Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lola34 No právě. A dokonce mi ani nevadí, že budu muset sedět doma, dokonce se na to i těším ![]()
Kačko a další, stejně jak psala Koubys, to fakt nebolí. Je to jen takový zvláštní pocit „se píchnout“, ale když to zvládnete na poprvé, tak další zvládnete už lépe (aspoň myslím
, zítra budu píchat podruhé).
Já píchám v pět ráno, protože v tu dobu vstávám a chystám se do práce. Nemám problém vstanout dřív i o víkendu a nakonec to není navěky, takže to zvládnu
Nechci si nosit injekce do práce
. Dr říkal, že je to v pořádku i takhle brzo ráno.
Koubys, nepíchám si zatím hormony. Zatím to slouží místo Synarelu, tj. že by mi to mělo ty mé hormony naopak zastavit, než mi podají ty umělé, užitečné
A asi do 2 týdnů bych měla najet na Gonal.
Já plánuju chodit do práce dál. Já mám fajnou práci, nemám pakárnu, takže pokud budu zvládat, tak chodit budu. Jak ty Koubys? Řešilas to nějak v práci? Já spíš nevím, jak to řešit potom, když pojedu na to OPU a ET. Vzala bych si asi dovču, nějak se stydím řešit to v práci.
Moje švagryňka je právě v porodnici, bude rodit poprvé. Jsem nedočkavá na její miminko a mám ještě větší motivaci vydržet všechno pro to naše ![]()
ahojuk kacule a ostatni, take se k vam hlasim, 1.ivf v květnu (dlouhý protokol), icsi a pk ![]()
@Katarinash Jsem zvědavá, jaké injekce vyfasuju
a snad to nějak doma zvládnem
![]()
Ahojky. Dobrá zpráva od Katarinash, myslím to píchání injekcí. Mě by také vyhovovalo si píchat ráno před prací. Jelikož dělám krátký-dlouhý týden tak bych musela injekce nosit do práce. A to by se mi moc nechtělo. Ale ještě je možná brzy o tom přemýšlet. Jelikož bych měla začít až v červnu. Už se nějak nemůžu dočkat a pořád se trochu bojím že třeba vše nebude ok. Jinak v práci o tom vědí, teda kolegyně. Vedení jsem ještě nic neříkala, myslím že je čas. A když jste holky byly na OPU šli jste druhý den do práce? Asi to taky bude individuální. Ta samé asi při ET ![]()
Dobré ráno holky
utíkám do práce a pak do kina, tak se tady večer ukážu ![]()
Ahoj Kačko, určitě to doma zvládnete ![]()
Marfuš, u nás v práci to ví jen jedna kolegyně a ta to úplně prožívá se mnou
Možná moje vedoucí si to časem odvodí, protože zná můj problém, že se nám dlouho nedařilo..
Musím si zase zavolat do doktora. Zase si nepamatuju, kdy mám přijít.. Říkali, až přijde menzes, ale taky doktor říkal, že mě budou monitorovat, ale to asi až začne ta stimulka.
V noci jsem se vzbudila a bylo mi nějak „divně“.. a to bylo jen po jedné injekci. Tak se raději poptám, jestli ty prášky co jsem dostala k tomu, jestli je beru správně..
Ale teď už jsem zase v pohodě a ráno píchla 2. injekci! ![]()
A miminko se včera narodilo!
To se bude dobře pamatovat. Jedno se narodí a druhé se tvoří..
Mějte nádherný týden holky! ![]()
Hodně záleží na tom, jakou máš práci. Já bych musela píchat už kolem 4 ráno a nebo večer kolem 9
páč jinak mi to fakt nevychází
A injekcí se nebojím, spíš toho jak na ně budu reagovat
už se na to těším ![]()
Katarinash a máš synovečka nebo neteřinku
já synovečka, jsou mu 3 měsíce a je to zlatíčko ![]()
Koubys jak se vede? Drž se ![]()
tak ono je to v podstate jedno kdy jenom je potreba aby to bylo porad ve stejnou dobu ![]()
Ja jsem loni pichala vecer protoze rano nevstavam porad stejne a fungovalo to taky;)
Katarínash - hoj, teda to koukám, co je všechno za hormony a co že ti nejdříve napsali ten Synarel a né rovnou Gonal? Já totiž měla rovnou Gonal, po pár dnech ještě Cetrotide,ale to bylo jen na 4 dny ![]()
Jinak v tý práci, jsem to udělala tak, že jsem si vzala dovolenou a domluvila se, že ted těch 14 dní budu chodit jen dopoledne
Mám taky pohodlnou práci, teda tím myslím né fyzickou, psychicky je to někdy hooodně náročný, proto tam nechci být celý den
U nás v práci to nikdo samozřejmě neví, to by byl děsnej humbuk kdyby na to tam někdo přišel ![]()
P.S. Gratuluji k rodinnému přírůstku ![]()
Lolo - děkuju za optání, zatím je vše ok, krom toho, že občas cítím menší tlaky v podbříšku, to mám cca od pátka, ale je to jen málo
to že se mi chce pořád spát, už neřeším ![]()
A co ty, už se těšíš viď? Držím palečky ať dobře stimuluješ ![]()
Ahojte ![]()
To co píchám teď, tak to je ten tzv. dlouhý protokol, nejprve mě zbaví těch mých pohlavních hormonů a pak budu píchat Gonal (s umělými hormony). No a ten dlouhý protokol je typický tím, že to dýl trvá.
Jinak ty pocity jsou takové divné v bříšku. Jako zatím nic nestimuluju a „jakoby“ mě břicho bolí a nebolí, je to zvláštní pocit. No snad to přejde..
Děkuji za gratulace
Narodila se neteřinka
Za chvilinku jedu do porodnice za švagryňkou a pofotím co to půjde
Už se na ní moc těším! ![]()
Koubys, pokud se ti chce spát a máš tlaky v podbřišku, tak to je jasné těhulkování!
Už se těším na tvé výsledky z testů! ![]()
Katarinash - ajooo tak už vím co to zn.dlouhý protokol
mně to pořád nebylo jasný, ikdyž se to tu často objevuje
Každopádně díky za vysvětlení ![]()
Je tedy zvláštní, že mně rovnou nasadili ten Gonal ![]()
No a jak bylo na návštěvě u neteřinky? ![]()
Spát se mi chce až mi to teda celkem štve, protože mám doma taky nějakou práci a vůbec se mi do toho nechce, tak si raději jdu lehnout
s těma tlakama je to takový zvláštní, nevím totiž ani přesně jak bych to sama popsala, ona to není bolest jako když to máš dostat, je to prostě jiný, někdy víc intenzivnější a někdy jenom malinko, třeba před chvílí jsem vstala, sedla a celkem mi bylo i trochu špatně
ale přejde to za chvilku…
Mně akorát přijde, že je to moc brzo, jelikož po ET mám teprve 8 dní ![]()
No uvidíme jak to s náma dopadne ![]()
Ahoj holky,
tak to vypadá že mi květen nevyjde, stále čekám na MS abych se mohla objednat v CARU na 2IVF, ale už je 34. den a MS nikde, po tom neúspěšném 1IVF se mi nějak nechce dostavit MS
![]()
Koubys, netuším, proč jsi najela hned na Gonal a já na nějakou předpřípravu.. ale asi to závisí na druhu problému.
U neteřinky bylo krásně
Takové malučké roztomilé teploučké miminko
Nádhera..
Určitě to s vámi dobře dopadne ![]()
Ještě 7 dní a můžeš testovat, že? Já nevím jestli bych to vydržela pak čekat.. ale já už su netrpělivá teď. Holt člověk musí být trpělivý..
Evi, to mi je líto, že to tak dlouho trvá. Nemůžou ti píchnout injekci na vyvolání MS? Mi to taky předtím píchli a do 3 dnů bylo vymalováno ![]()
Tak jo, jdu do hajan..
Mějte se krásně.. ![]()
Ahoj holky ráda bych se připojila k Vám do diskuze, dneska začínám se stimulací na 2 IVF (Synarel na utlumení + injekce) - dlouhý protokol.
Jinak injekcí se fakt nebojte, já z toho měla hrůzu, že mě bude muset píchat manžel atd…
Nevěřila jsem tomu, ale ono to fakt skoro vůbec nebolí, jen jako lehounké škrábnutí, horší byl pro mě ten pocit píchnout něco do sebe.
Všem co už začaly stimulovat moooooooc držím pěsti
![]()