Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
@me-ow týden v nemocnici? Mám doma 2 děti. Jedna je už větší, ale druhá má půl roku![]()
synovi bylo taky půl roku, když jsem podstoupila zákrok, šla jsem domů s doprovodem chvíli po zákroku, analgosedace je šetrnější než narkoza, objednávala jsem se v září, vzali mě v prosinci.. na extrakci jsem byla ve středu, manžel si vzal dovolenou radši do konce týdne a u mě teda bylo vše v pořádku.. jasně, že to bolelo, ale jinak žádný komplikace s hojením atd..
@jednoslunicko píše: Čteš po sobě, co píšeš? Do nemocnice na trhání osmiček jde promile lidu - tak proč zakladatelku hned neposlat na kliniku a vyděsit ji k smrti.I můj partner byl na stomatochirurgii, bez objednání a domů šel hned. Ty jsi tele, opravdu.
Co je na tom špatného? Je třeba být připravený na všechny varianty. A píše, že má jít na stomatochirurgii, tam rozhodnou. A teda nevím, kde bydlíš, ale dceru poslali do fakultky a jen na konzultaci čekala půl roku, dalšího půl roku na vytržení zubu, a to to bylo jen pod umrtvením. A další týden nebyla schopna vylézt z baráku, měla obrovskou modřinu, otok, nemohla pusu otevřít. Naštěstí jí umožnili HO.
@Anonymní píše:
@jednoslunicko u mě je problém, že zubynejde vidět. Jde vidět jen začátek korunky
Měla jsem to stejně. A když zub rostl, tak vlastně zalézal pod dáseň, která byla čím dál vyšší. Zubař si lehce naříznul dáseň a pak už to šlo raz dva. Jo a taky měl rentgen, takže viděl, že kořeny jsou ok.
@vokishka píše:
Co je na tom špatného? Je třeba být připravený na všechny varianty. A píše, že má jít na stomatochirurgii, tam rozhodnou. A teda nevím, kde bydlíš, ale dceru poslali do fakultky a jen na konzultaci čekala půl roku, dalšího půl roku na vytržení zubu, a to to bylo jen pod umrtvením. A další týden nebyla schopna vylézt z baráku, měla obrovskou modřinu, otok, nemohla pusu otevřít. Naštěstí jí umožnili HO.
A to půl roku čekala? Neumíte zavolat jinam? U nás Krajská nemocnice - oddělení stomatochirurgie. Spokojenost. Ano, posedíš si v čekárně, ale vyřešeno v ten den.
@jednoslunicko píše:
A to půl roku čekala? Neumíte zavolat jinam? U nás Krajská nemocnice - oddělení stomatochirurgie. Spokojenost. Ano, posedíš si v čekárně, ale vyřešeno v ten den.
no doktorka řekla, že jí to doporučuje tam. Má v puse i jiný zákrok, na který musela dokonce do Olomouce, nedělala to ani fakultka v Ostravě. A neví, jestli to nebudou muset dělat v narkoze, to se pozná, až to zhodnotí.
@vokishka píše:
no doktorka řekla, že jí to doporučuje tam. Má v puse i jiný zákrok, na který musela dokonce do Olomouce, nedělala to ani fakultka v Ostravě. A neví, jestli to nebudou muset dělat v narkoze, to se pozná, až to zhodnotí.
Pak je to ale něco extra složitého a není to běžné, tak zrovna tímhle extrémem přece není nutné někoho děsit, ne?
@jednoslunicko píše:
Pak je to ale něco extra složitého a není to běžné, tak zrovna tímhle extrémem přece není nutné někoho děsit, ne?
ne, ten zub prostě jen rostl blbe, do boku, ta osmička. A naše zubařka na tyhle zákroky posílá všechny do fakultky, normálně rostlou osmičku jí vytrhla sama. A tím, že tam měla zákrok, mě ani nenapadlo ji obcházet.
@meduzka23 narkoza je uplne v pohode, mam za sebou uz ctyri a krom ty hladovky a nemoc se pred tim napit tak vsechno uplne v klidu. Tak se neboj a jdi do toho.
@vokishka píše:
ne, ten zub prostě jen rostl blbe, do boku, ta osmička. A naše zubařka na tyhle zákroky posílá všechny do fakultky, normálně rostlou osmičku jí vytrhla sama. A tím, že tam měla zákrok, mě ani nenapadlo ji obcházet.
Pak bych změnila zubařku. Tohle by měl zubař zvládnout sám.
@jednoslunicko Tele nejsem, takhle to u nás funguje 🙂 partner musel na 3D rentgen a nikde by mu to neudělali na počkání, jelikož má cystu. Byl u klasické stomatochirurga, ten mu řekl, že mu to neudělá, protože je tam velké % zlomení čelisti. Proto musi jít do nemocnice, kde je cekacka. Já taktéž jsem objednána I půl roku na vytrhnuti osmičky, nikde jinde mě rychleji vážně nevezmou. Možná tak na pohotovosti když už 🙂
@me-ow píše:
@jednoslunicko Tele nejsem, takhle to u nás funguje 🙂 partner musel na 3D rentgen a nikde by mu to neudělali na počkání, jelikož má cystu. Byl u klasické stomatochirurga, ten mu řekl, že mu to neudělá, protože je tam velké % zlomení čelisti. Proto musi jít do nemocnice, kde je cekacka. Já taktéž jsem objednána I půl roku na vytrhnuti osmičky, nikde jinde mě rychleji vážně nevezmou. Možná tak na pohotovosti když už 🙂
Zas - cysta. Proč někoho nevyděsit extrémním případem. ![]()
Pokud roste naležato… Normálně u své zubarky si necháš vypsat žádost… Dojdeš na stomatichirurgii řeknou to co a jak a uvidíš. Bývalému trhali osmucku na lezato v Olomouci… Opichali rozzezali vysekali a hned šel s doprovodem domů. Dostal atb a něco na bolest.. Otázka 30 min žádná hrůza. Mě trhali osmičky s rozzezanim dásně po dvou… Nevim no ničem.. Neboli to jen to jsou šílené zvuky jak to Páčí ven.. Ale fakt to nebolí. Za 30 sec. Byly venku… Prášky na bolest jsem si dala hned po akci aby se to ne rozjelo… Hodně pomáhá ledovat. Tři dny po akci jsem jela na cundr pod širák.. V pohodě
@vokishka píše:
@meduzka23 jo, týden. Oba každý jiný rok. I když už to pár let je. Oni nemohli vůbec jíst, jen brčkem, otevřít pusu. Je to fakultní nemocnice, na zákrok se čeká rok.
Tak dřív to fungovalo asi jinak. Dle mého je zbytečné ležet týden v nemocnici po vytrhání osmiček pod narkózou.
Já byla trhat osmičky tak 4 roky zpět, do nemocnice, přímo na zubní chirurgii. Rostly krásně rovně.
Měla jsem jít trhat jen jednu, už byla prořezaná, jen se moc tlačila na ostatní zuby. V nemocnici rentgen a pak jsem byla objednaná na trhání pravé strany (nahoře a dole). Dostala jsem dvě injekce na umrtvení. To bylo trochu nepříjemné, měla jsem pocit, že mám velký jazyk a nevím co s ním a kam s ním. ![]()
Jinak zákrok v pohodě. Akorát mi hodně natahovali pusu, takže s sebou jelení lůj, já pak měla suché a popraskané rty i koutky. No, ten zub dole, co už se prořezal se měl lépe trhat, ale nešel, museli sekat. Ale vůbec to nebolelo, fakt jen občas nějaké tahání, tlak. Pak vzali ten nahoře, dostala jsem antibiotika a za tři měsíce (myslím) jsem šla na levou stranu.
Už jsem věděla, do čeho jdu a v pohodě. Jen v obou případech jsem se na lůžku klepala, spíše asi zimou, než strachem. Doktoři zákrok komentovali, ptali se (já jen vydávala souhlasné zvuky). No po odebrání levé strany jsem měla špatnou reakci na dané antibiotika a po dvou dnech od zákroku jsem jela na zubní pohotovost - otok, nevolnost, bolest, návaly na zvracení. Ale nebylo to tak zlé. Na pohotovosti mi dali jiná antibiotika a druhý den už vše OK.
Jinak jsem hned jela domů, sranda byla, když jsem se chtěla napít nebo si dát ten jelení lůj. Protože jsem měla celou pusu mrtvou, nevěděla jsem, kde mám rty a lojem si třela bradu a pití celé vylila. Ještě štěstí, že jsem s sebou měla mamku, která za mě obě funkce zvládla. Jen jsme asi v mých 20 vypadaly divně…
Další sranda byla, když jsem po půl roce přišla k zubaři a on kouká, do počítače, na zuby, na rentgen, na zuby… A říká: „Já jsem Vás poslal s jedním. Proč máte všechny 4 venku?“ ![]()
Dodnes jsem bez problémů i bez strachu ze zubaře. Občas to zabolí, jako by tam něco rostlo, ale snad každý z nás má místo, které ho s příchodem deště občas trochu zabolí. ![]()
Snad Tě to nějak uklidnilo i pobavilo. Ono není nejlepší před zákroky či po diagnóze číst weby a ptát se na recenzích. 2/4 lidí Tě vyděsí a 1/4 Ti řekne, že na to umřeš. ![]()
Držím palce, dá se to zvládnout. ![]()
@jednoslunicko u mě je problém, že zubynejde vidět. Jde vidět jen začátek korunky