebí vědět.
výslovný překladač je s Ch :)
ALE Na to se neptám tak si to říkejte jak chcete, kdyz mě tak nebudete oslovovat :srdce:V cizině se takto ty jména vyslovují jinak, tak jak jsem původně myslela.
Proto sem se zeptala, jaký názor na to mají lidi tady v ČR.

Hele, Alenko - plácáš, co ti slina na jazyk přinese.

V prvním příspěvku jsi jasně napsala toto:
Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin.

Takže ti na to odpovídám - ne, nevyslovuje, „máš za to“ špatně.
Anglicky je to „Kristýn“, německy „Christýne“.

Z čehož je dost evidentní, že asi budeš spíš ta Alča a jenom tady hraješ nějakou potrhlou hru (o výslovnosti svého vlastního jména bys měla dost jasno a neházela žádnými „osobně mám za to“). :mrgreen:

Svoje děti si každopádně pojmenuj, jak chceš - ale odpusť si bláboly o negramotnosti lidí, kteří se zrovna netrefí do precizní výslovnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 17:19

@Russet

Co to plácáš :mrgreen: :mrgreen:

Ty jména co tam píšeš mají svou výslovnost ať chceš nebo ne :kytka: :kytka:

Jak tady už někdo psal, každý je vyslovuje asi jinak podle toho kde ty lidi žijí … a o to mi šlo … zeptat se jak to lidi vyslovují..

Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku … to bylo řečeno s nadsázkou … protože sem to jméno dala z nějakého důvodu a lidi to dle mého komolí … ale jsem to jen já … nemusíš se kvůli mne rozčilovat.. bud v klidu :srdce: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.2.23 17:23
@Janli píše: Žiješ v čechách a tady se na anglickou výslovnost prostě nehraje. Česky to není Stefani, ale prostě StefaniE. S tím se smiř. Ta negramotnost není na druhé straně. Natálie je taky prostě Natálie a ne Natali jako za hranicemi. Dát dítěti jméno, chtít být světová a pak se rozčilovat, že někdo používá českou výslovnost je stejně mimo jako počet smajlíků v úvodním příspěvku.
:palec: :potlesk: lépe to nešlo napsat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
2.2.23 17:23
@alena484815 píše:
Ahoj
Jdu sem s dotazem
Jak vyslovujete jména jako
Stefanie, Natálie, Christine Říkáte: Stefani - nebo StefaniE?

Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin :nevim:

Dcera se jmenuje Stefanie.
Nesnáším když na ni někdo vola StefaniEE! :pocitac: :D
Taky jsem měla za to ze se to vyslovuje Stefani

Přemýšlím zda tu jsou negramotní lidé a nebo jen já sem mimo :oops: :lol: :lol: :lol: ;)

asi stupidní dotaz..ale mě to fakt nedá spát :D :D :D

Christi. Stefani.
Známá je Natalija a tu teda oslovujeme Natálie.
Dcera je Lýdie. Je tak nějak jedno kdo ji jak oslovuje. Jestli Lído, Lýdi, lidko… Každý si vybere to oslovení, které je mu nejpříjemnější. I když Ludmilu si můžou tento… Pokud někomu vadí oslovení tak to má říct :nevim:. Já se třeba ptám. Spousta lidí je háklivych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.2.23 17:27
@alena484815 píše:
@Russet

Co to plácáš :mrgreen: :mrgreen:

Ty jména co tam píšeš mají svou výslovnost ať chceš nebo ne :kytka: :kytka:

Jak tady už někdo psal, každý je vyslovuje asi jinak podle toho kde ty lidi žijí … a o to mi šlo … zeptat se jak to lidi vyslovují..

Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku … to bylo řečeno s nadsázkou … protože sem to jméno dala z nějakého důvodu a lidi to dle mého komolí … ale jsem to jen já … nemusíš se kvůli mne rozčilovat.. bud v klidu :srdce: :srdce: :kytka:

Prosím tě, najdi si význam slova „úzkoprsá“, ty jazykovědkyně.

• Citovat
  • Upravit
2.2.23 17:29

@BohunkaP

Promiň.. ale co to zase … :pocitac: 😂 💩

Nene :mrgreen: :mrgreen:

Ahoj, jmenuji se Christne, je mi 25let a bydlím aktuálně v ČR.

Účet zde jsem si založila tuším někdy v roce 2015.
ANO, bylo mi nějak 18let.

A NE nechtěla sem aby tady lidi věděli jak se jmenuji, když sem zde zakládala místnost s intimním dotazem … a NE nevedela jsme v tu dobu ze to jde anonymně … :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:

Můžete mi prosím někdo říct proč jste tak pasivně agresivní :mrgreen: :mrgreen:

Já se zeptala JEN na názor 8o

Ale co … :potlesk: :potlesk:

To je přesně to maminky a jejich agresivní jednání přes klávesnici. good luck :srdce:

Jste tady jak ta jedna skupina na fb protivné sprosté maminky … to jste šly všechny sem??? :think: :mrgreen: :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
2.2.23 17:29
@BohunkaP píše:
Ne, to není pravda - německá výslovnost je sice s „ch“, ovšem s tím „e“ na konci („christýne“)… viz např. Christine Lambrecht apod.Pochopila jsem nicméně, že řešíme anglickou výslovnost.

I v němčině s hlaskou k na začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 17:32

@alynch
To máš pravdu!
Nejde mi o používání ani jak to lidi vyslovují.

(Ta nadávka Bylo to myšlena s nadsázkou ).
Asi mě trochu chápeš, když mas podobnou situaci :kytka:

Co mě opravdu zajímalo je to jak to vidí lidi. :srdce:

Dík za normální úhel pohledu :srdce:

Příspěvek upraven 02.02.23 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
2.2.23 17:32
@BohunkaP píše:
Hele, Alenko - plácáš, co ti slina na jazyk přinese.

V prvním příspěvku jsi jasně napsala toto:
Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin.

Takže ti na to odpovídám - ne, nevyslovuje, „máš za to“ špatně.
Anglicky je to „Kristýn“, německy „Christýne“.

Z čehož je dost evidentní, že asi budeš spíš ta Alča a jenom tady hraješ nějakou potrhlou hru (o výslovnosti svého vlastního jména bys měla dost jasno a neházela žádnými „osobně mám za to“). :mrgreen:

Svoje děti si každopádně pojmenuj, jak chceš - ale odpusť si bláboly o negramotnosti lidí, kteří se zrovna netrefí do precizní výslovnosti.

Však ve starších diskusích se i jako Ála podepisovala, takže buď si nechala změnit jméno, nebo má diskuse úplně jiný účel :D Nevěřím, že by někdo dal jméno Natálie - takto s diakritikou - a pak se divil, že to lidi vyslovují česky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze