Vyúčtování vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1789
8.3.17 19:05

@orizuri ja mycku taky nemam. Mame sprchac, tak usetrime i na tom. Jinak spotrebu mate fakt velkou sakra.
Neprotyka zachod nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.3.17 19:13
@lombriz píše:
Dobrý den, před rokem jsme se nastěhovali do rodinného domku, letos nás čeká první vyúčtování. Manžel se byl dnes podívat na vodoměr v šachtě a máme tam spotřebu 275 m3. Původní stav na vodoměru když jsme se nastěhovali byl 119 m3. To znamená že budeme za vodu doplácet cca 12 000 Kč? 8o :nevim: Zalohy platíme 300/měsíc. A cenu vody máme u nás 102Kč. Platíme jen studenou, teplou ohříváme sami.. Počítám to spravně? Ráda bych se mýlila, ale asi ne že.. :(
¨To je běžná spotřeba pro 5 lidí. Ve dvou je to dost ale i to se dá bez problémů vyplácat. 8) ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
8.3.17 19:14
@lombriz píše:
Jsme 2 dospělí +2 děti, bazén zatím nemáme (chtěli jsme pořídit letos, ale peníze tedy nejspíš poputují na vodárny :? ) A zahradu zaléváme dešťovou vodou z barelů..Takže nevím jakto, že tolik :( Je fakt že nám v létě prdla trubka ve studně, ale všimla jsem si toho ve sklepě když jsem pořád slyšela téct vodu takže se to hned zastavilo, teklo to max pár hodin..
Chybami sr člověk učí no, tak máme ponaučení pro příště, ještě má přijít elektřina a plyn tak snad nebudou trojité mdloby :roll: Tam máme zálohy 1000/měsíc a plyn využíváme jen na vaření párkrát jsme v zimě pustili kotel ale z 90% topíme tuhými..
Jinak ta voda je tady hodně drahá to je fakt :? :cert:

a jak máte velký barák? My máme zálohu na elektriku 2000 :think: a je to tak akorát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.3.17 19:16

@lombriz Dočítal jsem až nyní. Pokud jste 2+2 tak to zase tak hrozná spotřeba není. Řekl bych lehce nad normál. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
8.3.17 19:27

@Prdolinka86 neprotýká :(( je to fakt darda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
8.3.17 19:41

Orizuri - my jsme tedy ve 2 lidech měli spotřebu okolo 50m3 /celkově, teplou ohříváme bojlerem/. Myčku sice máme, ale umývala jsem v ní pouze porcelán a sklo, zbytek jsem myla „ručně“. Vařila jsem také každý den, ale máme pouze sprchový kout a při zařizování jsme investovali do sprchové hlavice šetřící vodu. Asi to je také znát, protože pak si ji dali i „tchánovci“ a spotřeba jim tenkrát o něco klesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
8.3.17 20:03

@jakrop zkusíme tu hlavidi, u wc si nějak nejsem jistá a přijde mi, že i na malé spláchnutí bere strašně moc vody, zkusím se ještě s někým poradit… :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
8.3.17 20:04

@jakrop právě ostatní rodiny v paneláku, kde jsou jen dva lidé mají celkovou spotřebu okolo 60m3 - tedy více než poloviční jak my - fakt to nechápu. Navíc já chodila většinu roku 3× týdně plavat a sprchovala se výhradně tam, doma pak už ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
8.3.17 21:20

@orizuri - tu šetřící hlavice zkuste a pokuste se spojit i s někým ohledně toho wc, ono tam proteče určitě nejvíc vody v domácnosti, vzláš´t když te´d budete doma s miminkem. Nám se první rok po narození syna zvedla spotřeba na 55 m3. Ted´jsem já měla obrovské problémy - velmi časté používání wc a hned jsme měli spotřebu 66m3 :( v dnešních cenách vody tudy protečou nemalé peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
9.3.17 07:59

@jakrop to wc pořešíme, možná je tam špatně nastaveno to splachování malým/větším množstvím, ještě jsem koukala, že se dají koupit a instalovat jisté šetřiče do wc nádržky, to možná taky zkusíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
9.3.17 18:22

U nás měřeno hned pár dní po nastěhování u obou WC malé 3,4 l, velké 6,7 litru. Jelikož vodoměr měří s přesností na decilitr není snad problém si to doma sám změřit (zapsat údaj, spláchnout a opět zapsat - údaje porovnat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.3.17 20:02
@ka2ka píše:
a jak máte velký barák? My máme zálohu na elektriku 2000 :think: a je to tak akorát

Barák máme zatím 3+kk obývané místnosti. Nicméně minulý týden přišlo vyúčtování a za eletřinu nám vrací 1800 Kč, tak alespoň nějaká útěcha.. Dnes byli psát vodu tak budeme čekat na ortel :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný