Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hodnota musí klesnout, jinak je to nebezpečné (určitá hladina). A stále se vyplatí být o pár dní v porodnici déle, než se do ní pak vracet již na jiné (třeba dětské) oddělení.
Neboj, lékaři vědí co dělají.
Syn měl zloutenku a po odberech krve se zjistilo, že měl do 50 tak nás pustili. Vypadal mnohem víc zlutejsi. Doktorka si chtela být jistá při propuštění. Ríkala, že pustili pár miminek domů, tam se jim to zhorsilo a musely zpatky do nemocnice. Jenze už ne na novorozenecky, ale na decky oddeleni. V únoru, když jsem tohle řešila, byla akorát na dětskym nějaká infekce. Urcite raději počkej. Ja vim, taky sem chtěla domů, a kor když odcházely maminky co rodily po me, ale skončit pak na oddeleni s pubosema s neockovanym ditetem…Raději vydrzet
To samé jako přes kopírák měla kamarádka. Nikam nespěchej, ona zůstávala v porodnici taky déle.
@Anonymní píše:
Dobry den chci se zeptat. Pozitri nas meli poustet z porodnice. Male merili hladinu cukru v krvi a mela vyssi. Ted dva dny se ji to snizovalo tak nam rekli ze za dva dny nas pusti. Jenze tedka prisla doktorka a namerila ji 205. Nevim co to znamena, meli ste to nekdo u vasich deti? Pustili vas domu nebo ne? Jake meli hodnoty kdyz jste sli domu? Dekuji vsem
syn měl vyšší hodnoty bilirubinu a dokonce musel být dva dny na fototerapii pod modrým světlem (to byl relax
). trošku jsme si v porodnici pobyli. Ale fakt si nepamatuji, jaké měl hodnoty. Už je mu 9 let
Jak už tady radily, dávej dítko co nejvíc k oknu na sluníčko, ono to klesne.
Měli oba kluci, žlutý byli ještě měsíc po návratu domů, dokonce to vypadalo že s mladším budeme muset zpátky
Naše holky to měly obě, dokonce byly léčeny nějakým lékem, ale odzloutly a jsou zdravé. Ale lepší zůstat dva dny v porodnici navíc a mít pak klid. Hodnoty měly myslím nějak ke 300.
Malá měla 215 a když nás měli pustit, šla místo toho na 12h pod sluníčko a šly jsme o den déle. Oni ti neřekli, že ti ji dají na fotorerapii? Domu nás pouštěli asi s hodnotou 115, jestli to chápu dobře z té zpravy. Byla zlutejsi (mě se nezdálo, ale Dr to říkala), ale už se to pak samo upravilo.
Jestli to neklesne, tak vás domu nepustí. A nechají si vás tam ještě tak minimálně 2 dny na solárko.
Holky, zkusim davat k oknu. Ted jsem mluvila se sestrickou a rikala, ze to ma proste trochu vyssi, ze ji to rano zase zmeri a jestli bude mit vyssi jak 200 tak udelaji odber kolik toho je v krvi. Ono to muze mit rozdily? A kdy se dozvime vysledky z tech odberu jsem se tsky zapomnela zeptat ![]()
@Anonymní píše:
Holky, zkusim davat k oknu. Ted jsem mluvila se sestrickou a rikala, ze to ma proste trochu vyssi, ze ji to rano zase zmeri a jestli bude mit vyssi jak 200 tak udelaji odber kolik toho je v krvi. Ono to muze mit rozdily? A kdy se dozvime vysledky z tech odberu jsem se tsky zapomnela zeptat
Synovi brali krev ráno a už kolem půl 11 jsme věděli výsledky. Ta krev je přesnější.
Dobry den chci se zeptat. Pozitri nas meli poustet z porodnice. Male merili hladinu cukru v krvi a mela vyssi. Ted dva dny se ji to snizovalo tak nam rekli ze za dva dny nas pusti. Jenze tedka prisla doktorka a namerila ji 205. Nevim co to znamena, meli ste to nekdo u vasich deti? Pustili vas domu nebo ne? Jake meli hodnoty kdyz jste sli domu? Dekuji vsem