ICSI květen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2352
13.4.12 23:09

Ahoj holky :mavam:
Ráda bych se k vám přidala. My jsme byli na první konzultaci koncem března a na červen máme naplánované IVF. U nás je problém na mé straně, manžel má spermiogram ok. Já bez prášků nebo injekce nemám menstruaci a podle paní doktorky trpím PCO syndromem. Minulý rok v únoru jsem vysadila antikoncepci a menstruace vůbec nepřišla. Také jsem třikrát brala clostilbegyt ale bez výsledku. Takže jsem se po doporučení od mé gnekoložky objednala do centra. Tam mi rovnou doktorka řekla že doporučuje IVF a že záleží na nás kdy to chceme podstoupit. Jelikož na květen mám zaplacenou dovču tak jsme se rozhodli až po dovolené. Dr mi řekla že až mi začne cyklus tak se mám na dvacátý den objednat. Aby mi vůbec začal cyklus tak mi předepsala antikoncepci. Akorát nevím jestli jí mám brát i ten cyklus kdy tam mám toho dvacátého přijít. Poradíte někdo? Ale nejspíš jo. Taky mi není jasný proč mám přijít zrovna dvacátý den cyklu. Když jsme byli v centru tak se nás Dr ptala jestli máme ještě nějaké otázky a tam mě nic nenapadlo a teď bych se ptala. Proto jsem se přihlásila do diskuze, můžeme si poradit navzájem. Jinak je mi 34 a pokud se zadaří bude to naše první mimčo. Manžel už 2 děti má z prvního manželství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
14.4.12 08:46

Ahoj Marfuš,
já to sice nemám tak extrémní jako ty, ale taky mám PCO a nepravidelné cykly, jednoduše třeba 2-3× za sebou to přijde relativně včas (tak do 35 dnů) a pak mi měsíc úplně vynechá apod. A když už teda MS dostanu, tak použiju 1 tampon a pak jen namotám toaleťák a vystačím si na celou menzes. Vtipné.. Moje mamka měla úplně opačný problém. Ta měla tak silné menzes, že jí museli posílat domů a měla tak 2 balíky tehdejších vložek na den! Nechápu! Myslím, že za to může dnešní přemodernizovaná doba, kdy většina žen začíná s HA v mladém věku a pak po deseti letech, tělo nemůže naskočit.. jinak nevím..
Já myslím, že máš brát to HA i ten cyklus, než přijdeš k dr., ale možná bude lepší, když si tam pro jistotu ještě zavoláš. Ohledně toho 20.dne, je nějak víc variant, ale já jsem taky měla přijít 22. den cyklu, což mi vycházelo na zítra, na neděli, tak mi řekli, že mám přijít v pátek (včera). Dali mi injekce (dává se i sprej, ale ten nebyl) a ty mě mají zbavit funkce mých hormonů, které můžou nějak škodit, protože jsou nevyvážené. No a jak se začne stimulovat (zhruba po 2 týdnech prý), tak další injekce už budou mít nějaké ty umělé hormony, které nám pomůžou! :palec:
Mně je 35 :) (sranda, mám pocit, že jsem tu zmínila někde, že mi je 34, ani jsem si to neuvědomila :think: ) taky čekáme na první mimčo. Ve 31 jsem se vdávala, manžel nemá děti, nebyl předtím ženatý. Jednoduše jsme se našli, jeden by řekl pozdě, ale já říkám přece! :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
14.4.12 09:03

Ahoj Marfuš :mavam: já teď taky užívám HA, ale kvůli toho aby se vaječníky sklidnily před stimulkou na IVF :think: Ale jestli ty to máš kvůli toho, aby se ti vůbec dostavila ms, tak bys to možná od toho cyklu měla začít brát :nevim: Ale jak říká Katarinash, raději bych zavolala dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
14.4.12 10:11

Ahoj holky, pridam se k vam a budu doufat ze se taky dostanu k IVF v kvetnu;) Mam za sebou jedno nepovedene loni a ten beru prasky na utlumeni imunity protoze mam vysoke protilatky proti vsemu od spermii po embryo, sypu je do sebe uz treti mesic tak doufam ze to k necemu bude ;)
Jinak se pokousime uz tri roky a nic, mame momentalne lehce podhranicni spermio, ja mam moc aktivni imunitni system a protoze uz tri roky nic tak doufame ze druhe IVF vyjde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.4.12 17:02

Ahoj Kataríno, tak ty jsi se vdávala v květnu? To je nádhera :kytka: , tak vám to teď IVF vyšlo taky pěkně :) Já se vdávala před dvěma lety v červnu :) Jinak mi teď bylo 27 :D
Jináč se cítím docela v pohodě :) akorát tak od včerejška jsem začala mít takový zvláštní tlaky v podbříšku, ale jen občas a není to ani bolestivý :) Jo a jsem pořád ospalá..
A co ty, už se těšíš viď? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.4.12 17:04

Ahoj kacenice, vítej do klubu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
14.4.12 20:00

Ahoj
Jak říkáte. Ohledně té antikoncepce si asi zavolám do centra. Ještě tam musím odevzdat vzorky moči jelikož když jsme tam byli tak nám vzali pouze krev. Taky mě překvapilo že mě Dr v centru hned řekla že doporučuje IVF. Je fakt že už jsem měla nějaké výsledky od mé gynekoložky a možná už by mi fakt nic jiného nepomohlo. Ani mě Dr nijak neprohlédla a pouze nám vzali krev a manželovi spermiogram. Já už se nemůžu dočkat až se to vše rozběhne. Akorát se bojím třeba toho že nebudu mít žádný vajíčka. Aby bylo co dávat zpět. Taky si nedokážu představit jak si budu píchat injekce. Je to ráno nebo večer? Asi různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.4.12 06:34

Děkuji Koubys ;) Taky's měla krásný termín na vdávání ;)
Přeju ti ať ti to vše krásně vyjde.. :D Určitě to dobře dopadne.. Zatím to postupuje, jak má, že jo.. :palec:
Já si dnes píchla první injekci! Oj, to byl zážitek! :dance: Protože mi to nikdo neukázal, tak jsem včera hledala na YouTube video. Našla jsem nějakou španělskou verzi, ale bylo to tam jasně a krásně ukázáno, ale samotný vpich byl formou obrázku, tak jsem neodolala a koukla na další náhodné video, sice to byl Gonal injekce, ale asi to je stejné. Jednu slečnu točil manžel a já myslela, že jí jako ten manžel pomůže a on jí říká: „no a co když tu jednou nebudu, co pak budeš dělat?“.. Táák jsem s ní soucítila.. Trvalo jí asi 3 minuty, než se fakt píchla. :mrgreen: Večer jsem upozornila manžela, že pokud to nedokážu, tak budu potřebovat asistenci. A zvládla jsem to a celkem rychle!! :dance: A ani to není tak hrozný :pankac: Ale byla jsem z toho ještě asi půlhodiny vyklepaná. Ale jde o zvyk, určitě.. Teda nezávidím diabetikům..
Ok, já běžím a kouknu večír na holky šikovné a statečné.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
15.4.12 08:47

@Katarinash Teda, tak to jsi šikovná :palec: Já mám slíbeno od manžela, že mě bude píchat :mrgreen: ale jak to udělám, když nebude doma, netuším :think: asi ho nikam nebudu pouštět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
15.4.12 09:29

Holky a kdy si injekci pícháte? A jak to máte v práci, budete si brát nemocenskou nebo budete normálně fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
15.4.12 09:47

Já začnu píchat až začátkem května, ale uvidím podle kontrol, jak to budu zvládat. Přemýšlím o nemocenské, ale hlavně kvůli toho, že v práci to začíná být pěkně psycho a ty nervy mi za to nestojí. Ale asi až tak od OPU :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.4.12 09:48

Ahoj holky :dance:

S tím pícháním injekcí to taky budu muset zvládnout sama :lol: manža má panickou hrůzu z jehel :lol: zvládá jenom krejčovskou :mrgreen: taky už bych chtěla být ve fázi injekcí :( Zatím čekáme na výsledky z krve tak doufám, že na konci května nás to taky čeká :D a co se nemocenské týká tak nevím jak bych to dělala já. Chodím na dvě směny a musela bych si obden píchat injekce v práci :zed: Navíc se prý injekce musí píchat každý den ve stejnou dobu aby byla hladina hormonů pořád stejná :)

Koubys ať Vám to vyjde a drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.4.12 10:58

Ahoj holkyyy, děkuju moc za podporu, snad to dopadne dobře, na krev jdu 23. což je 15. den od ET, tak tam už by to snad mělo být přesný, test zatím v plánu kupovat nemám, ale uvidíme :)
Každopádně vám všem moooc přeju, aby to také šlo jak má a hlavně dobře dopadlo až do toho 9. měsíce ;)
Lolo, neboj ty injekce jsou naprosto v pohodě, já jsem taky děsnej posera a mám fobii z jehel, ale zvládla jsem to naprosto v klidu, dneska jsou to už jen ty pera, kde se nastaví hladina a injekce je tak tenká, že ten vpich ani necítíš :kytka:

Kataríno, co vlastně si pícháš za hormony? Taky Gonal? 8) Já ho právě měla Gonal F 112 hladinu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
15.4.12 11:00

Ahojky :mavam: :mavam: :mavam: já tedy ted dám PCSI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak snad nám všem přinese at to nebo ono štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.4.12 11:26
@kaczule1 píše:
Já začnu píchat až začátkem května, ale uvidím podle kontrol, jak to budu zvládat. Přemýšlím o nemocenské, ale hlavně kvůli toho, že v práci to začíná být pěkně psycho a ty nervy mi za to nestojí. Ale asi až tak od OPU :think:

Moje řeč :lol: vidím to stejně. V práci psycho a do toho ta hromada hormonů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí