Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uskromni se a nepůjčuj si!
A začni si vytvářet finanční rezervu.
@zrcadlo píše:
Opravdu bez koruny rezervy uvažuješ o tom, že si půjčíš na kino a na mekáče?
Děti snad z Vánoc mají zážitků a dárků dost, přejedené jsou určitě taky. Maximálně bych se zeptala prarodičů, jestli je třeba na tu výstavu lega nechtějí vzít spolu (že by to zaplatili a užili si to s vnoučaty oni).
Ale rezervu, tedy spořící účet máme, o tom řeč nebyla, ale na tu nesaháme, šetříme na moře.
Já bych si nepůjčila a jela bych jen tam, kde si to děti opravdu užijí. Za mě by to bylo Lego.
Máš 3000, ale s děckama se poženeš do Mekáče?
![]()
Vezmi si na to pro jistotu půjčku. To je teď hrozně IN ![]()
@Anonymní píše:
Ale rezervu, tedy spořící účet máme, o tom řeč nebyla, ale na tu nesaháme, šetříme na moře.
Tak buď vím, že toho 10.1. tam tu rezervu v pohodě zase dorovnám (a pak bych neměla problém si tisícovku ze spořícího převést na běžný účet), nebo si tím nejsem jistá (a v tom případě bych si nepůjčila rozhodně ani od nikoho dalšího).
Mít svoje neblokované peníze a půjčovat si jinde mi přijde hodně divné (samozřejmě v případě blokovaných peněz např. na stavebku nebo termíňáku by situace byla jiná).
@Šmoulice píše:
Máš 3000, ale s děckama se poženeš do Mekáče?![]()
![]()
![]()
Vezmi si na to pro jistotu půjčku. To je teď hrozně IN
Proč tak zle? Půjčku jsme nikdy neměli, pouze od mamky krátkodobě.
Mě tohle připadá fakt na hlavu, půjčovat si na věci, na které je to zbytečný. Když na něco nemám, tak si to odpustím.
Však zážitky můžou mít děti i bez peněz, ne? Běžte bobovat, nebo doneste pár jablek a mrkví do krmelce, hrajte hry.
A ještě brát návštěvu McDonalda jako nějaký výlet, no to bez pardonu potěš koště.
@zrcadlo
Máme spořící účet 11 let a nikdy jsme na něj nešáhli, jen na dovolenou.
Ještě máme doma skvělou hru Jedeme na výlet. Tak pokud se nikam nevypravíme, tak hrajeme.
Kluci si to užijou a ještě se nenásilně učí o naší republice.
@Anonymní píše:
Tak si to pujc z te rezervy, jaky je rozdil si pujcit neco od mamky a nebo ze sve rezervy? V kazdem pripade to budes muset vracet. Ale ja bych si tedy nepujcila, vzdyt to je jak pujcka na dovolenou. Vzala bych deti na prochazku, upekla bych neco dobreho a zalezla bych si s nimi k legu, cetla si s nimi pohadky. Vanoce jsou snad samy o sobe dost velky zazitek, netreba jim delat dalsi.
Ne, nepůjčila bych si. Dá se s tím vydržet.
Ale co píšeš, je teda síla.
@Padme93
Na McDonalda bych měla i tak, psala jsem to.
Chodíme tam výjímečně, mají to jako,,výlet,,.
Máme spořící účet 11 let a nikdy jsme na něj nešáhli, jen na dovolenou.
Vysla bych s temi penezi bez problemu, protoze tu mam napraskly mrazak i spajzku. Zasoby naprosto vseho.
Nicmene, co blaznis? Pujcovat si na takovy kraviny? Stahnete si nejaky pekny film, upec vynikajici domaci hambace, udelej domaci housky, zeleninku, dresink a udelejte si uzasny odpoledne. Na to, aby deti meli zazitky nejsou potreba tisice. Existuji prochazky, hry… Ne, nepujcila bych si ani nahodou, je to i spatny priklad pro deti
@Anonymní píše:
@CuddyMáme spořící účet 11 let a nikdy jsme na něj nešáhli, jen na dovolenou.
No a? Proc nesahnete na nej a pujcujete si od rodiny? Tomu nerozumim. Je pekne se ohanet tim, ze na svuj sporici ucet jste 11 let nesahli, ale pujcujete si jinde.