Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@naka1911 a jak to poznáte prosím, pro příště aspoň. Jsem v tom lajk. Děkuji
v den kdy byla naposled nizka bt probihala ovu dalsi dny uz sla nahoru takze jsi po ovu. A snazit se 4 dny po ni
muzes ale nedoufej. udelej si graf na fertiliti a tam ti zpetne podle teplot ovu vyznaci pro priste
.Ty styky co jste mely byly krasne naplanovane, z tech se tehu muze povezt ![]()
@naka1911 a myslíte, že když jsem byla včera u mudr a říkala, že by menstruace měla přijít podle utz, že by to neviděla, myslím jinou strukturu sliznice nebo tak
Opravdu už máš podle grafu po ovulaci. Pro příště bych doporučila dělat i ovulační testy, které jsou pozitivní 24-48 hod před ovulací. Graf bazální teploty slouží hlavně k tomu, aby sis ověřila, zda k ovulaci opravdu došlo. Koukni na mě, já měla pozitivní ovu test už v sobotu a ke zvýšení teploty došlo až dnes, takže počítám že dnes jsem 1DPO
Holky prosím, nevím si rady.
Je jedno kde budeš měřit, já třeba měřím v puse
chce to ráno ve stejnou hodinu ještě než začneš cokoliv dělat, takže nejlépe ještě v posteli. Já teda jdu těch pár kroků do koupelny abych chlapa nebudila pípáním teploměru, těch pět kroků neudělá snad v teplotě takový rozdíl
dělala jsem i ovulační testy a bazálku beru jen tak doplňkově čistě pro orientaci, zda k ovulaci skutečně došlu, což poznám podle zvýšených hodnot ![]()
Jo a vzhledem k tomu že měřím v puse tak i během ms, pokud chceš měřit vaginálně tak samozřejmě ne ![]()
@Anonymní píše:
@naka1911 a myslíte, že když jsem byla včera u mudr a říkala, že by menstruace měla přijít podle utz, že by to neviděla, myslím jinou strukturu sliznice nebo tak
to nevim.ja byla u gyn 4 dny pred terminem ms protoze sem mela bolesti a videla ze ms dojde ukazovala mi tu krev na ultrazvuku.
Merit nemusis od 1 dc. staci od 5 dc.Ja merim v zadecku jako u miminek ![]()
@Anonymní píše:
@bartsch @naka1911 tak vám děkuji za rady, byla jsem moc ráda, že se ovulace objevila, bála jsem se těch hormonů. Snad se bude objevovat dále. I přes dobře naplánovaný styk dnes teplota kleslajsem zklamaná. Nemáte tip, jak to podpořit pro další ovulaci?
to by mohl byt nidacni pokles sedi to jsi 6 dpo takze jeste neni prohrano vyckej a mer dal
@naka1911 o tom jsem neslyšela, už jsem si to přečetla. Tak budu doufat, moc děkuji. Zítra by Teda měla vyběhnout nahoru? Jinak můžu se ještě zeptat, pokud by klesla a znamenalo by to teda menstruaci, to navýšení teplot je běžně pouze pár dní před menstruaci, jako to mám ted?
@Anonymní píše:
@naka1911 o tom jsem neslyšela, už jsem si to přečetla. Tak budu doufat, moc děkuji. Zítra by Teda měla vyběhnout nahoru? Jinak můžu se ještě zeptat, pokud by klesla a znamenalo by to teda menstruaci, to navýšení teplot je běžně pouze pár dní před menstruaci, jako to mám ted?
Ten pokles máš zatím malý. Nemělo by to už klesat. Teplotu nahoře drží progesteron, je důležitý pro správné uhnízdění a udržení oplodněného vajíčka.
@Anonymní píše:
navyseni teplot je ihned po ovulaci a mely by se drzet nad linii pokud bude klesat nebo bude nizka jak dnes tak znamena ze mas malo progesteronu a to se da resit ale to zatim nebudem probirat vyckame ![]()