Vysoké FSH a IVF bez DV?

domca1221
7.4.12 11:12

Vysoké FSH a IVF bez DV?

Ahoj holky,
zakládám nové téma, už kvůli tomu, že je těžké se do zajeté diskuse zapojit.
O mimčo se snažíme vice jak 2 roky a máme za sebou neúspěšné 2× IUI a jednou IVF. Momentálně čekám na výsledky imunologie a genetiky, ale již mam výsledky FSH a to 16j. Dr. mi řekla, že ještě zkusíme stimulaci a IVF bez DV, ale že mi nedává moc velkou šanci, jste na tom někdo podobně? nebo byl a vyšlo vám IVF bez DV i s vysokým FSH?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7354
7.4.12 11:31

Jak jsi reagovala na stimulaci poprvé - bylo něco k transferu?

FSH - některá centra mají limit 15, některá 20, já měla hodnoty úplně jinde, takže v tomhle neporadím.

smířit se s DV není jednoduché, ale dnes už mě to netrápí, děti jsou skvělé, moje a vůbec. Asi bych volila dle psychických sil a finanční situace, někdo ti řekne, že po prvním pokusu by snahu o předání svých genů rozhodně nevzdal, pro někoho jiného je to zbytečné prodlužování trápení, když už může být těhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
7.4.12 11:47

tak při první stimulaci jsem neměla žádné vajíčko, tudíž ani nebylo nic k transféru - dr. říkala, že zkusit se to musí, už právě kvůli psychice, ale já jsem potřebovala od ní mít takovou tu malou jistotu, že to aspoň půjde jinak, tak mi říkala, že u mě už potom vidí pouze šanci DV - na začátku našeho snažení bych o tom ani neuvažovala, ale teď co si mimi moc přeju mi nevadí na to přistoupit, už kvůli manželovi, jen doufám, že to už bude naše poslední snažení, protože s adopcí, to jsem se zatím vůbec nesmířila, vím, že je to sobecké, ale zatím si to vůbec nepřipouštím

• Citovat
  • Upravit
375
7.4.12 13:45

ahoj.já jsem u pokusu o naše druhé dítě měla asi 15.5a o dva měsíce později 13.7.šlo se do stimulace s plnou dávkou.6vajíček 6 oplodnenych icsi šest embryí A třídy.dvě transfer máme dvojčata a 4 dodnes na mrazáku.hodnoty můžou kolisat.hlavní je kvalita vajíček třebas i jediného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
7.4.12 13:45

ahoj.já jsem u pokusu o naše druhé dítě měla asi 15.5a o dva měsíce později 13.7.šlo se do stimulace s plnou dávkou.6vajíček 6 oplodnenych icsi šest embryí A třídy.dvě transfer máme dvojčata a 4 dodnes na mrazáku.hodnoty můžou kolisat.hlavní je kvalita vajíček třebas i jediného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
7.4.12 13:57

@maggiem tak to ti přeji :lol: a dvojčátka - super, u mě je ten problém, že při 1.IVF jsem měla max. možnou dávku hormonů a i tak jsem neměla žádné vajíčko, tak snad na podruhé to bude lepší, mě dr. řekla, že když mi vyšla hodnota tak vysoko (16) tak není šance ji nějak zmenšit jinak než hormony, nemáte někdo nějaký nápad? co bych mohla proto ještě udělat?, mam pocit, že dělám už maximum, ale i tak zda vám třeba něco pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.12 14:47

ahoj domčo

to fsh máš opravdu vysoké.nevím,jestli se může změnit-snížit,ale mně doktor navrhoval dv.já ho měla vysoké, a po neúspěších se odhodlala jít na DV,později na DE.na adopci jsem taky nikdy neměla odvahu a dnes nelituji,lítaj kolem mě dvojčata :* :dance: a AMH máš kolik,to je taky důležitý.přeji štěstíčko. :hug:

