Vysoká škola a věk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1132
10.8.18 09:55

Nečetla jsem ostatní reakce. Hele, bylo by dobrý zabojovat, ale myslím, že Ty už prostě nechceš. Pokud jde ten pajdák studovat dálkově, tak bych si našla práci a studovala dálkově. Já takto postupně vystudovala DiS., Bc., Ing. Šlo to blbě, ale když je člověk motivovaný, zvládnout se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
10.8.18 09:59
@Anonymní píše:
Tak tomu rozumím. Praha má více zdrojů, než my v regionech. To je všeobecně známo :mavam:

No, ale taky u vás nájem 3+1 nestojí přes 20 000 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.18 10:08
@blobfish píše:
No, ale taky u vás nájem 3+1 nestojí přes 20 000 :pankac:

Můj názor je, že zaměstnanci placení státem by měli vydělávat stejně ve všech regionech a není spravedlivé dostávat za stejnou práci jiné peníze. U nás na Severní Moravě jedou některé skoly jen na holý plat, bez osobniho ohodnocení, bez odměn, protože víc peněz od kraje fakt nedostanou. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.18 10:11
@Anonymní píše:
Můj názor je, že zaměstnanci placení státem by měli vydělávat stejně ve všech regionech a není spravedlivé dostávat za stejnou práci jiné peníze. U nás na Severní Moravě jedou některé skoly jen na holý plat, bez osobniho ohodnocení, bez odměn, protože víc peněz od kraje fakt nedostanou. :?

Asi tam není nedostatek učitelů, v Praze a okolí je nedostatek učitelů hlavně pro první stupeň základky (nastoupili silné ročníky), takže dávají nově nastupujícím učitelům i byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.18 10:15
@Anonymní píše:
Asi tam není nedostatek učitelů, v Praze a okolí je nedostatek učitelů hlavně pro první stupeň základky (nastoupili silné ročníky), takže dávají nově nastupujícím učitelům i byt.

To máš pravdu. U nás je o místa boj.Taky si své držím a nepustím pokud možno až do důchodu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12834
10.8.18 10:16
@Anonymní píše:
Díky moc, já jsem v některých ohledech (třeba v tom zakládání rodiny) trošičku konzerva :D. Ano, zatím mě živí rodiče, ale na druhé straně jsem byl vždycky spíš skromnější, takže sám pro sebe jsem peněz nikdy moc nepotřeboval. Jinak to je vážně tak těžký vyjít s učitelským platem? Mám za to, že jsou profese, kde je plat celkem nižší, navíc si nepamatuju, že by si někdo z učitelů na peníze někdo stěžoval (kromě jedné starší paní učitelky, která si ale stěžovala vždycky a na všechno, takže peníze byly jenom jedno z mnoha témat), dokonce mám v okolí jednoho podobně starého, už vystudovaného pana učitele, který učí na menší vesnické škole a ten si peníze chválí s tím, že tolik ještě nikdy neměl. Navíc ono ani být začínajícím právníkem není žádný med, člověk musí tři roky dělat koncipienta za pár šupů s pracovní dobou od nevidím do nevidím, protože v hierarchii advokátní kanceláře je nejdřív uklízečka, co příjde jednou za týden vytřít a pak až teprve koncipient.

Jen male OT. Je tady rozliseni anonymu, ale zakladatel mel tulipan a ted „by mel odpovidat“ taky zakladatel, ale ma uplne jinou kytku :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
10.8.18 10:26

Asi jsem naivka, ale nemělo by se rozhodovat podle toho, co člověka baví a k čemu má nadání a ne podle toho kde jsou „údajně“ větší peníze? Upřímně, jestli už na škole nerozumíš tomu, co se probírá, tak z tebe stejně dobrý právník nebude, protože jak staré dobré přísloví praví „kde právníkův problém začíná, tam veškerá literatura končí“. Takže práva bych vyloučila a máš tady možnost studovat obor, který tě baví nebo mít maturitu z gymnázia (?). I v dnešní době, kde je obrovský nedostatek zaměstnanců hledají gymnazisté práci těžko, neb všichni by chtěli teplé místo v kanceláři a tolik asistentek/asistentů zase není. Rozhodnutí je samozřejmě na tobě, ale já bych volila obor, který mě bude bavit a přitom chodila na brigády, abych nevysela rodičům na krku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.18 10:41
@hodinarka píše:
Asi jsem naivka, ale nemělo by se rozhodovat podle toho, co člověka baví a k čemu má nadání a ne podle toho kde jsou „údajně“ větší peníze? Upřímně, jestli už na škole nerozumíš tomu, co se probírá, tak z tebe stejně dobrý právník nebude, protože jak staré dobré přísloví praví „kde právníkův problém začíná, tam veškerá literatura končí“. Takže práva bych vyloučila a máš tady možnost studovat obor, který tě baví nebo mít maturitu z gymnázia (?). I v dnešní době, kde je obrovský nedostatek zaměstnanců hledají gymnazisté práci těžko, neb všichni by chtěli teplé místo v kanceláři a tolik asistentek/asistentů zase není. Rozhodnutí je samozřejmě na tobě, ale já bych volila obor, který mě bude bavit a přitom chodila na brigády, abych nevysela rodičům na krku.

Tak to si fakt nemyslím, protože ta výuka je nalejvárna a pokud neznáš problém aspoň trochu z praxe, tak se to prostě nabifluješ a po zkoušce to zapomeneš, o nějakém chápání je to minimálně (resp. asi každý na té škole má někdy pocit „jó, teď tomu rozumím“ a pak nastoupíš do praxe a zjistíš, že jsi byla úplně mimo). To, jaký je dotyčný student, nemusí vůbec vypovídat o tom, jaký z něj bude právník. Zakladatel má za sebou po třech letech spoustu zkoušek, nevím, jestli je nejlepší to všechno zahodit, když se stačí jen kousnout.

Anonym právnický

• Citovat
  • Upravit
5950
10.8.18 10:46
@Anonymní píše:
Můj názor je, že zaměstnanci placení státem by měli vydělávat stejně ve všech regionech a není spravedlivé dostávat za stejnou práci jiné peníze. U nás na Severní Moravě jedou některé skoly jen na holý plat, bez osobniho ohodnocení, bez odměn, protože víc peněz od kraje fakt nedostanou. :?

V soukromém sektoru je naprosto normální dostávat peníze podle místa, tak proč ti to připadá nespravedlivé ve státním? Cena práce v některých regionech je prostě nižší, souvisí to s náklady na život. Umím si představit odměnu, za kterou bych v Praze nepracovala ani náhodou a třeba v Jeseníku úplně klidně. Navíc vy to máte stejné alespoň tabulkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
10.8.18 11:11

@hodinarka máš pravdu, ale většinu lidí nebaví nic (pracovního), takže dělají práci, která je celý život nebaví, je to sice smutný, ale realita. Většinou to měly stejně i jejich rodiče, tahle česká vlastnost - neschopnost změnit svůj osud se dědí, viz. např. manželské etudy, kde to bylo vidět celkem plasticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
10.8.18 11:19
@Sněžení píše:
@hodinarka máš pravdu, ale většinu lidí nebaví nic (pracovního), takže dělají práci, která je celý život nebaví, je to sice smutný, ale realita. Většinou to měly stejně i jejich rodiče, tahle česká vlastnost - neschopnost změnit svůj osud se dědí, viz. např. manželské etudy, kde to bylo vidět celkem plasticky.

No tak ono za totáče nebylo vždycky úplně jednoduchý změnit práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
10.8.18 11:21
@blobfish píše:
No tak ono za totáče nebylo vždycky úplně jednoduchý změnit práci.

výnluv se najde vždycky dost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hodinarka
10.8.18 11:42
@Anonymní píše:
Tak to si fakt nemyslím, protože ta výuka je nalejvárna a pokud neznáš problém aspoň trochu z praxe, tak se to prostě nabifluješ a po zkoušce to zapomeneš, o nějakém chápání je to minimálně (resp. asi každý na té škole má někdy pocit „jó, teď tomu rozumím“ a pak nastoupíš do praxe a zjistíš, že jsi byla úplně mimo). To, jaký je dotyčný student, nemusí vůbec vypovídat o tom, jaký z něj bude právník. Zakladatel má za sebou po třech letech spoustu zkoušek, nevím, jestli je nejlepší to všechno zahodit, když se stačí jen kousnout.Anonym právnický

Tak v tom se asi neshodneme. Právo je logický systém, který je třeba chápat komplexně a prosté naučení se něčeho nazpaměť je dost k ničemu. Samozřejmě, že provázanost s praxí je to nejdůležitější. Netvrdím, že student s prospěchovým stipendiem bude právník roku, mnohdy jsou naopak studenti, co sotva prolézají mnohem lepší, protože se to neučí zpaměti, ale logicky dovozují a s právem pracují. Pokud už teď ten systém nechápe a má pocit, že v tom tápe a to teprve s platným právem začíná, tak v praxi, kdy spousta případů se vymyká školním osnovám, bude mít mnohem větší problémy.

• Citovat
  • Upravit
hodinarka
10.8.18 11:43
@Sněžení píše:

Ale víš, jak by bylo na světě krásně, kdyby všichni dělali to, co je baví :-)

• Citovat
  • Upravit
625
10.8.18 11:47
@hodinarka píše:
Ale víš, jak by bylo na světě krásně, kdyby všichni dělali to, co je baví :-)

Co by na tom bylo hezké ? To naznemaná, že by to dělali dobře. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko