Vývoj dovedností do 1 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
1.6.18 14:07

Ahoj, to co vyjmenováváš, by roční dítě sice umět mohlo, ale rozhodně nemuselo. Můj mladší se to vše učí až teď v roce a půl. Na jméno začal reagovat cca před 2 týdny a pořád tomu moc nedá. Koukání, co já na to cca před měsícem. Opakovací blbiny už dřív, ale dost tím šetří. Žvatlat začal teď nedávno, konečně už nemlčí..
Já bych byla v klidu, když i na toho mýho doktorka řekla, že je sice o půl roku pozadu, ale dohání to postupně, tak to zatím nebude řešit. Váš to taky dožene, i když ani vlastně nemá co dohánět, máš normální dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
1.6.18 14:27

Já myslím, že je v pohodě, akorát je trochu chudák, jak ho moc pozorujete :) Já měla takové tendence tak do 8 měsíců malé, pak jsem zjistila, že je všem líp, když necumim do tabulek co má a nemá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.18 14:32

@Linamati @blumen @chaela Díky holky :)
@dickys to máš asi pravdu :mrgreen: chudák malej, úplně líto mi ho je :,( :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.6.18 15:05

Dokud jsi nezminila, ze mama diagnostikuje autismus, tak jsem si myslela, ze je zcela v norme. Ale tezko budu tady tvrdit, ze je chlapecek v poradku, kdyz jsem ho nevidela a nejsem doktor. Ale jak pisu, dle popisu mi to zni vsechno normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
1.6.18 21:09
@Anonymní píše:
@Avrun Tak to já samozřejmě chápu, že to naprosto nemá výpovědní hodnotu o tom, jestli má nebo nemá PAS. :) Maminka závěry nedělá - ona úplně normálně sýčkuje, dělá to pořád, nejen co se malého týče. :roll: Taky je mi jasné, že se mi dítě nemusí nacpat do tabulek - a vím to i prakticky, odmítal se začít otáčet až do 7mi měsíců - ale je fajn, když pár lidí napíše, že jejich dítě to mělo taky tak a nic to neznamenalo. Kažpodádně díky za podporu :)

Já se přiznám, že jsem taky různě plašila a syna pozorovala ;) nejste v tom samy :mrgreen: ale tomu mojemu je už skoro 21 měsíců, vidím ty pokroky, co dělá…jo, je bázlivý, vadí mu některé zvuky, leká se, mezi děti moc nechce, není tak obratný v lezení po čemkoliv jako jiní jeho vrstevníci (leze jen po gauči nebo posteli, rád chodí za ruku do schodů…ale že byc chtěl na průlezky nebo si někam přistrčil židli doma a chtěl někam nahoru, to fakt vůbec…ale strašně rád běhá)…jinak je ale komunikativní, sdílný, velmi dobře rozumí, miluje knížky a říkanky, docela žvaní…prostě jak říkám - každé je jiné a ta odlišnost nemusí znamenat vůbec nic ;) mamce nakaž, ať neplaší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí