Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji všem pěkný večer
doposud jsem to neřešila ale už mě to začíná štvát ať peru jakkoliv, tak se prádlo vytahá a já prostě nevím proč… Máte někdo zkušenost?? Budu ráda za každou radu… děkujiii ![]()
@jakuve píše:
A je to urcite prackou? Nevesis to blbe treba?
Věším doma, protože venku mi do prádla lezli pavouci a já mám fobii
ale věším myslím správně… Stejně jako mamka, tchýně a teta ![]()
Jak vytahané? Mě se občas stane, že je třeba oblečení z blbého materiálu a po praní je víc široké než dlouhé, takže při věšení se jej snažím natáhnout. Ale většinu věcí máme držáky a jim ani nevadí, když to pověsí manžel a ten se s tím neprdí a vypadá to spíš, jako by to na sušák jen tak vypadlo z pračky ;.-)
@Simisa píše:
Přeji všem pěkný večerdoposud jsem to neřešila ale už mě to začíná štvát ať peru jakkoliv, tak se prádlo vytahá a já prostě nevím proč… Máte někdo zkušenost?? Budu ráda za každou radu… děkujiii
Nepereš to na moc? Nebo pak blbě dáváš na věšák, a nebo je to nekvalitní oblečení
![]()
Na praní spodního prádla se nesmí používat aviváž, obsahuje elasthan a po aviváži se spodní prádlo vytahuje..tak jestli to není tím?
@michee píše:
Jak vytahané? Mě se občas stane, že je třeba oblečení z blbého materiálu a po praní je víc široké než dlouhé, takže při věšení se jej snažím natáhnout. Ale většinu věcí máme držáky a jim ani nevadí, když to pověsí manžel a ten se s tím neprdí a vypadá to spíš, jako by to na sušák jen tak vypadlo z pračky ;.-)
Třeba když jsem si koupila tričko, tak po praní se mi vytáhlo v rukávech od loktů a pak když si ho obleču, je na mě krásně přitisklé jako nové ale po chvilce se vytahne a vypadám, jak když mám na sobě pytel a stačí jen trochu zatahnout za triko ze strany a hned je to vytáhlé, jakoby do špičky… Strašný… ![]()
@Simisa píše:
Třeba když jsem si koupila tričko, tak po praní se mi vytáhlo v rukávech od loktů a pak když si ho obleču, je na mě krásně přitisklé jako nové ale po chvilce se vytahne a vypadám, jak když mám na sobě pytel a stačí jen trochu zatahnout za triko ze strany a hned je to vytáhlé, jakoby do špičky… Strašný…
tak to asi není praním ale tričkem - materiálem ne? ![]()
Jakou mas pracku? Na kolik peres? Jak mas nastavene otacky? Mozna vesis moc mokre a vytahava se to ![]()
@jdukolem píše:
tak to asi není praním ale tričkem - materiálem ne?
Určitě ne, mám lepší oblečení pro prcka z dobrého materiálu a některé věci i po známé a když jsem ho od ní brala, bylo krásně natahovací a vrátilo se do původního stavu ale jakmile jsem to vyprala já bylo v háji ![]()
@Simisa píše:
Určitě ne, mám lepší oblečení pro prcka z dobrého materiálu a některé věci i po známé a když jsem ho od ní brala, bylo krásně natahovací a vrátilo se do původního stavu ale jakmile jsem to vyprala já bylo v háji
na kolik ždímáš otáček mě napadlo ještě.. ![]()
@jakuve píše:
Jakou mas pracku? Na kolik peres? Jak mas nastavene otacky? Mozna vesis moc mokre a vytahava se to
Když jsem si pořídila mojí první pračku BEKO, optala jsem se na vše kamarádky, jak pere atd… Tak to dělám podle ní, peru na 40 a otáčky jsem ze začátku měla na 1200 ale myslela jsem že to je moc, protože mi pračka strašně bouchala, tak to dávám na 800…
Ja treba podprdy, zaclony, satenovy kosilky apod. peru na program, ktery nezdime…nechavam to volne okapat… ![]()
@Simisa píše:
Když jsem si pořídila mojí první pračku BEKO, optala jsem se na vše kamarádky, jak pere atd… Tak to dělám podle ní, peru na 40 a otáčky jsem ze začátku měla na 1200 ale myslela jsem že to je moc, protože mi pračka strašně bouchala, tak to dávám na 800…
Hmm, tak to mame stejne ![]()
@Hanka79 píše:
Ja treba podprdy, zaclony, satenovy kosilky apod. peru na program, ktery nezdime…nechavam to volne okapat…
Jasne, ale to nejsou „tezke“ veci. Kdyz vyperes treba svetr a nevyzdimes, jen povesis, tak ta tiha vody ho vytaha nez uschne.