ICSI květen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2352
17.4.12 01:25

Katarinash gratuluji k mimču. Já mám taky 2 neteře a jednoho synovečka. Tomu je 18 měsíců tak je moc roztomilej. Možná proto že jsem je okolo sebe pořád měla tak jsem neřešila ty vlastní. Asi to nebyl hlavní důvod. Jsme s manželem už 10 let. Ale nejdřív jsme zařizovali bydlení, potom něco našetřit na dobu kdy budu doma s mimčem. No a pak když jsme chtěli tak to nešlo. Možná si trochu vyčítám že jsem to neřešila dřív. Ale když jsem před pěti lety vysadia HA a menstruace se nedostavila tak to se mnou doktor ani moc nechtěl řešit a řekl že pokud nechci ještě děti tak by nasadil zpět antikoncepci. Možná jsem už tehdy měla trvat na nějakém vyšetření. Ale to už nemá cenu řešit. Teď je dobré se soustředit na to co bude. Trochu vám závidím že už to některé z vás mají rozjeté. Holky kolik si necháte zavést embrií, jedno nebo dvě? O tom taky dost přemýšlím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.4.12 06:39

Ahoj Hani, vítáme tě :hug:
S těmi injekcemi máš přesně pravdu. Ten pocit do sebe něco píchnout je divnější než starost o to, jestli to nebude bolet, což fakt nebolí ;)
U 1. IVF jsi taky měla dlouhý protokol? Já měla taky začít se Synarelem, ale nebyl, tak jsem musela najet na injekce, které by měly mít stejný účinek. Když začínáš s tím Synarelem, tak se cítíš dobře? Nevím, jak jsi to měla u prvního..
Tak ti mooooooc přeju ať ti to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.4.12 06:50

Ahoj Marfuš:)
děkuji a taky ti mooooooc přeju, ať ti to vyjde! Vyčítat si minulost nemá cenu, stejně to nic nepomůže, ba naopak je to pak ještě horší. Taky bych mohla začít si vyčítat, že jsem něco udělala tak a tak a teď to není tak, jak bych si představovala. Ale musíme VĚŘIT, že to dobře dopadne, ikdyby nás to mělo stát několik pokusů za sebou. Když se ani nepokusíme, nic nebude. Je mi taky líto, že všem okolo to jde bez problémů, ale na druhé straně jsem fakt moc ráda za VÁS tady, že se můžeme na to téma sdílet, protože kdo jiný by nám rozumněl? Hm?
Zvládnem to! Všem to moc přeju (ikdyž pro mě je to poprvé, tak mi se to říká..)
Za chvíli jdu na školení.. Fajné, že nejdu do práce tak brzo.
S těmi embrii, pokud to půjde asi půjdu do dvou. Jestli to obě pak zvládnou, to už musím nechat na Bohu! Když z toho zbyde alespoň jedno zdravoučké, tak budu moc happy ;)
Pěkný den všem vám :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
17.4.12 06:57

Dobré ráno :mavam: já už sedím v práci a vůbec se mi nechce, doufám, že to tu dneska bude jakžtakž v pohodě a uteče to :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
17.4.12 08:42

Ahojki děkuji za přivítání :D

Katarinko to víš že nám to výjde a oběma :lol: Ono je to asi jedno jestli máš injekce na utlumení nebo HA nebo Synarel. Ze začátku jsem trochu cítila nosní sliznici ale už mi to tak nepříjde :lol: Měla jsem dlouhý protokol, ještě prodloužený protože jsem trochu déle stříkala (neklesal mi Estradiol v krvi) dále jsme měli AH, ISCI a prodlouženou kultivaci, prostě všechno co si můžeš zaplatit. Nakonec z toho bylo 17 vajíček, některé ale nezralé takže nezbylo na zamražení :(
Jak to probíhá když máš jen injekce? To pícháš 10-12 dní a pak jdeš rovnou na OPU?

Všem krásný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
17.4.12 08:42

Jinak holky s počtem embryí, já jsem byla vždycky přesvědčená že 2 ale co jsem začala proces IVF jsem názor pomalu měnila na 1 embryo, které jsem si nakonec nechala taky zavést. A můžu Vám říct, že po 1 neúspěchu jsem moooc ráda, že jsem si nenechala dvě. On ten 4. pokus fakt není k zahození :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.4.12 08:46

Ahojda, holky já Vám tak závidím a samozřejmě i Vám to strašně přeju, že už můžete stimulovat. Já mám teď pocit, že se to k tomu 3.5., tak strašně vleče ;) Potřebovala bych zase nějak malinko postoupit, aspoň vědět, kdy budem moct začít stimulovat. Zatím pečlivě studuji, co nás čeká :pankac: a pročítám diskuze. Taky jsem dost přemýšlela o tom zda 1 nebo 2 embrijka, rozebírala jsem to i s manžílkem :lol: a nakonec jsme se rozhodli, že pokud budou 2 (jestli se nám vůbec 2 hezky budou dělit a růst), tak dvě. Přemýšlela jsem o tom hlavně kvůli té nové vyhlášce pojišťovny, že budou hradit 4 cykly, když první dva bude jen jedno embryjko. Ale když si spočítám kolik si člověk doplácí sám a kolik mu platí pojišťovna, tak na to kašlem a budem doufat, že z těch dvou se aspoň jeden uhnízdí hned na poprvé. :pankac:

Koubys, nechci samozřejmě nic zakřiknout, ale to, co popisuješ opravdu vypadá slibně. Tyhle příznaky se opravdu můžou objevit hned od začátku. Takže strašně moooc na Tebe myslím, a na domácí práce se zatím vykašli a pořádně odpočívej, tělo moc dobře ví, co potřebuje. :kytka: Pak budeš mít ještě dalších 8 měsíců, na to to všechno dohnat :lol:

A ještě se zeptám, nechodíte někdo do ÚPMD v Podolí Praha nebo někdo z Vašich známých, moje imunoložka nám to vyjednala u dr. Řezáčové :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
17.4.12 12:40

no ja jsem loni jeste pred tim nez se zmenila vyhlaska sla do dvou v prvnim pokusu, tudiz i v pristim pujdou do dvou pokud budou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.4.12 15:57

Ahoj Hani,
nejprve píchám injekce na odbourání funkce mých hormonů a až přijde MS, tak budu píchat nové injekce na stimulaci (Gonal) asi 2 týdny (prý, jestli si pamatuju správně) a až pak půjdu na OPU.
Ty jsi cítila jen nosní sliznici, jo? Já totiž právě cítím takovou „divnou“ bolest v břiše. Když jdu spát, tak je to nepříjemný pocit, ale díkybohu jsem usnula včera a vzbudila se až ráno. Nevím, jestli mi je blbě od žaludku nebo mám zaražené větry, dnes mi to přijde, jakoby měla přijít MS ale ne úplně. Je to takový neidentifikovatelný pocit, proto jsem se tě ptala, jestli jsi něco cítila.
Hani, můžeš nám ještě vysvětlit, proč sis nenechala zavést 2 embryjka? Asi jsem mimo obraz. Já doufám, že když budou dvě kvalitní a zavedou se, tak doufám, že nejméně jedno se tam uchytí, jestli se povede, tak je tam trošičku větší šance, než když bych nechala zavaést jen jedno, nebo se mýlím? Nebo to myslíš z finančního hlediska? Áha, už to chápu z toho, co píše Lůca. Ty nové vyhlášky jsou fakt jedna pecka za druhou.
Někde jsem tu četla, že když jdete na IVF, tak dostanete slevový kupón na druhý pokus, což je dost „pitomá“ reklama, no ne? Business se profanuje, ne člověk a jeho zdraví, z toho jsem fakt zklamaná.
S těmi jen „injekcemi“ to nám může popsat „Koubys“ - Koubys, tys nebrala nic před Gonalem? To jde? ;)
Kačenice, taky ti přeju ať ti to tentokrát vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.4.12 16:38

Ahoj holky,
s těma hormonama jsem to měla opravdu jinak, žádný dlouhý protokol, do ted jsem ani nevěděla co to znamená :mrgreen:
každopádně u mě to bylo takhle: Gonal 112 jednotek jsem si píchala myslím že 8 dní a v tom týdnu jsem ještě zacala na 4 dny s Centrotide,ale ten jsem měla píchnout jen 4 krát, takže takhle vypadala stimulace ;) jo a asi první 3 dny jsem si píchala Gonalu 150 jednotek, ale vzhledem k tomu, že mi málem hrozil hyperstimulák, tak mi dr. ještě dávku zmenšil na těch 112.5…Výsledkem bylo 25 vajec, z toho ok jich bylo 20 :)
Katarinash - a jestli se mohu zeptat, u vás je jaký tedy problém?

Lůco, děkuju za podporu, snad máš pravdu a bude to ok, moc bych si to přála a doufám v to… :)
Holky, myslíte, že bych mohla zkusit někdy již tento týden testnout? Na krev mám jít teď v pondělí, tak tam je to jistota, ale jestli by to šlo i dřív, jen tak pro info.. Zatím jestě nevím, zda budu testovat, ale kdyby to na mě třeba přišlo :mrgreen:

Přeju hezký zbytek dne.
Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
17.4.12 17:49

@Koubys Držím palečky, myslím, že bys testnout mohla a jsem moc zvědavá na výsledek :hug:

@Lůca8 úplně tě chápu, taky mi příjde, že se 2.5. nedočkám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.4.12 18:12

Koubys, u nás je problém takový, že já mám PCO syndrom a anovulační cykly, ovuluju jednou za uherský rok..
Kdyby to na tebe přišlo, tak určitě testni :palec: A pokud vydržíš, tak v pondělí budeš mít „snad“ příjemné překvápko! :) Jsme všichni zvědaví s tebou :)

Doktor mi říkal, že mi hyperstimulák nehrozí v mém věku.. Nevím, zdali to byl kompliment.. ;) Jednoudše už mi to tak rychle neprodukuje, jak je běžné u mladších. Ale snad budou nějaká kvalitní a zralá vajíčka.

Posílám fotečku mého brášky se švagryňkou a mojí neteřinkou ;)
Jenom tak „na odreagování“ :) ať se máme na co těšit.. Sranda, bráška prohodil, jak je to úžasné, že člověk se nemusí ani nijak snažit a je z toho takový krásný človíček. V duchu jsem si pomyslela „kéž by“.
Ale taky to přijde.. akorát si musíme ještě počkat (jakoby toho čekání nebylo dost, že? ;) ) No, alespoň se něco začíná dít! :)
Krásný večer! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
17.4.12 21:52

Koubys mooc držím pěsti ať nám tady brzy ukážeš //.
Katarinko k počtu embryí to je rozhodnutí každého, ale myslím si, že zdaleka ne každému sedne stimulační protokol napoprve. Moje doktorka/gynekoložka (která před otevřením své praxe také několik let působila v jednom ostravském CARU) mi říkala, a Dr. v CARU v podstatě potvrdil, že když jsou transferovaná embrya rozdílné kvality stává se občas, že to jedno, které odumře, stáhne s sebou i to druhé.
Dr. v CARU mi říkal, že transfer jednoho embrya je šance 30-35%, u dvou 35-40%, vždy záleží na okolnostech. Takže v tom nevidím velký rozdíl. Oni se na tom shodují gynekologové, doktoři v CARECH (těm se to sice možná hodí, čím více transferu tím více penízek) a porodníci tak si říkám, že asi vědí proč.
Finančně to 1-1-2-2 výjde asi na více když máš 4 hrazené, platíš přece jen 4 stimulace. Ale fakt nevím, nejsem odborník, spíš jen si říkám, že ženské tělo je přirozeně stavěné na 1 mimi :) Dvojčatka se mi ale velice líbí a to víš že bych se taky nebránila :lol:

Tak doufám, že mě tady za tento monolog neukamenujete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
18.4.12 01:30

Souhlasím s Hanca. Teda představa dvojčátek mě strašně nadchla. Ale je fakt že když jsme s manžílkem plánovali dětičky tak jsme se tak nějak dohodli že chceme jenom jedno. Hlavně z důvodu že on má už dvě děti z prvního manželství a možná taky proto že už nejsme nejmladší :) (34,44) Ale myslím že finální rozhodnutí padne až podle výsledku. Třeba kdyby jsme měli jen 2 embrijka tak nemá cenu zmražovat jedno (teda myslím, ještě to nemám moc nastudované) Ale hlavně ať se zadaří, ať už jedno nebo dvě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
18.4.12 15:53

Ještě bych chtěla reagovat na ty dvě embryjka. Možná to bude znít i směšně, ale moje švagrová nám předpověděla dvojčátka, :mrgreen: ani nevím, ja ji to napadlo, ale prostě nám to tak řekla, že mi budeme mít dvojčata. Samozřejmě jsme se jí tenkrát s manželem vysmáli :lol: V rodině žádná nemáme, takže jsem si říkala, že je to pěkný nesmysl a dvojčata jsem strašně nechtěla :nevim: Ale když jsem zjistila, že jsem těhotná, dr. mi řekl, že jsou tam dva mimísci - dvojvaječný, ale taky mi řekl, že ani jednomu nebije srdíčko, takže dvě šílený zprávy najednou. Dali nám týden, jestli náhodou nejsou mladší a v tomhle týdnu jsem si vyčítala, že jsem je někdy nechtěla, směšný co? :think: Samozřejmě, teď už víme i důvod, proč se přestali vyvíjet, ale stejně si říkám, že třeba opravdu dvě jsou nám souzený a dokud tam nebudou dvě, tak to nevyjde a tak jim chceme dát šanci :palec: Jo, hold mi to snažení už asi vlezlo na mozek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí