Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marfuš: Já taky chodila do Gennetu. Ale nechtěla jsem IVF a podobné praktiky kvůli svému zdravotnímu stavu. Plus jsem v té době denně dojížděla z HK do Prahy do práce, takže to bylo i tak fyzicky dost náročný. Natož kdybych se ještě měla dopovat hormony a bylo mi ještě hůř…první konzultace dobrý. Ale jak jsem tam pak byla každý měsíc, tak jsem začala objevovat díry v organizaci. Sestra mě neřekla, že mám jít k doktorovi hned na sál, takže jsem čekala nervózní před ordinací. nervózní proto, že ti řeknou, že tam máš být na čas, aby se to stihlo a ty tam pak troubíš do zdi a nervy pracují. A pak ještě jsem dostala od doktora vynadáno, že čekám dole, když jsem mohla na sál. A jak já to mám asi vědět??? To mi má říct snad ta ženská, co jí platím předem, abych je náhodou neokradla. A stejně, když jsem čekala před sálem „na příjmu“, tak jsem tam čekala 20 minut než si mě vůbec někdo všimnul a kolem mě chodili pořád jiný páry, který přijímali. Byli to cizinci, takže z nich mají samozřejmě větší prachy, než měli tenkrát ze mě
Takže asi tak ke Gennetu. Ale je to můj individuální názor ![]()
@Katarinash píše:
Ahojky všem
Koubys, prý střevní viróza.. pravděpodobně a doufám, že to je jen to a ne nic víc.. Minulý rok jsem měla několik různých zánětů.. Dostala jsem antibiotika a ty mi tak rozházely střeva, že jsem musela jíst hodně probiotik, aby se mi to urovnalo. A ty střevní virózy se od té doby na mě nějak lepí.. Před asi 2 lety jsem s ničím podobným nikdy neměla problém. Jeden zásah (clostík a laparka) a je vystaráno.. Jinak od začátku tohoto roku jsem se cítila suprově, no problem.
Hříbátko - tak to jsme na tom stejně s plánem!Já dneska píchla 5. injekci Decapeptylu. Taky mi to vychází zřejmě na začátek května - na Gonal. Copak je u vás za problém?
Marfuš, to ti uteče jak voda..Aspoň se trošku odreaguješ a hlavně na to teď nemysli, ať si užijete dovču. Pak už možná vznikne nová konverzace na IVF červen. Samozřejmě tě rádi tady uvidíme a podpoříme
Koubys, kolik embrijek sis nechala zavést ty? [/citac
Ahojky, já mám endiometriózu a partner horší spermio. Ale v srpnu se mi podařilo otěhotnět přirozeně, takže si myslím, že když se chce tak to jde, ale bohužel jsem potratila mezi 6. - 7. týdnem a následovala revize. Nejhorší na tom bylo, že to bylo v den mých narozenin. Už nechceme čekat a snad se štěstí usměe a vše bude ok.
Tofik tak to je fakt nepříjemná zkušenost z Gennetu. Když jsem vybírala centrum tak nebylo ani jedno bez nějaké negativní zkušenosti, ale na Gennet tam bylo celkem dost dobrých ohlasů. Tak doufám že já budu jedna z těch co bude spokojená. Protože nejsem zrovna povaha která si prosadí svůj názor a klidně řekne vše od plic. To spíš mlčím abych náhodou nikoho neotravovala. Což taky není dobře ale já taková prostě jsem ![]()
AHOJTE TAK DIKY ZA UKLIDNENI ZITRA JDU NA SNAD POSLEDNI ULTRAZVUK TAK UVIDIM ![]()
Hříbátko, to mi je líto ![]()
Držím palečky, ať ti to tentokrát vyjde až do úplného zdárného konce! ![]()
Kdyžtak informuj, jak se máš v průběhu. Dnes tvá první injekce, že?
Všem ostatním taky přeju úspěch a vytrvalost. ![]()
Dobré ráno,
Katarinash..Děkuji držím paleky nám všem. Jinak já už měla včera první injekci. Píchám si od 19.4. takže dnes druhá. No můžu ti říct, že to bylo včera hrozné úplně se mi rozklepaly ruce , tak jsem musela jít za naší známou ona je zdravotní sestra a ta mi ji bodla. Rovnou jsem se s ní domluvila, že mi je bude píchat. Jsem nějaký strašpitel.
Jinak ty injece pěkně štípou.
Jaké máš ty zkušenosti?
@Tofik ahojky
tak to jsme tu dvě co mají epku, resp. já jsem již bez záchvatů xlet, ale pořád beru Lamictal 250-0-250 denně, co bereš ty za léky?… každopádně hormony už mám za sebou a musím říct, že jsem byla naprosto v pohodě, první injekce byla trochu stres, ale pak už to bylo naprosto ok a bez bolestí! ![]()
@Katarinash hojky
nechávala jsem si zavádět 2 blastocysty, resp. vyvíjející se embryo 5. den po OPU , je to tak správně že? ![]()
A jak ty jsi na tom teď? ![]()
Jinak zatím jsem dost na vážkách, jelikož žádné těhotenské příznaky moc nemám, dřív mi třeba alespoň zapíchalo nebo měla jsem spíš takové tlaky v břichu, ale to ted už skoro nemám, takže je to dosti podezřelé… ![]()
Uvidíme, v pondělí jdu na krev,tak ta snad nezklame ![]()
@Koubys Ty jsi fakt ještě netestla? To jsi teda dobrá
Věřím, že v pondělí se ukáže, že HCG je ukázkové ![]()
tak ahojte holky dneska ultrazvuk dopsd paradne
v pondeli jdu na odber a ve čtvrtek na zavedeni tak doufam že vse vyjde na prvni pous
zitra si pichnu tu zaverečnou injekci a doufam že to vse probehne v pohode ![]()
Ahojki holky,
Koubys pokud jsi ještě ms do dneška nedostala řekla bych že je dost velká šance že tam bude dálnice // a moc Ti to přeji ![]()
Jinak já budu píchat asi od příští středy, tedy pokud budu mít dobré krevní testy.
U mě byla nejhorší první injekce, to jsem se rozmýšlela asi 5 minut jestli někoho zavolám, pak nikdo nebyl po ruce, manžel měl zrovna jak na potvoru sraz s kamarády, tak jsem zavřela oči a píchla a jak jsem je otevřela tak jsem zjistila, že je dobře píchnutá až do konce a vůbec to nebolelo. Od té doby jsem píchala sama, a za asi celkem 20 injekcí jsem měla jen 2 modřinky (ty jsem měla spíše z menopuru, puregon byl bez modřin).Takže když jsem to zvládla já - srabík tak to určitě zvládne každá ![]()
Ahoj hribatko,
ted jsem byla nejaky den bez netu..
je to divny pocit, ale kdyz to prekonas, tak mas vyhrano! ![]()
Ja mela stejny pocit, videla jsem predtim video, protoze jsem si nebyla jista, jak to pichnout a tam taky te pani trvalo, nez si to pichla. Nejdivnejsi je ten pocit do sebe pichnout, ale jehly jsou tak tenke, ze to projede tou kuzi uplne lehce. Ja jsem tak jako zatala zuby a pichla a pak vtlacila obsah lehce, ne naraz. Trosinku to zastipe, ale neprijde mi to tak hrozne. Mozna je to pro me i lepsi, nez kdyby mi to nekdo cizi pichnul, ikdyz ze zacatku jsem chtela, at mi to pichne manzel. Ale moc se mu ta predstava nelibila a za druhe vstavame kazdy jinak, tak jsem si rikala, ze pokud bych to fakt nedala, tak mu reknu. A zvladla jsem to.. Stejne jako Hanca
Ale musim priznat ten prvni den jsem mela po pichnuti asi pul hodiny vyklepane ruce. Ted uz no problem.
Preju nam hodne stesti ![]()
Ahoj Koubys,
s tím břichenm nevím nevím ![]()
Vypadá to, že půjdu v pondělí k dr, nějak se mi to nezdá. Začalo mi být divně už po první injekci, sice až v noci, ale bylo. Pak to začalo trošku gradovat, pak mi dr poradil ty prášky a nějak mi to vůbec nezabíralo. Včera mi bylo relativně dobře, ale večer zase a dneska skoro k nevydržení. Přečetla jsem si příbalový leták k těm injekcím a jako vedlejší účinky tam je napsáno, že břicho bolet může, může se točit hlava, objevit cysty apod. Ale není tam uvedeno, že se má vyhledat lékař. Divné.. Protože jako první vedlejší účinek je tam, že to může bolet v místě vpichu, což mi nepřijde až tak závažné.. Tak uvažuju, jestli to tak jako má být anebo ne.. No když už jsem teď taková cíťa, umíš si představit, jak to bude vypadat při stimulaci? No raději se nechám vyšetřit a ať mi dr potvrdí, že je vše v pořádku případně poradí co dál.. Myslím, že takhle to není ok. Ikdyž bych si strašně přála pokračovat v procesu, ale taky nechci aby kvůli zanedbání něčeho zezačátku byl pak problém, který by šlo pak hůř řešit.
Pondělí se blíží a tys byla velmi statečná a vydržela netestit. Jsem úplně zvědavá za tebe
Přeju ti moc, ať ti to vyjde dobře. ![]()
Všem přeji úspěch, vytrvalost a nic nevzdávat! ![]()
Ahoj holky, přeji krásné nedělní odpoledně ![]()
My už jsme po obědě a teď si užívám nedělního odpoledne a odpo si zajdem s kámoškou na procházku a možná si zajdem i na pivínko ![]()