Výslovnost jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
2.2.23 16:05

Ja bych rikala v Cesku Stefanii - Stefka, Stefi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
2.2.23 16:06

V anglicky mluvici zemi by Stefanie vsichni vyslovili /Stefəni/ a Christine /Krɪˈstiːn/. V kazdem jazyce to budou lidi vyslovovat jinak. Bud rada, ze se tvoje jmeno vyslovuje nemecky s “Ch”, kdyby se vyslovovalo s “K”, i tak budou vsichni rikat “Ch” a bude te to stvat. Stejne jako hromada Cechu vyslovuje Christmas s “Ch”🤦‍♀️ 😆

Edit: Jak uz nekdo zminil, proste lidem rikej, jak se ty jmena spravne vyslovuji. Nevidim na tom nic spatneho. Nase deti maji taky anglicka jmena a taky v Cesku lidi opravujeme s vyslovnosti. Kdyz nekdo o dceri rekne, ze je Emilie misto Emilia, taky to nemam rada a opravime je. Ale je to logicke, lidi tihnou k vyslovnosti v jazyce, ktery jim je vlastni, nemuzes se na ne za to zlobit, ale poucit je muzes😉

Příspěvek upraven 02.02.23 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
2.2.23 16:09
@alena484815 píše:
Dcera se jmenuje Stefanie.
Nesnáším když na ni někdo vola StefaniEE! :

Vybrala takové jméno dcery, které lidé vyslovují různě.
Teď je popuzená z toho, že jméno dcery lidé vyslovují různě.
Ano, to má logiku.

Příspěvek upraven 02.02.23 v 16:15

• Citovat
  • Upravit
5810
2.2.23 16:10

Tak buď ráda žes nedala Alexandru, volali by na ní Sašo :lol: :roll: jsi v Čechách, tak se to dá očekávat. Nechápu ty rádoby mezinárodní lidi, co dávají (nedejbože k českému příjmení) neobvyklé jméno a pak se diví, že to každý komolí podle svého uvážení :nevim: znám Chloe, Rosie, Chanel… a podobně prisernosti s českým příjmením úchvatnost veliká a ještě aby člověk dostal příručku k výslovnosti.. (kde číst „ch“, kde „š“, kde „k“ a ještě jak to říkat na konci, jestli s „i“ nebo „je“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
2.2.23 16:19
@alena484815 píše:
Ahoj
Jdu sem s dotazem
Jak vyslovujete jména jako
Stefanie, Natálie, Christine Říkáte: Stefani - nebo StefaniE?

Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin :nevim:

Dcera se jmenuje Stefanie.
Nesnáším když na ni někdo vola StefaniEE! :pocitac: :D
Taky jsem měla za to ze se to vyslovuje Stefani

Přemýšlím zda tu jsou negramotní lidé a nebo jen já sem mimo :oops: :lol: :lol: :lol: ;)

asi stupidní dotaz..ale mě to fakt nedá spát :D :D :D

To se nečte německy Štefaní? Jako Steffi Graaf, ne? Hele, nevím, jestli jsi někdy byla i v jiné zemi než v ČR a Německu… Ale jako ona se většinou ta jména čtou vždycky podle pravidel té země. :) A v ČR máme jméno Stefanie, podobně jako Viktorie (a teda, sorry, jestli to čteš Viktorí :nevim:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
2.2.23 16:20

Tyjo, jeste ze to nase vietnamska a mongolska komunita ve skolce ani nezkousi se spravnou vyslovnosti :mrgreen: mame tam Anicku a basta:D

• Citovat
  • Upravit
798
2.2.23 16:24

Christine a v nicku Alena :mrgreen: uplne jsi svetova  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 16:26
@Paní.Norrisová píše:
Můžu se zeptat na tu anglickou výslovnost, jak to je? :)

Džeklin, prostě jako vyslovuje J jako v angličtině… ;) jako třeba Jackson, Jack…

• Citovat
  • Upravit
16208
2.2.23 16:27

Spíš to holt chce při představení vždy říct, jak to teda je. Taky můžeš mít psáno třeba Henry, ale může se to číst Ánry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.2.23 16:35

Pojmenujes dite Stefanie a divis se, ze ji lidi rikaji Stefanie a oni jsou negramotni? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
2.2.23 16:37
@Nenitamduch píše:
Christine a v nicku Alena :mrgreen: uplne jsi svetova :mrgreen:

No žejo! :mrgreen: To jsem ráda, že to nepobavilo jen mě :mrgreen: S Alčou by takový starosti nebyly! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 16:39

@JancaS84
Fuj.. a ty jsi pěkné zla :palec: to bylo řečeno s nadsázkou.. ale to nevadí ono ti to někdy dojde :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 16:40

@Nenitamduch :potlesk: :potlesk: :potlesk: super postřeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.23 16:54

@BohunkaP
Em ne.. Christine se čte S CH … to je zapotřebí vědět.
výslovný překladač je s Ch :)
ALE Na to se neptám tak si to říkejte jak chcete, kdyz mě tak nebudete oslovovat :srdce:

V cizině se takto ty jména vyslovují jinak, tak jak jsem původně myslela.
Proto sem se zeptala, jaký názor na to mají lidi tady v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35646
2.2.23 16:54
@alena484815 píše:
@JancaS84
Fuj.. a ty jsi pěkné zla :palec: to bylo řečeno s nadsázkou.. ale to nevadí ono ti to někdy dojde :*

Nápodobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko