Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, hmm.. tak vidím, že má představa byla zřejmě mylná. Asi to zřejmě záleží na každé z nás. Já jsem třeba byla v USA jako au-pair a tam hodně frčí umělé oplodnění kolem čtyřicítky. Mají takový životní standart, že mají nejprve kariéru a pak jdou do mimi. To se mi sice až tak nezamlouvá a určitě nechci čekat až mi bude 40. Ale všimla jsem si jedné věci, skoro všichni co tím prošli měli dvojčata i ve 40. TAk fakt nevím, ale to bychom mohli psát argumentů a argumentů.. Asi se teda budeme rozhodovat později (podobně jako Marfuš) a co nám doporučí v CARu.
Dnes jsem volala dr a ptala se, jestli je v pořádku, aby mě bolelo už břicho, když ještě ani nestimuluju a řekl mi, že z těch injekcí to určitě není, že bych neměla nic cítit. TAk mi poradil, co mám brát a kdyby se to zhoršilo, tak mám dojít. Hlavně ať to nenaruší ten náš proces…
Ahoj holky,
děkuju moc všem za podporu
Zatím se držím a netestila jsem ![]()
mám děsný strach, ikdyž vím, že mi to nemine ![]()
Katarinash - držím palce ať tě to břicho přestane zlobit, může to být taky trochu stres… A bolí tě to hodně? ![]()
Holky já vám závidím že už jste v procesu. Nemůžu se dočkat až se to rozjede i u mě. No nebýt dovči už to mohlo být ale když jsem šla do CARU tak už byla zaplacená. A jelikož letíme tak jsem nechtěla nic pokoušet. Já vím že to uteče. Aspoň budu sledovat jak se daří vám. Já teď začnu brát HA a až to dostanu tak se mám objednat na dvacátý den cyklu. Což mi vychází hned po dovolené, začátkem června. A pak se to snad rozjede ![]()
Koubys drzim palce… ja jsem loni nejdriv hrozne mela nutkani testovat a pak jsem se zacala bat a testovani odkladat na cim dal tim pozdeji… ![]()
Ahoj holčiny, můžu se k vám přidat? Čeká mě první IVF dnes jsem dostala plán terapie - dlouhý protokol a zítra začínám aplikovat denně Decapeptyl. Pak začátkem května začnu píchat Gonal. Tak jsem na vše zvědavá. ![]()
Ahoj holky
dneska u nás byli známi a a ta známá je těhotná, tak doufám, že plivala těhu bacily
I když já teď přes tu HA a gumisex nevím, nevím
![]()
DOBRY DEN,HOLKY MOHLA BYCH SE TAKY PRIDAT DO DEBATY?TETKA SI DOPICHAVAM POSL 3 INJEKCE CETRIRIDU A POSLEDNI 3 INJEKCE MENOPURU V PONDELI BYCH MELA JIT NA ODBER VAJIČEK ALE TOHO SE MOC NEBOJIM PAČ TO PRY PROVADEJI V CELKOVE ANESTEZII
ALE MAM CELKEM VELKY STRACH S TOHO ZAVADENI
PROSIM BUDU VELMI RADA KDYZ MI DATE NEJAKE RADY NEBO ZKUSENOSTI MAM SE BAT ČI NE ? ![]()
ahoj , toho zavadeni zpet se vubec neboj , to ani malilinkato neboli a trva to tak 10 min / narkoza je mnohem vetsi riziko
snad ti to pomohlo
Ahojky všem ![]()
Koubys, prý střevní viróza.. pravděpodobně a doufám, že to je jen to a ne nic víc.. Minulý rok jsem měla několik různých zánětů.. Dostala jsem antibiotika a ty mi tak rozházely střeva, že jsem musela jíst hodně probiotik, aby se mi to urovnalo. A ty střevní virózy se od té doby na mě nějak lepí.. Před asi 2 lety jsem s ničím podobným nikdy neměla problém. Jeden zásah (clostík a laparka) a je vystaráno.. Jinak od začátku tohoto roku jsem se cítila suprově, no problem.
Hříbátko - tak to jsme na tom stejně s plánem!
Já dneska píchla 5. injekci Decapeptylu. Taky mi to vychází zřejmě na začátek května - na Gonal. Copak je u vás za problém?
Marfuš, to ti uteče jak voda..
Aspoň se trošku odreaguješ a hlavně na to teď nemysli, ať si užijete dovču. Pak už možná vznikne nová konverzace na IVF červen. Samozřejmě tě rádi tady uvidíme a podpoříme ![]()
Koubys, kolik embrijek sis nechala zavést ty?
Na transferu nic neni, je to min neprijemny nez normalni gyne prohlidka… ![]()
OPU jsem se bala protoze jsem nikdy nebyla v narkoze, ale taky to nic nebylo, jen ten den me bolelo bricho jako pri silnejsi menzes… ale rozhodne to nebylo nic hroznyho ![]()
@kacenice píše:
Na transferu nic neni, je to min neprijemny nez normalni gyne prohlidka…
OPU jsem se bala protoze jsem nikdy nebyla v narkoze, ale taky to nic nebylo, jen ten den me bolelo bricho jako pri silnejsi menzes… ale rozhodne to nebylo nic hroznyho
berusko to je vlastne pravda ze te muze bolet brisko…Ja si necham vzdycky dat injekci proti bolesti at jsem v klidecku. Jestli jsi citlivejsi - doporucuji
Ahoj všechny čekatelky! Prosím vás, když si pícháte ty hormonální injekce, aby se vytvořilo co nejvíce folikulů, není vám nevolno nebo necítíte nějaké jiné zdravotní komplikace? Já se toho trošku obávám, pže mám epilepsii a i při minimální dávce hormonů (jen na vytvoření 2 nebo 3 folikulů) mi nebylo dobře.
My jdeme po letech k doktorovi za 14 dní na první konzultaci. Před asi 2 rokama jsme chodili do Prahy a tam to bylo příšerný. připadala jsem si tam jako onuce a zdroj peněz. Nic víc. Takže jsem odmítla tam dál chodit. Jo a nemáte náhodou někdo praxi s darovanými spermiemi? Manžel je totiž absolutně neplodný ![]()
Tofik a kde jsi byla před dvěma lety? A kam jdeš teď do centra? Já jsem byla v Gennnetu na Letný. Někde jsem četla že je to tam strašný, továrna na děti atd. Mě to přišlo v pohodě. Teda byla jsem tam pouze jednou na první konzultaci. Ale že to je továrna na děti? Vždyť je to v podstatě pravda. Ale s tím tam jdeme že nám k těm dětičkám pomůžou. Ale to je asi věc názoru
Holky a když se jde na OPU v olik hodin to většinou bývá. Ráno, odpoledne nebo je to individuální. A manžel tam má být dřív nebo přichází s vámi. Možná už to někdo psal ale každopádně dík za i nfo
Marfus nevim jak jinde ale u Apoli je to rano - oba spolecne - odeberou obema krev na nejake testy, manzel odevzda spermie a muze vyrazit do mesta… ja jsem pak s ostatnima holkama byla na pokoji prevlecena do pyzama a pak si nas odvazeli na odber jednu po druhe a jednu po druhe pak privazeli zpatky jeste oblbly,pak nas nechali vyspat a asi v deset nam dovolili se najist a napit a kolem poledniho nas jednu po druhy vzali k embryolozce a propustili dom…