Výslovnost jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10921
2.2.23 20:57
@alynch píše:
Bylo by lepsi ji rikat Annabellicko nebo jak?😆

Vetsinou jim rikaji zkracene Bello… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.2.23 20:59
@Hibou píše:
Tak, jak ty říkáš. Jen německá teta od @BohunkaP to má jinak. [/citace
Já chápu, že ta vyslovne jak jsem to slyšela, je takový fakt něco mezi. Ne čistý ch, be úplně k.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
2.2.23 21:02

@smile_xxx To je silene dlouhe, Anicka je pro male dite lehci😄 kdybych dala diteti takohe dlouhe jmeno, tak budu prave spokojena s tim, ze ma tolik variant, jak se ji da rikat. Anicka je pro Annabellku fajn, Bella taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
2.2.23 21:03
@Hibou píše:
Tak, jak ty říkáš. Jen německá teta od @BohunkaP to má jinak.

Vysvětlení už tu zaznělo – výslovnost se liší podle regionů, i na internetu si snadno najdeš obě verze. Na severu Německa, konkrétně např. ve Stralsundu, odkud pocházejí moji blízcí, je výslovnost s “ch” … naproti tomu např. v Bavorsku vede téměř výhradně “k”.

Nemám ale opravdu v úmyslu se hádat, rýpej si klidně vesele dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
2.2.23 21:04
@alynch píše:
@smile_xxx To je silene dlouhe, Anicka je pro male dite lehci😄 kdybych dala diteti takohe dlouhe jmeno, tak budu prave spokojena s tim, ze ma tolik variant, jak se ji da rikat. Anicka je pro Annabellku fajn, Bella taky

Hele a to by stvalo me. Kdybych pojmenovala dite Annabell a treba ve skolce ji rikali Anicko. To bych ji tu Anicku mohla dat rovnou.

To jmeno bych teda nikdy nedala, vidim za nim jen tu panenku z toho hororu, ale princip jasnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
2.2.23 21:11

Tak, pokud by to byla Stephanie, vyslovovala bych anglicky. Ale Stefanie s f by pro me byla s e nakonci. Že to má být jako německy ci co by mi jako spravnemu ceskemu negramotovi nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.2.23 21:13

Tak si ji měla pojmenovat Stefani. Holt jsme v ČR a tak když chceš mít světový jméno, musíš počítat s tím, že ne každý si s tím poradí. Tady to prostě takhle je a nikdo si z toho na prd.el nesedne. Ani když s těma smajlama vypadá příspěvek jak nábor Herbalife :mavam: prej negramoti :roll:

• Citovat
  • Upravit
644
2.2.23 21:13

@DandátkoP A Bella nevadi? Belli, Bellinka. Vsak Bella je taky jmeno, stejne jako Anna. Ale to je to same jako se Stefanie, proste se ozvat, kdyz nekdo dite oslovi spatne a hotovo. Prinejlepsim at si dite rekne samo🫶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.2.23 21:16

Annabell je jméno pro lacinou prostitutku.

• Citovat
  • Upravit
4059
2.2.23 21:18
@BohunkaP píše:
Vysvětlení už tu zaznělo – výslovnost se liší podle regionů, i na internetu si snadno najdeš obě verze. Na severu Německa, konkrétně např. ve Stralsundu, odkud pocházejí moji blízcí, je výslovnost s “ch” … naproti tomu např. v Bavorsku vede téměř výhradně “k”.Nemám ale opravdu v úmyslu se hádat, rýpej si klidně vesele dál ;)

Tam se mluví Plattdeutsch? Kodifikovaná výslovnost Hochdeutsch je k, je jasné, že výslovnost se liší dle dialektu, ale nelze to vydávat za normu. To je podobné, jako bych někomu tvrdila, že g se vyslovuje j, protože v Berlíně říkají jut místo gut. A že na internetu snadno najdeš obě verze, to myslíš poslech, nebo fonetický přepis? Neb poslech je trochu subjektivní záležitost a fonetický přepis jsem našla pouze s k. Tak by mě zajímalo, jestli jsi něco s ch (píše se x) našla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
2.2.23 21:20

@alynch ale tak tu Bellu to ma to jmeno “zabudovaný” aspon v sobe. Annabella, Bella, jen proste zkratka toho jmena. Ale ta Anicka je uplne mimo.

Hele tak to vidim ja. Chapu, ze kazdej to ma jinak. Ja jsem treba zrovna i celkem odpurce cizich jmen u nas. My jsme teda vybirali jmeno, ktery je u nas celkem bezny a takovyhle dohady nevznikaj a zaroven se vsude v cizine pise a vyslovuje vice mene stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
2.2.23 21:21
@alynch píše:
@DandátkoP A Bella nevadi? Belli, Bellinka. Vsak Bella je taky jmeno, stejne jako Anna. Ale to je to same jako se Stefanie, proste se ozvat, kdyz nekdo dite oslovi spatne a hotovo. Prinejlepsim at si dite rekne samo🫶

To to dítě ale nesmí být líné :mrgreen: Dítko jako malé z lenosti odkývalo podobně znějící jméno každému, teď v pubertě už jen těm, u kterých nepředpokládá, že se ještě někdy potkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
2.2.23 21:23

@Hibou, tedy ještě jednou – nemám v úmyslu se dohadovat a nepřiměješ mne k tomu ničím, co napíšeš. Přeji fajn zbytek večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
2.2.23 21:24
@DandátkoP píše:
@alynch ale tak tu Bellu to ma to jmeno “zabudovaný” aspon v sobe. Annabella, Bella, jen proste zkratka toho jmena. Ale ta Anicka je uplne mimo.Hele tak to vidim ja. Chapu, ze kazdej to ma jinak. Ja jsem treba zrovna i celkem odpurce cizich jmen u nas. My jsme teda vybirali jmeno, ktery je u nas celkem bezny a takovyhle dohady nevznikaj a zaroven se vsude v cizine pise a vyslovuje vice mene stejne.

Proč by byla Anička mimo? Vždyť je to zdrobnělina Anny, což je první polovina Annabelly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze