Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@macinda píše:
Holky já mám takový vztek![]()
![]()
.
Dnes syn donesl vysvědčení…je žákem 7. třídy.
Bohužel druhé pololetí, byl syn v nemocnici a doma skoro 3 měsíce, vážná operace srdíčka. Je logické, že syn hodně zameškal, ale opravdu se snažil, doma se učil, měl individuální plán a když byl doma, docházela jsem s ním do školy, kde ho učitelé vždy přezkoušeli.
Dnes donesl z ČJ známku za 4, přitom, v žákovské knížce má 1,1,3,2,1,3. Bohužel se jim měnila paní učitelka, která je nechvalně známá, že neuznává nějaké průměry známek, stále předhazuje žákům, jak vyučuje na vysoké škole, chce vědomostí dětí nad rámec toho co by měli umět!Syn si toho zažil kvůli srdíčka hodně, ale takhle jsem ho ještě dnes neviděla i když je to už chlapák, plakal jako hrom, že si tu známku nezasloužil, že ho to nebaví, že se opravdu snažil atd
![]()
![]()
.
Samozřejmě, že jsem ho uklidňovala, že je to jen známka, ale je fakt, že tohle nadzvedlo i ze židle mě, jak mám proboha kluka motivovat, když se snaží a přesto mu dá paní učitelka za 4. Řešila by to některá z Vás? Nebo se mám na to vykašlat a počkat na nový školní rok![]()
![]()
Resila bych to pisemne. Poslala bych reditelce oficialni dotaz, naskenovanou zakajdu, naskenovane vysvedceni a zadost o oficialni stanovisko, s tim, ze pak bych to resila jeste dal. Oni proste musi vychazet ze znamek v zakajde. Na co by jinak ty znamky byly.
@nakukovatelka @Virginia stejně bude muset ukázat z čeho ty známky má. Ukáže prověrky a uvidí se. Pokud by argumentovala nějakou známkou ze zkoušení co má u sebe, tak bych se zajímala o to, proč není v ŽK. Nejspíš by byla reakce, že jí neměl, ale o tom musí být opět záznam v kázeňském sešitě, že jí neměl a stejně to má učitelka další den dopsat, případně pak řešit s rodiči, že dítě nenosí ŽK.
A pokud by si i tak učitelka stála za tím, že dítě je na 4 tak přezkoušení. Z čestiny ho musí dát i bez učení, půjde o diktát, rozbor, případně pár otázek z literatury a to musí dvojkař napsat nejhůř na 3.
Souhlasím s názorem, že se musí rodiče ozvat a stát za klukem v tomto případě.
@74paja To jsou většinou školy, kde budou přes prázdniny větší úpravy. U nás některé školy skončily v pátek, některé včera a většina klasicky tento pátek. Mění se okna a zatepluje.
@Mava píše:
pak máme bakaláře, ale tam moc nekoukám.
Taky máme bakaláře a všechny známky tam nejsou. Ale musíme podepisovat sešity, tak vím, že známek má holka daleko víc.
Ale co mě štve, že na bakalářích je vždycky dopředu napsaný vysvědčení. Takže opět dopředu vím, co holka v pátek přinese. Holt jsem zvědavá a musím tam čumět a musím.
Ale aspoň vím, že jsem ten telefon, co měla slíbený za samý jedničky, nekupovala zbytečně. ![]()
My tam známky nemáme, jen tam má mladej napsanou pochvalu za vzornou přípravu ![]()
Já přece neříkám že si nemá stěžovat, něco se s tím dělat musí!!!Já takhle usuzuji pouze z vlastní zkušenosti. Malá jde teď do 3 třídy. Její nomocnost je dost velká,148 hodin zameškaných za první pololetí, za druhé přes 120 hodin.Na třídní učitelku si nemohu stěžovat, je chápává, postup učiva se snaží mi vždy vysvětlit, abych to malou mohla správně naučit. Problém máme s tělocvikářkou. Po nemoci či antibiotikách má omluvenky na tělocvik. Ten jí navíc moc nejde, není to moc pohyblivé dítko, ale ne každý je přeci sportovec
Dceru nemá moc v lásce, za svíčku dostala za 3,švihadla za 3 a kotrmelce taky trojka.
Malá doma kvůli tělocviku často brečela, je hodně snaživá, známky jsou pro ni dost důležité. Učitelé jí mají rádi, každému vždy poradí a pomůže. Vyvrcholilo to když na ni před spolužáky začala křičet jaké je to nemehlo, že nic neumí a že je strašně nešikovná. Malá se ze školy vrátila celá ubrečená, rvalo mi to srdce ji takhle vidět, do školy odmítla chodit.Tak jsem si došla za ředitelem. Ten ale nenechal celou věc ani prošetřit. Paní učitelka je mladá, je tu nová a blablabla…Nic se nevyřešilo, zametlo se to pod koberec. Tělocvikářka si na ni zasedla ještě víc. Pravidelně musí uklízet žíněnky, švihadla, míče a známky z tělocviku má strašné. Moje stěžování u ředitele bylo na nic, jen se to zhoršilo. Možná, kdybych šla nejdřív za ní, pokusila bych se to s ní nějak vyřešit, tak by byla nějaká šance že se to zlepší. Proto mám takový názor. Jsem tu nová a nerada bych si tu hned na začátku udělala špatnou vizitku za mé názory. Pouze mám podobnou zkušenost, já se chybami vždy učím a proto bych se zachovala tak, jak jsem napsala v předchozím komentáři. V případě že by to s učitelkou nešlo vyřešit, tak bych si šla stěžovat na vyšší místa, ale podle mého, ředitel proti učitelce nepůjde ![]()
@nimi píše:
Já přece neříkám že si nemá stěžovat, něco se s tím dělat musí!!!Já takhle usuzuji pouze z vlastní zkušenosti. Malá jde teď do 3 třídy. Její nomocnost je dost velká,148 hodin zameškaných za první pololetí, za druhé přes 120 hodin.Na třídní učitelku si nemohu stěžovat, je chápává, postup učiva se snaží mi vždy vysvětlit, abych to malou mohla správně naučit. Problém máme s tělocvikářkou. Po nemoci či antibiotikách má omluvenky na tělocvik. Ten jí navíc moc nejde, není to moc pohyblivé dítko, ale ne každý je přeci sportovecDceru nemá moc v lásce, za svíčku dostala za 3,švihadla za 3 a kotrmelce taky trojka.
