Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte všichni! Zakládám nové téma, protože mi příjde, že ostatní podobná jsou dosti rozjeté a některé už i těhotné a tak bych chtěla začít úplně od začátku
…
Mě čeká 1.pokus ICSI někdy v polovině května, jsem z toho dosti nervózní a chci se podělit o zážitky s ostatními, tak když se budete chtít přidat, jste VÍTÁNY
![]()
Ahojky, jsem ráda, že někdo založil novou diskuzi na tohle téma, je pravda, že ostatní už jsou hodně rozjeté a může být těžké se do nich začlenit
mne čeká 1.IVF (ještě nevíme, jestli s ICSI - snad nevadí, že jsem se i tak přidala
)také někdy okolo poloviny května. Nejdřív jsem byla ráda, že už se konečně začne něco dít, ale čím víc se to blíží, tím víc jsem nervoznější… tak se pojďme společně podpořit ![]()
ahoooj,tak se také přidávám, dobrý nápad se založením nové diskuze
Jináč, to ICSI je opravdu dobrá metoda a docela mnohem úspěšnější ne obyč.IVF,záleží také hodně na spermiogramu partnera
Já mám IVF a PICSI, plus doufám, že vyjde prodloužená kultivace a asistovaný hatching
jinak PICSI je o něco lepší než ICSI, tam se opravdu vyberou jen ty nejlepší a nejzralejsí spermie, u ICSI, tam je to spíše taková náhoda, proto je PICSI také o něco úspěšnější ![]()
Ale záleží na tobě, jak se rozhodneš, každopádně držím palečky, ať ti vše vyjde, neboj se ničeho, není to vůbec nic hroznýho, alespoň u mě to probíhá zatím v pohodě, dneska jsem volala do laborky a máme 12 oplodněných vajuch
hlavně se tedy uvidí zítra, jak se jim bude dařit a kolik jich bude pokračovat ve vývoji ![]()
A v jaké přesně jsi fázi? ![]()
Ahoj holky, já se k Vám taky přidám. Taky se chystám na své první IVF buď v květnu či červnu. Začínám se těšit. Sice nevím, jak si zvládnu píchat injekce, ale prostě to budu muset zvládnout.
handa30 - taky jsem se bála, ale je to naprosto v pohodě a nebolí to
nejspíš budeš mít takovou tu injekci ve formě pera a to je fakt nic.. ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat??? Nás čeká první IVF taky v půli května, aspoň si to myslím, 18.dubna začínáme se stimulací… mám stejné myšlenky, chvilkama se bojím, chvilkama se těším… snad nám to všem dobře dopadne…
@Koubys píše:
handa30 - taky jsem se bála, ale je to naprosto v pohodě a nebolí tonejspíš budeš mít takovou tu injekci ve formě pera a to je fakt nic..
Koubys, kdy budeš vědět, jestli Vám to dopadlo? Držím moc palce!!
handa30 - Děkujuuu, také přeju ať je vše ok a brzy z tebe bude mamka
no teď bych měla jít na transfer, resp. nejspíš v neděli na PK. a pak 14 dní čekání
Taky zítra uvidím jak se těm 12 vajuchům daří..
A jaký je u vás problém, mohu-li se zeptat?
Ahoj děvčata ![]()
pokud vám to nevadí tak bych se k vám také přidala, také jdu květen - červen ale už na 2IVF, měla jsem ICSI. Ničeho se nebojte, třeba ty injekce jsem měla obyč a dalo se to, píchala mi je kamarádka ![]()
držím vám palce ![]()
Ahoj všichni ![]()
Koubys držím palce, ať to vyjde!
A děkujeme za podporu, že říkáš, že to je v pohodě a dá se to přežít
A je to tvůj první pokus? Nebo už několikátý?
A jaký máte všechny protokol? A jaké léky - podkožní injekce nebo máte někdo další obyč do svalu? Já mám ty do svalu a přijde mi, že skoro všichni mají ty podkožní
evaprochy kam se píchají, do zadku?
Já teď každým dnem čekám červenou mrchu a pak začínám 21. den cyklu (mám dlouhý protokol). U nás je problém „jen“ ve mně, spermio má manžel v pořádku, tak spíš buedeme mít jen obyč IVF (ještě to můžeme změnit, přemýšlíme nad tím). Ale zase protože já mám endometriozu, tak by možná bylo ICSI lepší…ale doktorka nám řekla, že se můžeme rozhodnout až podle počtu odebraných vajíček, takže asi uvidíme až podle toho, když jich bude hodně, tak to zkusíme bez a když málo, tak s…
bisonka - ahojky, tyjo docela koukám, že jsou ještě další injekce do svalů.. a neříkal ti dr.proč? Já jsem samozřejmě měla také ty podkožní - Gonal - F 112 ( vcelku malá hladina) a pak Cetrotide, to už tedy pero není, ale taky se to dá píchnout si sama, ikdyž doporučuju, aby tě to někdo poprvé ukázal, pokud ho tedy také budeš mít..
JInak inj.jsem s píchala jen do břicha, tam je to nejlepší a nejmín bolestivý ![]()
Co vlastně máš ty za hormony?
Jinak je to můj první pokus, tak uvidíme, máme PICSI, AH a PK a dostatek vajuch, tak to vypadá celkem pozitivně, ale samozřejmě nechci předbíhat. U nás je chyba na manželovo straně - má je trochu líný ![]()
Taky ti držím palečky at to vyjde!!! Člověk v to musí prostě věřit ![]()
@Koubys píše:
handa30 - Děkujuuu, také přeju ať je vše ok a brzy z tebe bude mamkano teď bych měla jít na transfer, resp. nejspíš v neděli na PK. a pak 14 dní čekání
Taky zítra uvidím jak se těm 12 vajuchům daří..
A jaký je u vás problém, mohu-li se zeptat?
Ahoj,u nás je problém v imunitě, dělám si protilátky proti spermiím, jinak by mělo být všechno v pohodě. Snažíme se už dlouho, jsme z toho oba dva unavený. Chcem jít do IVF hlavně proto, že už nechcem čekat, chcem jít štěstíčku naproti.
Handa30 - No to naprosto chápu, na co taky čekat, člověk stárne každým rokem a je to akorát horší a horší..
Koukám, že už jste si toho taky dost zkusili. A zatím jsi rozhodlá pro samotné IVF nebo i něco k tomu? ![]()
IVF+ISCI imunoložka nám to tak poradila.
Co vajíčka? Jak se jim daří? Jdeš v neděli na transfer?
Bohužel si název nepamatuju
Ale doktorka nám dala vybrat, jestli chceme druh hormonů, který se píchají do svalu (to si člověk nemůže píchat sám) nebo podkožní,které si člověk sám může píchat, ale ty jsou za tři tisíce a ty do svalu zadarmo. Tak jsme se rozhodli tentokrát zkusit ty zadarmo. Prý není rozdíl v kvalitě, ale stejně to ve mně hlodá, jestli jsem neměla chtít ty podkožní. Ale já bych si je stejně sama nepíchla a manželovi se do toho taky nechtělo
Ale musíme ještě asi příští týden k doktorce, tak se jí na to vyptám, co to vlastně mám. Když nám to říkala, tak jsem byla nějak mimo ![]()
Jak jsou na tom vajíčka? A kdy máš jít na transfer? A máš prodlouženou kultivaci? Čekání je na tom všem to nejhorší
takže také chápu, že není na co čekat…