Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mám ten samý problém, ještě k tomu je nemám venku vůbec. Zatím mě to netrápí ale zubařka mi nabídla, že můžu jít normálně pod narkózu s tím, že se dásně rozříznou a osmičky se vytrhnou. Já se narkózy bojím jak čert kříže, takže trhání osmiček v plánu zatím nemám. Možná až mě jednou začnou opravdu zlobit.
Znám dva lidi s podobným problémem, dělali jim to všechno naráz v narkoze v nemocnici. Leželi tam týden a bylo vše naráz. Dcera měla jednu špatně uloženou, té to dělali v té samé nemocnici, na stomatochirurgii, ale jen jí to umrtvili.
Zubar (chirurg) ti na to strikne lokalni umrtveni, a pak aplikuje injekci s poradnym umrtvovakem. Pak rozrizne a odhrne dasen a zub vytahne. U me ho museli rozrezat a vystipat, byl zasekly v celistni kosti. Je to neprijemene, protoze musi pouzit dost velkou silu a tlak a taky jsou to priserne zvuky, ale VUBEC nic necitis.
Fakt, vubec nic, to ti odprisahnu.
Pak ti to sesijou a dostanes antibiotika, aby se rana nezanitila.
Ja jsem mela problem ze jsem mela velkou a hlubokou ranu a bolela me asi tyden potom. Ale vetsinu lidi to neboli zdaleka tak dlouho, spousta z nich uz 2-3 den normalne ji. Je potreba ranu kontrolovat, jestli se nezanitila, ale s temi antibiotiky se to z 90% nestane ![]()
Neni to nejprijemnejsi zazitek, ale nemusis se vubec bat, neni to zadna silena bolest nebo tak. Nechat to vyhnit a znicit ostatni zuby by bylo mnohem horsi ![]()
Příspěvek upraven 02.08.21 v 09:27
@Janli mohla bych se zeptat zda jste to taky absolvovala? Případně jak dlouho jste tam byla? Zvládla jste hned potom fungovat? Mám doma malé děti, tak by mě zajímalo jak to po tom zákroku je
@meduzka23 mě naštěstí taky neboli, spíše jde o to, že vytlačující zuby a přední zuby se mi křiví. Jeden je moc v zadu, druhý zas ve předu. Nosila jsem rovnátka, ale stejně se to opět rozhodilo.
Partner jde za pár dnu na vytržení dvou osmiček, které nemá venku, ale naležato v nárkoze. V nemocnici má být týden.
Stačí si zajít za svým zubařem, který vypíše žádanku na stomatochirurgii, zajít si ne nejbližší pracoviště nebo rovnou do nemocnice, kde to dělají v narkoze a domluvit se s nimi. Ale je to občas čekačka - pokud nic nebolí, čeká se i rok. Pokud je to vážnější, doba je kratší no ![]()
Co se týče domácnosti - je to jak kdy. Raději bych si na 14 dnů domluvila někoho, kdo by pomáhal.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym z osobních důvodu. Už od puberty mi rostou všechny 4 osmičky. Bohužel nerostou jako ostatní zuby ze spodku nahoru. Osmičky mi rostou naležato (korunky zubů naléhají do ostatních a křiví se mi tím ostatní zuby ) problém je, že nejsou venku celé, ale jen kousek, takže při vytržení by je nebylo za co chytit, protože čouhá jen korunka. Vím, že před lety moje maminka byla na vytržení a doteď má kvůli tomu strašný strach ze zubařu. Jenže je to už 20 let zpět a mě by zajímalo, jak to probíhá teď? Nechci zkušenosti, kdy zub rostl normálně. Tam je mi jasné, jak se bude trhat.Jde mi konkrétně fakt o to, když zub roste na ležato a venku je jen korunka.
Nechala jsem si vyndat všechny naráz v analgosedaci. Vrchni stačily vytrhnout, spodní mi rostly jak tobě, tak mi je vysekávali.
@me-ow týden v nemocnici? Mám doma 2 děti. Jedna je už větší, ale druhá má půl roku
![]()
@vokishka píše:
Znám dva lidi s podobným problémem, dělali jim to všechno naráz v narkoze v nemocnici. Leželi tam týden a bylo vše naráz. Dcera měla jednu špatně uloženou, té to dělali v té samé nemocnici, na stomatochirurgii, ale jen jí to umrtvili.
Týden? Tátovi trhali kompletně celá patra a po zákroku šel hned domů. Samozřejmě s doprovodem. To samé řekla i mě má zubařka.
@Anonymní píše:
@meduzka23 mě naštěstí taky neboli, spíše jde o to, že vytlačující zuby a přední zuby se mi křiví. Jeden je moc v zadu, druhý zas ve předu. Nosila jsem rovnátka, ale stejně se to opět rozhodilo.
Jo to je jasný, když se ty osmičky tlačí k sobě. Já když řekla zubařce, že se mi na ten zákrok vůbec nechce, že se bojím, tak mi s klidem řekla, že je taky možné, že se ty osmičky nikdy neozvou a nebude je třeba ani tahat ven. Mně se zuby nijak nekřiví, tak uvidím časem. Prý ale opravdu není čeho se bát.
@meduzka23 jo, týden. Oba každý jiný rok. I když už to pár let je. Oni nemohli vůbec jíst, jen brčkem, otevřít pusu. Je to fakultní nemocnice, na zákrok se čeká rok.
V průběhu 10 let mi byly odstraněny postupně všechny - taky rostly do zubů a pod dáseň. Vždycky když jsem měla injekci kvůli plombě, tak mi vytrhnul i zub osmičku na té straně. Nikdy žádný problém, po odeznění injekce žádná bolest, zub za 5 sekund venku. Neboj se. Mně bylo vytrhnutí doporučeno z důvodu, že jak osmičky křivě rostly, vzniklo tam nečistitelné místo, kde by se mohly kazit i ty sedmičky.
@me-ow píše:Čteš po sobě, co píšeš? Do nemocnice na trhání osmiček jde promile lidu - tak proč zakladatelku hned neposlat na kliniku a vyděsit ji k smrti.
Partner jde za pár dnu na vytržení dvou osmiček, které nemá venku, ale naležato v nárkoze. V nemocnici má být týden.
Stačí si zajít za svým zubařem, který vypíše žádanku na stomatochirurgii, zajít si ne nejbližší pracoviště nebo rovnou do nemocnice, kde to dělají v narkoze a domluvit se s nimi. Ale je to občas čekačka - pokud nic nebolí, čeká se i rok. Pokud je to vážnější, doba je kratší noCo se týče domácnosti - je to jak kdy. Raději bych si na 14 dnů domluvila někoho, kdo by pomáhal.
Ahoj, prosím o anonym z osobních důvodu. Už od puberty mi rostou všechny 4 osmičky. Bohužel nerostou jako ostatní zuby ze spodku nahoru. Osmičky mi rostou naležato (korunky zubů naléhají do ostatních a křiví se mi tím ostatní zuby ) problém je, že nejsou venku celé, ale jen kousek, takže při vytržení by je nebylo za co chytit, protože čouhá jen korunka. Vím, že před lety moje maminka byla na vytržení a doteď má kvůli tomu strašný strach ze zubařu. Jenže je to už 20 let zpět a mě by zajímalo, jak to probíhá teď? Nechci zkušenosti, kdy zub rostl normálně. Tam je mi jasné, jak se bude trhat.Jde mi konkrétně fakt o to, když zub roste na ležato a venku je jen korunka.