Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, ráda bych se k vám přidala.. tento týden jsme byli v CARu na vstupní konzultaci a máme zažádáno o IVF - čekáme na schválení pojišťovnou - bude to s ISCI kvůli špatnému spermiu. Jak dlouho vám trvalo, než vám to pojišťovna schválila? Mám 14 dní do MS, takže počítám, že budeme muset počkat další cyklus. Ale neva.. aspoň, že už se to blíží
Mám se pak objednat na 2.DC kvůli ultrazvuku nebo sonu - to jsem zapomněla - prostě kouknou jestli nemám cystu a dostanu léky na stimulaci (krátký protokol). Nevíte ten 2.DC co se dělá? ultrazvuk?
@HanHa Já si myslím, že by to pojišťovna mohla stihnout schválit, ne? Já jsem byla na kontrole 13.4., to jsme i zaslali žádost na pojišťovnu a 2.5. mám kontrolu a to počítáme, že už budeme mít schválené. To budu ale 25. DC a počítám, že 2. DC na kontrolu nebudu muset jít a začnu stimulovat 1. DC, takže netuším, proč jdeš na kontrolu ten 2. DC ![]()
holky ty pojistovny to maj schavleny hned a kdyby ne, tak to schvali zpetne ![]()
@ppaja špatné spermijky ale na IVF jich je dostatek a jsem bez vejcovodů.Byli zanícené,byla v nich tekutina saktosalpinx ![]()
a jak ti tu tekutinu zjistili, pri laparce? do te doby se nic nezjistilo? ja prave laparku nemam a myslim si, ze je to spatne
@ppaja píše:
a jak ti tu tekutinu zjistili, pri laparce? do te doby se nic nezjistilo? ja prave laparku nemam a myslim si, ze je to spatne
a pri ivf ta tekutina nevadi? a do te doby jsi o te tekutine nevedela, jen jdi mela zanety?
No ona právě vadí co mi říkal můj gyndař.Je to zánětlivá tekutina a embryjko se nechytne.Vůbec jsem nic netušila až na laparce mi to zjistil.
no a jak se teda te tekutiny zbavis? a mela jsi nejake priznaky pred tim zakrokem, treba ty zasnety?
@ppaja píše:
a pri ivf ta tekutina nevadi? a do te doby jsi o te tekutine nevedela, jen jdi mela zanety?