Vysoké volné beta hcg x screening

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
13.4.14 10:41

Ja byla naprosto v klidu az potom prispevku tady ted:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
13.4.14 10:47

@Terka R. Nepripoustej si to tak. Ja mela hodnotu Hcg 6,5 a ted mi testy vysli uplne ukazkove. Takze verim tomu, ze je mimi zdravy. Pristi tyden jdu na velkej utz ver 20 tydnu a verim, se buds vsechno presne jak ma byt. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 11:04

Dekuju moooc. Ony diskuze jsou fajn vec, ale ani jedna z nas neni doktorka a je to presne o tom, ze kazda vi neco a nebo jinak. Snad jsou doktori pro tyhle veci. A uprimne pokud tady vsem vychazi tak jak ma a jedna hodnota je vyssi a vsechna dalsi vysetreni jsou v poradku, tak proc tu psat koment typu:ale ha slysela o nekom, kdo to mel a ve finale mimi se narodilo s dw. Uprimne BLBOST! Zadny doktor by si nevzal nic takoveho na triko a pikud by mel podezdreni tak by to urcite rekl!!! Navic… pise tu nekdo sam za sebe, ze mel hodnotu hcg vyssi a ma miminko s dw??? Vubec, takze to uz taky o necem snad svedci ne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
13.4.14 11:25

@Terka R. neboj :-) bude to v pohodě :-) jak říkám, pokud vyšel celkový screening negativní, tak se v tom opravdu nepitvat :-) a zapomenout na to :-) navíc když už máš po velkém UTZ ve 20.týdnu. a vše je v pohodě :-).Já měla hodnotu stejnou a vidíš, malá je naprosto v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
13.4.14 11:25
@Terka R. píše:
Boze…ja se uz zase bojim. Mudr Frisova mi rekla, ze se nemusim bat. Mam za sebou u ni geneticky utz + utz ve 20 tt a znovu mi potvrdila, ze je vse v poradku. Kazdopadne porad myslum na tu vysokou hodnotu hcg(4,3),ktera se mi pak za 14 dni srovnala, ale i tak mam ted strach, ze sem mela teda jit na plodovku, i kdyz ani v gennetu a ani mudr frisova mi nerekli, ze by mi ji doporucovali. Ani zminka!!!

mam to stejny ale este sme nebyloi v 20tt ale ani plodovka neni sto procentni i kdyz reknou ze miminku neco je hodne se stava ze se narodi zdravi deti takze uvidime az po porodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 11:37

Asi mate holky pravdu a opravdu nelamte si hlavicky z nejakych postrehu ostatnich… jedna baba povidala atd:-) pak jsou informace zkresleny… jsme zensky zname to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
13.4.14 15:48

@Terka R. - kdyz jsem byla na genetice v hradecky fakultce, tak mi MUDr. rikala, ze zrovna se jim narodilo mimi, co melo DS a na genetickem utz se nic nepoznalo.
Mas pravdu, ano, doktori si to na triko nevezmou, proto vzdy rikaj, ze miminko je na xy procent zdrave, nikdy nereknou, ze na 100%. Upozorni na pravdepodobnost postizeni.
Znam i pripad, kdy prvotrimestralni screening vysel negativne a mimi melo DS, nechci to tu rozebirat, kdyz to neni moje osobni zkusenost. Ale prvotrimestralni screening je spolehlivy tusim na 92%??? Samotny utz na 60%. Takze i kdyz se to zkombinuje, tak 100% to neda. Triply bych mozna do toho ani netahala. Odhali 6 Downu z 10. Takze ta falesna negativita je vysoka. Asi diskutabilni je integrace obou testu :nevim:
Zalezi na kazdem, jak velkou jistotu chce mit a podle toho muze podstoupit ruzna vysetreni s ruznymi riziky.

Ja mam akorat osobni zkusenost, ze u prvni dcery screening v 1. trimestru a integrovany test negativni a narodila se zdrava holcicka. Ted prvotrim. screening negativni, hcg podle Mudr. Frisove vyssi, 1,7 (pritom uvadi se, he do 2 je to ok, tak nevim), integrovany screening pozitivni, DS 1:170, hcg pres 3, ostatni hodnoty se vesly do limitu. Podle genetickeho utz a utz ve 20.tt druha holcicka v poradku. Chtela jsem mit vetsi jistotu, tak jsem sla na test fetalni DNA, kde vyslo riziko minimalni. Z toho duvodu, uz jsem nepodstoupila plodovku. Verime tedy ve zdrave mimi.

Jasne, samotne vyssi hcg nic nerika. Jen se vi, ze u postizenych plodu maji matky vyssi hcg. Samozrejme, pokud ostatni vysetreni vyjdou v poradku, tak je vetsi pravdepodobnost, ze mimi je zdrave nez opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 16:44

A paní doktorka Frisová ti rovnou doporučila invazivní či neinvazivní vyšetření? Mě neřekla ani slov a pořád říkala, že holčička se má dobře a že moje výsledky utz jsou naprosto v pořádku!!! proto jsem neřešila ani plodovku a ani odběr krve za 16000. Kdyby mi jen naznačila slůvkem raději bych vyšetření udělala, tak do toho jdu, ale vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 16:50

Jo a ještě jen informace-píšeš, že první testy negativní, ale integrovaný test pozitivní(což je dohromady výsledky krve + utz I. screeningu a zkombinují se s druhým odběrem krve v 16 tt) Píšeš, že ti tyhle kombinované testy vyšly pozitivní, ale v tom případě mi nesedí, že by si měla jen HCG zvýšené. Já měla HCG zvýšené právě u prvního odběru a pak se mi vše zkombinovalo-integrovaný test a naopak mi stouplo riziko z 1/280 na 1/3300. Takže podle mě ti tam muselo vyjít ještě něco jiného špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
13.4.14 18:06
@Terka R. píše:
a naopak mi stouplo riziko z 1/280 na 1/3300. Takže podle mě ti tam muselo vyjít ještě něco jiného špatně.

V tom pripade riziko kleslo.

Dostala jsi od ni mail s vysledky utz? Tam jsou varianty. Doporucila mi utz, na me zvazeni invaz. nebo neinvaz. vysetreni, s tim, ze upozornuje, ze utz s kombinaci neinvaz.vys. nenahrazuje plodovku, tj. nedokaze zcela vyloucit vady.

Papp byl spis nizsi, ale v norme. Hcg u prvniho odberu v norme, ale kdyz se to zkombinovalo s vyssim hcg v 2. odberu, tak to hodilo tyhle cisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 18:11

Dostala jem od ní zprávu a mám tam napsáno, že postižení plodu DW je velmi málo pravděpodobné, a že moje celkové riziko je v tuto chvíli 1/25000. Doporučuje pouze podrobný utz ve 20týdnu pro potvrzení výsledku. Ten jsem měla teď v úterý a řekla mi to samé, že miminko se má dobře, že vše je tak jak má být. Ukázala mi graf, kde říkala, že je vše naprosto v normě a usmála se a říká: platí to co jsem Vám řekla na při prvním gentickém utz a já odešla s úsměvem na tváři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
13.4.14 18:17

@Terka R. - tak vidis, neni tedy duvod se stresovat, riziko je minimalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 18:28

Já vim, ale bylo mi právě divné, že ty jsi na tu krev a mě paní doktorka neřekla vůbec nic. Kdyby něco naznačila, ale celé si to přemílám teď dokola a dokola a prostě vůbec. Napsala jsem jí teď raději e-mail. Tu krev mi můžou odebrat kdykoliv ne? a plodovku do 24 týdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
13.4.14 19:11

Holky ja jsem byla na integraci testu me to vyslo negativni doporucily me jen ten UZ ve 20tt ale to HCG porad vyssi. Tak ja teda budu verit doktorum. A na UZ jdu za 14 dni tak jsme zvedavy. A moc se tesime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.4.14 19:14

Aaaaa stejny pripad jako ja temer:-) taky si rikam ver doktorum… pokud by bylo jen podezdreni, tak by hnali hned na plodovku. Neboj utz budes mit v poradku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí