Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Loll píše:
My podepisujeme navrhované známky ve 1/4 a ve 3/4, když má dítě 1-2, vím, že musí přidat a taky vím, že když navrhne jedničku, že na vysvědčení bude, což mi přijde fajn…
To uz se tak delalo za me ![]()
Za tou učitelkou to asi bude zbytečné chodit, běž přimo za ředitelem/lkou, aby to řešil on. Od té učitelky je to pěkně hnusné, když ví čím si prošel. A pokud chce učit na základce jak, tak se musí přizpůsobit ![]()
@macinda
Rozhodně to řeš a pokud ty známky má jen ty co píšeš, tak vůbec není důvod mu dávat takovou známku a nevidím důvod ani pro přezkoušení. Nějaká aktivita v hodinách taky nemůže být brána v potaz pokud byl syn často mimo školu. Vůbec bych se nebavila s učitelkou ale s ředitelkou. Jasně bych chtěla vědět na čem je známka založená a pokud pro to nebude mít podklady, trvala bych na změně ale bez přezkoušení- to pro syna není fér.
Hlavní je aby věděl že za ní stojíš a takovýhle „prasárny“ prostě neprojdou jen tak- je to hrozně důležitý do budoucna (mluvím z vlastní zkušenosti, kdy se tě rodiče nezastanou a učitelka se po tobě vozí celý studium).
A urcite bych učitelce nepsala zadny e-mail, jak tu někdo navrhoval. Jsem od přírody podezirava, vydrz do rana a rozumne promluv s reditelkou.
Aby se nahodou pani učitelka „nepripravila“.
Promluvila bych s třídní a pak možná s tou češtinářkou. A možná i s ředitelem, aby paní učitelce vysvětlil, kde to nakonec teda učí. Syna je mi líto, asi ho to dost zranilo
Zas na druhou stranu život takový je no… někdy nespravedlivý. Ale každopádně bych se za něj bila a postavila.
@nakukovatelka píše:
A urcite bych učitelce nepsala zadny e-mail, jak tu někdo navrhoval. Jsem od přírody podezirava, vydrz do rana a rozumne promluv s reditelkou.
Jak by se na to mohla pripravit? Tak bud ma testy na ukazani nebo ne.
@nakukovatelka píše:
Nemá se jak připravit. Buď má co ukázat a je fér jí dát čas, ať si prověrky ze štosů vyhrabe nebo nemá co ukázat a má smůlu stejně.
Tak to teda kráva určitě je. Stěžovat bych si asi nikam nechodila, právě kvůli tomu aby to neměl příští rok u ní ještě horší, zasedne si na něj a pak co…
Ale zeptat se jí proč ho takhle ohodnotila tak to bych šla, aby věděla, že nejsem splachovací a dítko budu bránit. Klučina ať si z toho nic nedělá, je to jenom jedna pitomá známka, svět se nezboří. A ona by měla být určo ohleduplnější když ví co má za sebou.
Chudák kluk, takhle ho zatěžovat, to tak nemám ráda takový jednání.
No nic, držim palce
@nimi píše:
Tak to teda kráva určitě je. Stěžovat bych si asi nikam nechodila, právě kvůli tomu aby to neměl příští rok u ní ještě horší, zasedne si na něj a pak co…Ale zeptat se jí proč ho takhle ohodnotila tak to bych šla, aby věděla, že nejsem splachovací a dítko budu bránit. Klučina ať si z toho nic nedělá, je to jenom jedna pitomá známka, svět se nezboří. A ona by měla být určo ohleduplnější když ví co má za sebou.
Chudák kluk, takhle ho zatěžovat, to tak nemám ráda takový jednání.
No nic, držim palce
a to je presny, hlavne si nestezovat at si na kluka nezasedne. Pristup jak za minuleho rezimu, hlavne nevycnivat a na sebe neupozornovat. Za mne rozhodne si stezovat, at vidi, ze ji to jen tak neprojde. A myslim, ze i stoupnes v ocich toho ditete, ze vi, ze se za nej mama postavi ![]()
@Hanka1 píše:
a to je presny, hlavne si nestezovat at si na kluka nezasedne. Pristup jak za minuleho rezimu, hlavne nevycnivat a na sebe neupozornovat. Za mne rozhodne si stezovat, at vidi, ze ji to jen tak neprojde. A myslim, ze i stoupnes v ocich toho ditete, ze vi, ze se za nej mama postavi
A až bude kluka zkoušet u tabule, takže člověk nebude mít žádný hmatatelný důkaz o nespravedlivosti tak zakladatelka udělá co? Ono jak se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde a pak už není šance. Teď jde o pitomou sedmou třídu, příští rok se už berou známky na střední ne?
@Aspera píše:
Nemá se jak připravit. Buď má co ukázat a je fér jí dát čas, ať si prověrky ze štosů vyhrabe nebo nemá co ukázat a má smůlu stejně.
Nemá jak? Domluví se s třídní, s ředitelem, že kluk je naprostý tupec atd., že znalosti neodpovídají a všichni svorně při návštěvě budou stát oproti matce.
Zažila jsem to, sice se nejednalo o prospěch, ale zcela zjevně byli všichni pěkně domluvení na společném postupu tak, aby škola byla zajedno. Příště bych to řešila ihned, bez upozornění a na místě.
@Hanka1 naprosty souhlas. Manzel zazil neco podobneho na stredni. Dodnes bere jako nejvetsi krivdu ne to co mu udelal ten ucitel, ale ze se za nej rodice v zadnem smeru nepostavili. ![]()
@evill @Aspera ja myslim, ze ma (jak se pripravit). Bude ji to v hlave srotovat cely jeden den, pripravi si pudu, ucedi par poznámek na prislusnych mistech, a o tom, ze muze byt schopna si dopsat znamku z ustniho zkouseni ani nemluvim. Zacne tusit, ze muze mit pruser a bude to (jak jinak zduvodni ctyrku z tech znamek??). Nechci nikomu nic podsouvat, ale memu kolegovi se tohle stalo, v jeho detstvi, matikarka mela v notesu petku, kterou on nedostal. Z pocitani u tabule. Neverili mu to ani doma. Ale to je samozrejme extrem.
@quinny píše:
@Hanka1 naprosty souhlas. Manzel zazil neco podobneho na stredni. Dodnes bere jako nejvetsi krivdu ne to co mu udelal ten ucitel, ale ze se za nej rodice v zadnem smeru nepostavili.
Taky souhlasim, rodice mají za dítětem stat