Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@nulu86 když to na porod vůbec nevypadá, tak s největší pravděpodobností skončíš opět pod kudlou, ovšem možná nejdřív s pěkným trápením.
Zatím ale nestresuj, Hamilton byl proveden, kdyby do 3 dnů nezabral, být tebou, tak jedu znova a nechám si ho provést znova.
Nebo se domluvím na pozdějším termínu, s tím, že chci rodit přirozeně a přirozeně se rozrodit.
Donutit tě nemohou, na to není žádný zákon, jen s tebou manipulují.
Malej má 3 kg plus minus, to není směroplatné, za týden nepřibere půl kila, takže být tebou, hraju o čas. A o to, co chceš.
A když to přijde, být tebou, jsem co nejdéle doma, protože ty jejich monitory a urychlování ti porod moho dost dobře zkomplikovat a možná zase skončíš na sekci.
No me upozornili ze to kdykoliv muze skoncit sekci, ale ze se muzeme o normalni porod pokusit… No uvidim co mi povi zase ve ctvrtek na te poradne
@nulu86 Právě kvůli tomu císaři bych se tomu snažila nechat volný průběh. Jako 3 kila (plus mínus půl kila, takže klidně může mít 2,5) mi nepřijde nijak moc. Když už tak to snad souvisí spíš se šířkou pánve než s výškou, řekla bych. taky mi vykládali jak jsou obě děti velké na moji tělesnou konstituci (sice mám 170cm, ale netěhotná se na 50 kilo vyhrabu horko těžko) a „prošly“ úúúplně v pohodě (mladší dokonce superrychle 2,5 hodiny od první kontrakce na jedno přitlačení vylítnul ven jak namydlený blesk - ale žádný doktor do porodu nezasahoval
).
Kde to chceš rodit? Kamarádka chtěla rodit po císaři v HK a řekli jí, že po císaři jí porod nevyvolají, že při vyvolávaném jsou kontrakce silnější a kvůli jizvě pi císaři (kterou měla v pořádku) se to vyvolávat nesmí. Maximálně by jí prý píchli vodu, kdyby byla sama trochu otevřená. Nakonec se rozrodila sama v den, kdy jí měli píchnout vodu ale ještě jim musela podepsat jakoby revers že rodit přirozeně po císaři chce ona sama a přebírá na sebe veškerou zodpovědnost. Porodila po 3 hodinách 3,7 kg dítě, takže pohoda, ale ty píšeš, že jsi úplně zavřená, to si myslím, že po x hodinách zbytečných bolestí půjdeš pod kudlu tak jak tak. Ona byla 4 dny po termínu a otevřená na 4 cm.
@nulu86 píše:
A to jsi byla v terminu nebo ne?
to uz jsem byla po terminu, a ze bude mit pres 4 kg me strasili uz od 30 tt.
Rodit se chystam v Praze. Tak treba mi na pristi poradne reknou neco jineho. Doufam
Hlavne me zajimalo jak se takovy porod tycinkama vyvolava. Prvniho syna jsem rodila cisaren kvuli konci panevnimu v 41*6 kdy jsem porad mela nalez jako v 20tt, tak mozna proto se k tomuhle uchyluji…
No oni dnes furt strasne resili tu hmotnost maleho vzhledem k moji telesne konstituci ( zadek mam pritom jak valach nejsem zadny tintitko
)
@nulu86 ahoj, ja dostala tyčinky dvě ráno celej den nic až večer měr začalo být zle. Ráno jsem byla na dva, dostala jsem tabletky a ve 3 se malá narodila. Rodila jsem 10 dní po termínu, absolutně jsem nebyla nachystana
@scentini píše:
@nulu86 ahoj, ja dostala tyčinky dvě ráno celej den nic až večer měr začalo být zle. Ráno jsem byla na dva, dostala jsem tabletky a ve 3 se malá narodila. Rodila jsem 10 dní po termínu, absolutně jsem nebyla nachystana
A kontrakce strasny, nebo ne?
@nulu86 nechci te desit, ale za mě nic moc. Každej tu bolest snáší jinak. Já byla zvláštní případ, museli mě roztahovat při kontrakci, píchnout vodu a narvat oxitocinem.
@scentini píše:
@nulu86 nechci te desit, ale za mě nic moc. Každej tu bolest snáší jinak. Já byla zvláštní případ, museli mě roztahovat při kontrakci, píchnout vodu a narvat oxitocinem.
jasny no. Tak uvidime ![]()
Mě dávali tyčinky s prvním dítětem. Přenášela jsem 10 dní. Nejprve celej den „oxytocinový test“, večer tyčinky, to mě začalo pobolívat břicho, ale ráno nic, tak mi myslím v 10 hod. šoupli tabletky, celej den pobolívání, večeři už jsem musela jíst s přestávkami na prodýchávání, ve 21.00 mě vzali na sál, cca do 23.00 se to dalo celkem s přehledem, sice už jsem byla na manžela protivná, ale přišlo mi to v pohodě. Pak mi ale dali infuzi s nějakým svinstvem na změkčení por. cest, a začalo to pravé peklo. Bolesti brutální, jsem myslela že to prostě nedám, tlačila jsem asi hodinu, a ve 0.44 byl malý venku, 4050g a 54cm
Další porody už s porodními plány bez zásahů, bez urychlování, a nedá se srovnávat, bolesti poloviční, už nikdy bych se sebou nenechala takhle cvičit ![]()
Teda po tech komentech tady nevim, jestli si nenaplanovat rovnou dalsi sekci ![]()
Me to zkouseli a nebolelo to jen jsem mela pak dost vysoke kontrakce a miminku zacali klesat ozvy tak jsem jela na cisare
@nulu86 Dobrý den chtěla jsme se zeptat, jak jste dopadla? vše v pořádku.? Jsem také po sekci a ten samí zíkrok mě čeká za chvilku.. Mám z toho nehorázný strach, slyšela jsem to prvně o techto tyčinkách.. Ještě doufám, že se to rozběhne samo…