• Citovat
  • Upravit
domca1221
7.4.12 17:42

Anonymní taky jsem smířená s DV a vůbec by mi to nevadilo, ale ještě jednu šanci tomu dám, sice jde i o peníze, ale co bych pro mimčo neudělala, výsledky AMH zatím ještě nemám tak na ně stále čekám. Můžu se zeptat na kolikátý pokus se vám podařilo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.12 19:49

domco

to se raděj ani neptej :roll: ale jo… patnáctý transfer byl ten pravý(8 s vl.materiálem,3 s DV.,4 S DE).ale se neděs,já jsem něco extra :think:

• Citovat
  • Upravit
domca1221
7.4.12 20:51

anonymní tak to máš můj velký obdiv :potlesk: , nevím jak bych to zvládla, už teď je to pro mě těžký, ale bojovat se prostě musí, já jsme řekla, že toto bude poslední pokus s vlas. materiálem (jak říkáš :lol: )a když to nevyjde tak s DV už jenom kvůli financím, příjde mi hrozné zadlužit se proto, že toužíme po mimču :zed: ale to už by bylo zase na jiné téma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.12 19:35

domco

vybojuješ to a tedka,to si piš. :hug: no,o financích mi ani nemluv,ty mě straší dodnes na každém kroku :roll: já transf. měla tolik moc,hlavně proto,že u mě byl dost pozdě zjištěn problém s mou imuno.držím vše,co mám…

• Citovat
  • Upravit
domca1221
16.4.12 13:30

Anonymní děkuji moc, jsi hodná. Dneska jsem zjistila další těhulku z okolí, tak jsem z toho už trošku přešlá, ale přeju to holkám, jen doufám, že se taky brzo dočkám, na genetiku jsem objednaná na 30/4 a po výsledcích se jde na další IVF, tak počítám červen - červenec

• Citovat
  • Upravit
moose63
17.4.12 16:01

Ahoj, mam taky vysoke FSH, ale reakce dr. byla uplne jina. V lednu jsem mela 16 a k tomu mi rekl, ze to znamena, ze budu mit treba o 2 roky driv menopauzu, ale rozhodne ne do 3 let… Ted na zacatku dubna zacinam IVF (ale hlavne proto, ze na mimino specham, klidne bysme tomu jeste mohli nechat volny prubeh). To jsem mela FSH 21. Nasadil mi teda hodne velky davky, ale jinak to nekomentoval. Byla jsem dost v soku, kdyz jsem narazila na tuhle diskuzi. Nastesti na prvni kontrole jsem mela 7 peknych folikulu. Snad se to jeste nezvrtne.
Co je to AMH?
Jinak vsem drzim palce i pesti, at maji od dr. jen dobre zpravy.

• Citovat
  • Upravit
domca1221
17.4.12 16:48

moose63 tak já jsem tomu volný průběh nechávala skoro dva roky, při prvním pokusu jsem taky měla max. možnou dávku hormonů, ale nevytvořilo se mi žádné vajíčko, teď mi říkala, že mi opět nasadí vysokou dávku a budeme doufat, že aspoň jedno vajíčko tam bude a samozřejmě kvalitní, kdyby ne tak už půjdeme do darovaného. Jestli jsi měla 7 folíků, tak moc držím palce aby ti to vyšlo, když máš naplánován pokus?

• Citovat
  • Upravit
moose63
18.4.12 19:58

A kolik byla ta davka? Ja mam 225 j Puregon a 75 Merional. Dnes jsem byla na kontrole a jsou tam jeste i nejake mensi folikuly. Na odber vajicek jdu v nedeli. Jinak ja uz jedno dite mam, skoro 2 roky, a jsem moc rada ze ho mam:-), takze bych urcite dalsi dite chtela i s DV.
Taky jsem uz narazila na dalsi diskuze, kde se IVF podarilo i s vysokym FSH a dokonce tam nekdo otehotnel i necekane prirozene. Zkratka asi je nejlepsi se nestresovat, snad se ty hormony nejak jeste srovnaji.
Moc diky za podporu a taky drzim palce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí