Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zakladatelko, jak myslíš, že by volali na takového Eliaha (Wooda)? Ílajdž nebo Elija? Tak se uklidni a řekni, že chceš, aby se zásadně vyslovovalo jméno tak a tak. Stejně nebudou. Smiř se s tím.
Příspěvek upraven 02.02.23 v 17:01
@Náměsíčná
Asi tady není tolika zavedena ta výslovnost … ![]()
Snad se to časem znění, řekl bych ze je to i škoda, ty jsme jsou krásný, když se správně vysloví ![]()
@alena484815 píše:
@BohunkaP
Em ne.. Christine se čte S CH … to je zapotřebí vědět.
výslovný překladač je s Ch
ALE Na to se neptám tak si to říkejte jak chcete, kdyz mě tak nebudete oslovovatV cizině se takto ty jména vyslovují jinak, tak jak jsem původně myslela.
Proto sem se zeptala, jaký názor na to mají lidi tady v ČR.
A ty jsi Češka?
@Mgree
Přesně tak dceři taky říkám, i to počeštím na tatara a říkám Štepanko.
Ja sem nechtěla urazit lidi co si neumí tu znělost.. každý je nějaký ![]()
Jen mě to proste štve ![]()
Fakt, pro mě krásně jméno, ale ta výslovnost u některých
![]()
Teď pravě přemýšlím ze dam druhé dceři Natálie.. ale bojím se, ze mě budou zase lidi 💩 💩 😅
tak sem jen chtěla vědět, k čemu se lidi lidi víc přiklánějí … ale je tu dost úzkoprsých žen.. tak už se asi ptát nebudu
![]()
Pravda je ze se divím 🫣 😀
Dost mě to štve..ale asi mate pravdu 😊
@alena484815 píše:
@BohunkaP
Em ne.. Christine se čte S CH … to je zapotřebí vědět.
výslovný překladač je s Ch
ALE Na to se neptám tak si to říkejte jak chcete, kdyz mě tak nebudete oslovovatV cizině se takto ty jména vyslovují jinak, tak jak jsem původně myslela.
Proto sem se zeptala, jaký názor na to mají lidi tady v ČR.
Hele, Alenko - plácáš, co ti slina na jazyk přinese.
V prvním příspěvku jsi jasně napsala toto:
Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin.
Takže ti na to odpovídám - ne, nevyslovuje, „máš za to“ špatně.
Anglicky je to „Kristýn“, německy „Christýne“.
Z čehož je dost evidentní, že asi budeš spíš ta Alča a jenom tady hraješ nějakou potrhlou hru (o výslovnosti svého vlastního jména bys měla dost jasno a neházela žádnými „osobně mám za to“). ![]()
Svoje děti si každopádně pojmenuj, jak chceš - ale odpusť si bláboly o negramotnosti lidí, kteří se zrovna netrefí do precizní výslovnosti.
Co to plácáš
![]()
Ty jména co tam píšeš mají svou výslovnost ať chceš nebo ne
![]()
Jak tady už někdo psal, každý je vyslovuje asi jinak podle toho kde ty lidi žijí … a o to mi šlo … zeptat se jak to lidi vyslovují..
Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku … to bylo řečeno s nadsázkou … protože sem to jméno dala z nějakého důvodu a lidi to dle mého komolí … ale jsem to jen já … nemusíš se kvůli mne rozčilovat.. bud v klidu
![]()
@Janli píše: Žiješ v čechách a tady se na anglickou výslovnost prostě nehraje. Česky to není Stefani, ale prostě StefaniE. S tím se smiř. Ta negramotnost není na druhé straně. Natálie je taky prostě Natálie a ne Natali jako za hranicemi. Dát dítěti jméno, chtít být světová a pak se rozčilovat, že někdo používá českou výslovnost je stejně mimo jako počet smajlíků v úvodním příspěvku.
@alena484815 píše:
Ahoj
Jdu sem s dotazem
Jak vyslovujete jména jako
Stefanie, Natálie, Christine Říkáte: Stefani - nebo StefaniE?Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin
Dcera se jmenuje Stefanie.
Nesnáším když na ni někdo vola StefaniEE!![]()
Taky jsem měla za to ze se to vyslovuje StefaniPřemýšlím zda tu jsou negramotní lidé a nebo jen já sem mimo
asi stupidní dotaz..ale mě to fakt nedá spát![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Christi. Stefani.
Známá je Natalija a tu teda oslovujeme Natálie.
Dcera je Lýdie. Je tak nějak jedno kdo ji jak oslovuje. Jestli Lído, Lýdi, lidko… Každý si vybere to oslovení, které je mu nejpříjemnější. I když Ludmilu si můžou tento… Pokud někomu vadí oslovení tak to má říct
. Já se třeba ptám. Spousta lidí je háklivych.
@alena484815 píše:
@RussetCo to plácáš
![]()
Ty jména co tam píšeš mají svou výslovnost ať chceš nebo ne
![]()
Jak tady už někdo psal, každý je vyslovuje asi jinak podle toho kde ty lidi žijí … a o to mi šlo … zeptat se jak to lidi vyslovují..
Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku … to bylo řečeno s nadsázkou … protože sem to jméno dala z nějakého důvodu a lidi to dle mého komolí … ale jsem to jen já … nemusíš se kvůli mne rozčilovat.. bud v klidu![]()
![]()
Prosím tě, najdi si význam slova „úzkoprsá“, ty jazykovědkyně.
Promiň.. ale co to zase …
😂 💩
Nene
![]()
Ahoj, jmenuji se Christne, je mi 25let a bydlím aktuálně v ČR.
Účet zde jsem si založila tuším někdy v roce 2015.
ANO, bylo mi nějak 18let.
A NE nechtěla sem aby tady lidi věděli jak se jmenuji, když sem zde zakládala místnost s intimním dotazem … a NE nevedela jsme v tu dobu ze to jde anonymně …
![]()
Můžete mi prosím někdo říct proč jste tak pasivně agresivní
![]()
Já se zeptala JEN na názor ![]()
Ale co …
![]()
To je přesně to maminky a jejich agresivní jednání přes klávesnici. good luck ![]()
Jste tady jak ta jedna skupina na fb protivné sprosté maminky … to jste šly všechny sem???
![]()
@BohunkaP píše:
Ne, to není pravda - německá výslovnost je sice s „ch“, ovšem s tím „e“ na konci („christýne“)… viz např. Christine Lambrecht apod.Pochopila jsem nicméně, že řešíme anglickou výslovnost.
I v němčině s hlaskou k na začátku
@alynch
To máš pravdu!
Nejde mi o používání ani jak to lidi vyslovují.
(Ta nadávka Bylo to myšlena s nadsázkou ).
Asi mě trochu chápeš, když mas podobnou situaci ![]()
Co mě opravdu zajímalo je to jak to vidí lidi. ![]()
Dík za normální úhel pohledu ![]()
Příspěvek upraven 02.02.23 v 17:33
@BohunkaP píše:
Hele, Alenko - plácáš, co ti slina na jazyk přinese.V prvním příspěvku jsi jasně napsala toto:
Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin.Takže ti na to odpovídám - ne, nevyslovuje, „máš za to“ špatně.
Anglicky je to „Kristýn“, německy „Christýne“.Z čehož je dost evidentní, že asi budeš spíš ta Alča a jenom tady hraješ nějakou potrhlou hru (o výslovnosti svého vlastního jména bys měla dost jasno a neházela žádnými „osobně mám za to“).
Svoje děti si každopádně pojmenuj, jak chceš - ale odpusť si bláboly o negramotnosti lidí, kteří se zrovna netrefí do precizní výslovnosti.
Však ve starších diskusích se i jako Ála podepisovala, takže buď si nechala změnit jméno, nebo má diskuse úplně jiný účel
Nevěřím, že by někdo dal jméno Natálie - takto s diakritikou - a pak se divil, že to lidi vyslovují česky ![]()