ICSI květen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
5.4.12 18:07

bisonka - ahojky, tak vajucha jsou na tom dobře, máme jich celkem 11, jedno se přestalo vyvíjet… Úplně nejlepších jich máme 5 čtyřbuňečných, zbytek asi dvou, ani přesně nevím co všechno mi embryoložka říkala :D Zítra si ještě budu volat, ale nejspíš půjdu na transfer v sobotu - 5. den takže PK určo :)
A ty budeš mít IVF nebo i ICSI? :) My máme tedy to PICSI, AH a PK, nevím co ještě víc by se dalo udělat :mrgreen: docela bych ráda, aby to vyšlo hned, tak uvidíme :)
Docela tě obdivuju, že ty injekce do svalů takhle zvládáš, asi to dost bolí viď? :roll: je fakt, že na ty podkožní doplácí, záleží na hladině hormonů, kterou si pícháš, já třeba měla málo, takže jsem platila i málo - 2800 :lol: teda doplácela, sama si to platit, to už je fakt darda.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
5.4.12 20:55
ahoj bisonko :mavam:
ty injekce se píchají do zadku a vůbec to nebolí ani jsem to necítila toho se opravdu neboj a ta ,,ukončovací,, je do břicha do kůže to taky nic není to už jsem tuplem necítila :palec:
dlouhý protokol jsem měla taky. Uvidíš podle vajíček, ale to ICSI se ppoužívá spíš u špatného sperma a připlácí se za to…
držím palce nic to není, pro mě bylo nejhorší čekání na výsledek, zlaté injekce, punkce, bolení břicha atd. to čekání jak to dopadlo těch cca 14dní je strašný!!!! :roll:
@bisonka píše:
Ahoj všichni :mavam:
Koubys držím palce, ať to vyjde! :hug: A děkujeme za podporu, že říkáš, že to je v pohodě a dá se to přežít :kytka: A je to tvůj první pokus? Nebo už několikátý?
A jaký máte všechny protokol? A jaké léky - podkožní injekce nebo máte někdo další obyč do svalu? Já mám ty do svalu a přijde mi, že skoro všichni mají ty podkožní :nevim: evaprochy kam se píchají, do zadku?
Já teď každým dnem čekám červenou mrchu a pak začínám 21. den cyklu (mám dlouhý protokol). U nás je problém „jen“ ve mně, spermio má manžel v pořádku, tak spíš buedeme mít jen obyč IVF (ještě to můžeme změnit, přemýšlíme nad tím). Ale zase protože já mám endometriozu, tak by možná bylo ICSI lepší…ale doktorka nám řekla, že se můžeme rozhodnout až podle počtu odebraných vajíček, takže asi uvidíme až podle toho, když jich bude hodně, tak to zkusíme bez a když málo, tak s…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.4.12 10:52

Ahoj holky, můžu se k Vám taky přidat? Jiné diskuze jsou už fakt rozběhlé. My zatím teprve jdeme 3.5. na první konzultaci, ale už teď máme doporučení na IVF+ICSI. Jinak o miminko se snažíme přes rok a kousek a máme za sebou zamlklý potrat v listopadu 2011 a pak dva samovolné letos. Problém máme oba, manžel má protilátky proti spermiím, já už taky a k tomu mám protilátky proti povrchu vajíčka, takže paráda. :cert: Ale po tomhle zjištění se nám strašně ulevilo, že konečně víme, proč nám to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.4.12 17:12

Ahoj Lůco, tak držím palečky, ať vám to teď vyjde a dočkáte se svého potomka :) Je opravdu dobré vědět dopředu, jaký má kdo problém, člověku se uleví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.4.12 21:01

Ahoj, můžu se taky přidat mezi Vás? Minulý týden jsme byli na konzultaci v Caru a taky nás čeká IVF. Zatím čekáme na výsledky z krve. Já mám endometriózu a manža špatné spermio takže už nebudeme na nic čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
11.4.12 08:01

Koudys - děkuju za přivítání :mavam: a držím pěsti, aby se mimísci hezky uhnízdili, dostali jste jednoho nebo dva?

Já zatím všechno zatím zjišťuju a motám se v tom. Jaké techniky jsou a kdy se doporučují. Kvůli manžílkovým protilátkám máme šanci jen s ICSI, ale pak jsem se dočetla i o PICSI, přišla by mi podle toho, co se o ní píše pro nás lepší. Ale jsem z toho trochu zmatená, tady v diskuzích jsem se dočetla, že holky v některých CARech za ni platili jako cenu za ICSI a k tomu cenu za PICSI, takže jakoby součet. Ale už jen podle názvu bych řekla, že PICSI už obsahuje ICSI, akorát je tam navíc ten krok na vyhledání zralých spermií,ne? Takže bych čekala, že bude o něco dražší než ICSI, a i podle ceníku CARu, kam se chystáme, to tak taky vypadá. Jak jste to platili Vy? No prostě zjišťuju, kolik si máme nachystat. :nevim: Jinak taky bych chtěla jít do prodloužené kultivace a zvažuju i AH. No prostě, chceme pro to udělat vše, co můžem. :palec:

Ahoj Lolo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.4.12 08:18

Ahoj, ráda bych se mezi Vás přidala…
teď čekáme na výsledky krve a v květnu jdeme na IVF s ICSI.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
11.4.12 15:12

aho holky, taky prave stimuluju. dnes jsem byla na kontrole, a vypada to fajn, Na odber jdeme v sobotu a pak PK. Todle je nase 4. IVF ale stale verim ze se nam zadari a budeme mit stesticko a miminko v brisku. My mame problem na obou stranach, ja mam stitnou zlazu, prolaktin a nizky AHM a manzel spatny spermio. Nikdo zatim nevyloucil ze by jsme nemohli mit naseho potomka. Po predchozich zkusenostech jsem do toho zapojila i alternativni lecbu - cinske bylinky, regresi a cviceni jogy !
Holky co mate vse pred sebou, vubec se niceho nebojte, injekce opravdu neboli. Co vas muze potkat a je neprijemne je hyperstimulacni syndrom, ale oni to doktori vse bedlive sleduji a kdyztak vse podchyti v zacatku.
Devcata co stimulujete preji peknou urodu vajicek.
Hlavne zustat v pohode, nenervovat se, hodne se smat a neprepinat se.
Zdravim vsechny, :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.4.12 16:42

Ahojky Lůco :) tak to PICSI je opravdu dražší, my jsme platili jednou tolik co za ICSI tj. 14 000, dále AH 2500 a PK 2500 jo a zamražení 2000-2500 teď přesně nevím, takže zas tak málo už to není no.. když si ještě přičteš doplatky za léky atd.. :roll: njn, co bychom pro ty naše budoucí mimča neudělali vid ;) Jo a platili jsme to vše hotově přímo u dr.v ordinaci :)
to PICSI je lepší hlavně v tom,že ten výběr spermií je jednak přirozenější, tak i jak jsi psala vybírají se pouze ty nej. spermie, což ICSI neumí 8) My jsme taky chtěli opravdu udělat maximum pro to, aby to vyšlo, nevím jestli je ještě lepší metoda než tato :kytka:
Nám záváděli teď v neděli 2 bastocysty :) JInak vajuch jsem měla hooodně, ale na tom tak moc nezáleží, nejdůležitější je, aby se dobře oplodnili a dostaly se do blastocysty, alespoň tak nějak to chápu já, taky nejsem žádný odborník :mrgreen:
je to naše první IVF, doufám, tedy poslední… :andel:
Zatim ahoj Lolo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.4.12 17:17

ahoj holky, můžu se taky přidat??
Já právě zítra začínám s utrogestanem a 22.den jdu do CARu a začneme se stimulací… holky asi jsem úplně pitomá, ale můžu se zeptat, jak dlouho trvá taková stimulace??? A budu mít tento měsíc menstruaci, nebo se to těmi různými léky a injekcemi zastaví?? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
11.4.12 20:26

Ahoj holky tak vám držím palce :palec:
tanulaku pokud to budeš mít cca jako já tak ten 22.den ti prdnou injekci za cca 14dní půjdeš na kontrolu a pokud to bude ok začnou hormonální injekce na růst vajíček, ty si budeš píchat cca týden a pak na UTZ a když to bude ok tak následující 4dny přijde punkce :palec:
držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.4.12 21:23
@Lucie188 píše:
Ahoj, ráda bych se mezi Vás přidala…
teď čekáme na výsledky krve a v květnu jdeme na IVF s ICSI. ;)

můžu se zeptat kdy jste byli na odběru krve? Nám v Caru řekli, že se na výsledky čeká 6-8 týdnů. Já navíc dobírám Visanne na endošku a pak ještě musím počkat na menstruaci a pak další odběr krve, uff :lol: už aby se to někam pohnulo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.4.12 08:26
@Koubys píše:
Ahojky Lůco :) tak to PICSI je opravdu dražší, my jsme platili jednou tolik co za ICSI tj. 14 000, dále AH 2500 a PK 2500 jo a zamražení 2000-2500 teď přesně nevím, takže zas tak málo už to není no.. když si ještě přičteš doplatky za léky atd.. :roll: njn, co bychom pro ty naše budoucí mimča neudělali vid ;) Jo a platili jsme to vše hotově přímo u dr.v ordinaci :)
to PICSI je lepší hlavně v tom,že ten výběr spermií je jednak přirozenější, tak i jak jsi psala vybírají se pouze ty nej. spermie, což ICSI neumí 8) My jsme taky chtěli opravdu udělat maximum pro to, aby to vyšlo, nevím jestli je ještě lepší metoda než tato :kytka:
Nám záváděli teď v neděli 2 bastocysty :) JInak vajuch jsem měla hooodně, ale na tom tak moc nezáleží, nejdůležitější je, aby se dobře oplodnili a dostaly se do blastocysty, alespoň tak nějak to chápu já, taky nejsem žádný odborník :mrgreen:
je to naše první IVF, doufám, tedy poslední… :andel:
Zatim ahoj Lolo :)

Díky, to je vyčerpávající odpoveď. :lol: Přesně , jak píšeš, taky chceme udělat, co možná nejvíc, aby se mimčo povedlo hned na poprvé. Měla jsem vždycky strašnou fobii z jehel a teď už se na to spíš těším :dance: Dle mé imunoložky prý nevidí důvod, proč by se to u nás nemělo povézt na poprvé, usuzuje z toho, že už jsme byla těhu několikrát, takže tomu věříme i my s manžílkem. Občas takové ty pochybnosti mám, ale snažím se je zahnat, a být prostě, co nejoptimistejší. :mavam:
A Koubys, kdy budeš vědět, jestli se mimísci uhnízdili? Držím pěstičky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.4.12 20:05

lola 34
Taky nám říkaly 6-8 týdnu. Tak koncem dubna by jsme měli vědět výsledky.
A na krvi v době menstruace jsem už taky byla, jinak mám sníženou funkci štítné žlázy, tak jsem zvědavá co nám tam vůbec vyjde za hodnoty. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.4.12 21:25

Lůco ahoooj :) Děkujuuu…Kdy vlastně začínáš přesně stimulovat? :) Je moc dobře, že tomu věříš, myslím si, že když je člověk skeptický, tak se to většinou opravdu nepovede :roll: Já tomu také věřím a snažím se vůbec nemyslet nato, že by to třeba nevyšlo :)
Zatím jsem 4. den po ET, takže ještě tak 10 dní a pak testnu :) Zatím nějak nic extra nepociťuju (doufám, že nálady nejsou příznakem :mrgreen: ), ale to je samozřejmě ještě hooodně brzo :) Možná to zkusím o den dřív, podle toho jak budu nedočkavá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí