Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nene, neřeším vůbec nic.
Jen sem se zeptala.
A pardon já se dokážu omluvit..nechtěla sem nikoho urazit, já to tak ale vidím.
Moc tu dámy berou osobně
![]()
Pro každého je samozřejmostí něco jiného 😊
No oslovovala bych Stefani, Stefi, Natali, Naty ale diktovala bych do seznamu Natalie, Stefanie..u jména Christine bych teda neoslovovala Christin ani Christine (tohle uz zní skoro babišovsky
) ale Kristy nebo Kristin. To se opravdu představuješ s Ch? ![]()
@alena484815 píše:
@RussetCo to plácáš
![]()
Ty jména co tam píšeš mají svou výslovnost ať chceš nebo ne
![]()
Jak tady už někdo psal, každý je vyslovuje asi jinak podle toho kde ty lidi žijí … a o to mi šlo … zeptat se jak to lidi vyslovují..
Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku … to bylo řečeno s nadsázkou … protože sem to jméno dala z nějakého důvodu a lidi to dle mého komolí … ale jsem to jen já … nemusíš se kvůli mne rozčilovat.. bud v klidu![]()
![]()
Negramotná jsi asi ty. Ani česky neumíš. Výslovnost se liší podle země. Takže unikátni a jediná výslovnost není.
Babisovsky ![]()
Ano představuji se s Ch
Měla bych říkat Kristin s CH a E na konci? to by bylo diny ne? ![]()
@alena484815 píše:
Nesnáším když …![]()
negramotní
Co to plácáš …
Ta nadávka Bylo to myšlena s nadsázkou …
Ono je fajn nebýt tak úzkoprsá a nebrat hned negramotní za nadávku …
lidi to dle mého komolí …😂 💩
Jste tady jak ta jedna skupina na fb protivné sprosté maminky … to jste šly všechny sem???
Jsi protivná, samolibá a hádavá baba. Jsi schopná pohádat se i s lahví kečupu v samoobsluze. Dělá Ti dobře vztekat se a být slovně agresivní. Nemáš přítelkyně, protože se s nikým nesneseš. Vyzařuješ negativní energii. V zaměstnání Tě nikdo nechce mít v týmu. Lituji Tvého partnera, pokud s Tebou nějaký vydržel.
Ve srovnání s tím vším je výslovnost jména „Stefanie“ jenom malá, naprosto bezvýznamná drobnost. Rádi jsme Ti poradili.
Příspěvek upraven 02.02.23 v 18:30
@Russet
úzkoprsý
přídavné jméno označující typ člověka, který nepříjímá žádné jiné názory než své vlastní, za které se až agresivně bije. Přesvědčit ho je prakticky nemožné.
Už je dobre?
@alena484815 píše:
@MaddellinneBabisovsky
Ano představuji se s Ch
Měla bych říkat Kristin s CH a E na konci? to by bylo diny ne?
No ja se predstavuju tak jak se to cte, ale kdyz se nekde diktuju, tak tak jak se to pise. Takze stejne bych postupovala i kdybych byla Christine - do seznamu bych se diktovala Christine a představovala bych se Kristin. Ale jestli se fakt spravne čteš s Ch na začátku, tak to je německy a tam se čte i to e na konci ne? Jako třeba Christiane F. z my děti ze stanice zoo
jaké si národnosti? Jak Ti řekla máma, že se jmenuješ? ![]()
@alena484815 píše:
@Russet úzkoprsý
přídavné jméno označující typ člověka, který nepříjímá žádné jiné názory než své vlastní, za které se až agresivně bije. Přesvědčit ho je prakticky nemožné.Už je dobre?
Nemusíš mi význam slova psát. Vynajdi si slovo negramotná. A už sem radši nepiš, Aleno.
Příspěvek upraven 02.02.23 v 18:29
@BohunkaP píše:
Ach jo…No dobrá, když na tom trváš, děkuji – vyřídím to své německé tetě, aby se tam neblamovala
Tak si najdi německou fonetickou abecedu
ch na začátku slova a před samohlaskou se vyslovuje k.
Jak je to s tou Christine?
Já slyšela vždy s K na začátku v Německu.
Nemůžu se lišit dle spolkových zemí?
Já měla za to, že ch se čte jako ch po samohlaskach.
Tak jak to teda je?
Německou ministryni Christine Lambrecht Němci vyslovují “Kristine”.
@g.sandova píše:
Jak je to s tou Christine?
Já slyšela vždy s K na začátku v Německu.
Nemůžu se lišit dle spolkových zemí?
Já měla za to, že ch se čte jako ch po samohlaskach.
Tak jak to teda je?
Já to z nám z němčiny s takovým nečistým Ch, ono i když si to dáš do google překladače a zmáčkeš poslech, tak se to střídá jednou řeknou s K podruhé s tím nečistým CH, zkus
@alena484815 píše:
Ahoj
Jdu sem s dotazem
Jak vyslovujete jména jako
Stefanie, Natálie, Christine Říkáte: Stefani - nebo StefaniE?Já osobně se jmenuji Christine, psané to je sice s E na konci, ale já osobně mám za to ze se to vyslovuje Christin
Dcera se jmenuje Stefanie.
Nesnáším když na ni někdo vola StefaniEE!![]()
Taky jsem měla za to ze se to vyslovuje StefaniPřemýšlím zda tu jsou negramotní lidé a nebo jen já sem mimo
asi stupidní dotaz..ale mě to fakt nedá spát![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já bych to vyslovovala „Štefaný“, protože žijeme blízko německých hranic. Stefani ani náhodou, maximálně ještě Stefánie. Nicméně ono záleží na tom, zda jste cizinci nebo ne a co vlastně chcete. Mám zkušenost, že dětem z cizojazyčných rodin nevadí oslování více způsoby. Máme v okolí Zoe, otec angličan a slyší jak na Zouí tak na Zoe. Rozčilují se zpravidla Češi, co si vymysleli nějakou rádoby originalitu a okolí jim to moc nebaští. ![]()
Třeba ta tvoje Natálie, že by měla být „Natalí“, to je naprosto zcestné. Ale tak dejte rovnou Natali a máš to. Ale beztak ji budou říkat Natálko. ![]()