Malá doma kvůli tělocviku často brečela, je hodně snaživá, známky jsou pro ni dost důležité. Učitelé jí mají rádi, každému vždy poradí a pomůže. Vyvrcholilo to když na ni před spolužáky začala křičet jaké je to nemehlo, že nic neumí a že je strašně nešikovná. Malá se ze školy vrátila celá ubrečená, rvalo mi to srdce ji takhle vidět, do školy odmítla chodit.Tak jsem si došla za ředitelem. Ten ale nenechal celou věc ani prošetřit. Paní učitelka je mladá, je tu nová a blablabla…Nic se nevyřešilo, zametlo se to pod koberec. Tělocvikářka si na ni zasedla ještě víc. Pravidelně musí uklízet žíněnky, švihadla, míče a známky z tělocviku má strašné. Moje stěžování u ředitele bylo na nic, jen se to zhoršilo. Možná, kdybych šla nejdřív za ní, pokusila bych se to s ní nějak vyřešit, tak by byla nějaká šance že se to zlepší. Proto mám takový názor. Jsem tu nová a nerada bych si tu hned na začátku udělala špatnou vizitku za mé názory. Pouze mám podobnou zkušenost, já se chybami vždy učím a proto bych se zachovala tak, jak jsem napsala v předchozím komentáři. V případě že by to s učitelkou nešlo vyřešit, tak bych si šla stěžovat na vyšší místa, ale podle mého, ředitel proti učitelce nepůjde
kvuli takovym telocvikarskym kravam ja doslova nesnasim atleticke sporty, i se na ne divat
a diky ctyrem rokum na ekonomoce naprosto nesnasim kolektivni sporty, hlavne volejbal
![]()
a to mi dvojka z telaku kazila vyzo, pritom jsem byla jak z kozy duch hubenour, co holt nemel nadani na behani a skakani pres kdovico ![]()
@Hanka1 píše:
kvuli takovym telocvikarskym kravam ja doslova nesnasim atleticke sporty, i se na ne divata diky ctyrem rokum na ekonomoce naprosto nesnasim kolektivni sporty, hlavne volejbal
![]()
a to mi dvojka z telaku kazila vyzo, pritom jsem byla jak z kozy duch hubenour, co holt nemel nadani na behani a skakani pres kdovico
Nechodilas na ekonomku do Olomouce? ![]()
@nimi Takovýhle krávy mám taky ráda, nevím, komu může dělat dobře trápení malého dítěte
Také pro mě byl tělocvik noční můra, do dnes se mi zvedá žaludek, když jdu kolem tělocvičny, kde jsem byla mučena ![]()
Já na tělák taky nikdy nebyla, na kozu jsem nikdy neskočila, běhání jsem nesnesla a vůbec, tohle nebyl předmět pro mě
Malá je holt trochu telátko po mě
Tak že co se týče tělocvikářky, má ve svých 8 letech názor že je to kráva a já jí to vždy odsouhlasím, ví že jsem se jí zastala, že jsem se za ní poprala, ale teď když se něco semele tak mi sama řekne"Mami, radši tam nechoď, nebo dostanu poznámku". ![]()
@bamba píše:
Nechodilas na ekonomku do Olomouce?
ne v Praze, ale jak tak slycham, tak to bylo snad telakove postizeni - ctyri roky v telocvicne bum do balonu, jednou na jare a na podzim jit behat ven nebo mlatit do balonu venku ![]()
@radkka píše:
@nimi Takovýhle krávy mám taky ráda, nevím, komu může dělat dobře trápení malého dítěteTaké pro mě byl tělocvik noční můra, do dnes se mi zvedá žaludek, když jdu kolem tělocvičny, kde jsem byla mučena
napodobne, tohle je mam u volejbalovych kurtu, bud nenavideny volejbal nebo behani kolem kurtu ![]()
Fakt zajímavé, dcera měla tělocvikářku taky volejbalistku tělem i duší. ![]()
Taky nenávidím tělocvik, na základce jsme jak slepice skákaly do písku, nebo běhaly dookola s kolíkem v ruce, zatímco kluci hráli fotbal. Na střední to učitel vychytal k dokonalosti. Pustil Šípkovou na videu a my cvičily aerobic. Pořád dokola, jak stádo ovcí. No teda já ani ne, prostě jsem tam nechodila
Šípkovou a aerobic budu do smrti nesnášet ![]()
@nimi Je to smutné, člověk se ani pak nemá jak bránit, doufám, že nebudeme mít se synem taky takové štěstí na učitele ![]()