Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AniNevim Já si také řikám Amálka - zdrobnělinou. Amálie se mi tak nelíbí, jí se třeba nelíbí Helena.
Inu ale ta terminologie zdá se mi poněkud neúměrná věku. ![]()
Ma 5,5 leta dcera me pred 2 mesici prekvapila, kdyz jsem ji davala dobrou noc a Ona si v posteli povidala s mladsi dcerou a rika: „Asi ma rada s.ex.“ V nemem uzasu na ni koukam a ptam se: „A ty vis, co to znamena?“ Ona pobavene odpovi: „Jo, to je, kdyz se holky svlikaji pred klukama.“
Ja tedy ve 13 uz vedela, co znamena slovo mas. turbace.
Nekdy si rikam, ze ty deti toho vi Vic nez ja v jejich veku.
@micha.bello No a naše malá si zase zpívá - My máme rádi víno, milujeme krásný kluky a sex… přinesla si to ze školky ![]()
Uprimne me pri precteni prispevku vubec nedosel vek te dcerky, takze mi pindik prisel normalni.. ![]()
@atominnka: Je nova doba, dnes je tolik pisnicek s temito slovy, viz Blondyna - pripravena na styk..Ja se snazim takove vysvetlovani odkladat, protoze prave nechci, aby pak rikala neco nevhodneho ve skolce. Neumim si predstavit situaci, kdy se jina holcicka svleka ve skolce do pyzama a Klarka zvola na celou tridu: „Ty mas asi rada s.ex, kdyz se tak dlouho prevlikas.“ Nevim, jestli by to ucitelka brala s humorem. ![]()
Příspěvek upraven 20.09.14 v 00:34
Muž líže pipinku a žena vezme pindíka SVÉHO muže do pusinky
mělas i vysvětlit, že mnohdy ne jen svého
![]()
Moc dobře jsi to vysvětlila. Úplně mě z toho popisu přešla na cokoli podobného chuť, tak snad dceru nadlouho taky.
@micha.bello já nejsem puritán, klidně bych jí to vysvětlila, ale zatím mi přijde brzy, zvlášt když se sama neptá. Pokud se zeptá, vysvětlím úměrně věku..
@Agnesita píše:
Moc dobře jsi to vysvětlila. Úplně mě z toho popisu přešla na cokoli podobného chuť, tak snad dceru nadlouho taky.
@Kies píše:
Muž líže pipinku a žena vezme pindíka SVÉHO muže do pusinky![]()
mělas i vysvětlit, že mnohdy ne jen svého
![]()
![]()
@micha.bello píše:
Ma 5,5 leta dcera me pred 2 mesici prekvapila, kdyz jsem ji davala dobrou noc a Ona si v posteli povidala s mladsi dcerou a rika: „Asi ma rada s.ex.“ V nemem uzasu na ni koukam a ptam se: „A ty vis, co to znamena?“ Ona pobavene odpovi: „Jo, to je, kdyz se holky svlikaji pred klukama.“Ja tedy ve 13 uz vedela, co znamena slovo mas. turbace.
Nekdy si rikam, ze ty deti toho vi Vic nez ja v jejich veku.
Za to já byla před dvěma dny v šoku. Syn 5 let mi vyprávěl, že venku (chodí před bytovku s kamarády - máme zde klidné okolí) mu kamarádka (10let) říkala - budeme dělat šuky šuky. Tak mu říkám - co to je? A on, že mu říkala, že ona roztáhne pipinku a od tam dá pindíka. BOŽE!!! Snad nepřišel o panictví v pěti
Každopádně my s manželem pomalu ani nevíme, co to je a pětiletý kluk mě bude ponaučovat. No nic. Můj syn je chytrý, šikovný (nechci vyzdvihovat, ale je to tak), holka lehce mentálně retardovaná - je osvojená a její biol. maminka bezdomovkyně, všichni její sourozenci po ústavech. Takže jsem zašla za její maminkou, řekla jsem jí to a venku se ho snažím víc hlídat a omezovat jejich společný styk venku.
@zoe546 píše:
Za to já byla před dvěma dny v šoku. Syn 5 let mi vyprávěl, že venku (chodí před bytovku s kamarády - máme zde klidné okolí) mu kamarádka (10let) říkala - budeme dělat šuky šuky. Tak mu říkám - co to je? A on, že mu říkala, že ona roztáhne pipinku a od tam dá pindíka. BOŽE!!! Snad nepřišel o panictví v pětiKaždopádně my s manželem pomalu ani nevíme, co to je a pětiletý kluk mě bude ponaučovat. No nic. Můj syn je chytrý, šikovný (nechci vyzdvihovat, ale je to tak), holka lehce mentálně retardovaná - je osvojená a její biol. maminka bezdomovkyně, všichni její sourozenci po ústavech. Takže jsem zašla za její maminkou, řekla jsem jí to a venku se ho snažím víc hlídat a omezovat jejich společný styk venku.
S manzelem jste taky delali suky suky, ze ani pomalu nevite, jak jste prisli k synovi?
(nadsazka, nebrat osobne, jen me to pobavilo
)
@loula píše:
S manzelem jste taky delali suky suky, ze ani pomalu nevite, jak jste prisli k synovi?(nadsazka, nebrat osobne, jen me to pobavilo
)
byl to vtip, samozřejmě chápu
jen jsem to myslela tak, že teď při dětech a při každodenním maratonu už pomalu nevíme, co to je
![]()
@zoe546 píše:
byl to vtip, samozřejmě chápu![]()
jen jsem to myslela tak, že teď při dětech a při každodenním maratonu už pomalu nevíme, co to je
![]()
Ani mi nemluv
jeste chvili a budu zase panna ![]()
No kdybych byla na tvém místě vystvětlila bych jí to trochu jinak, takto mi to přijde takové, možná až moc, ale důležité je žes jí to vysvětlila, nejsem zastánce toho, mlčet.