Vyvolávaný potrat v 18tt kvůli VVV

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2594
6.9.17 08:52

@terezahlavackova to je dlouho :zed: ale já bych se bála otěhotnět, dokud nebudou výsledky…asi zase záleží, proč člověk o miminko přijde, u nás VVV a možnost, že jsme oba přenašeči a další miminko by mohlo být nemocné znovu. A když si představím, že bychom to měli prožít ještě jednou…zbláznila bych se :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 09:56

@heevi
U nas bylo podezreni. Podstoupila js amnio. Po te jsem prestala citit pohyby a malej zemrel jeste pred porodem. Nakonec se vada neprokazals a konecny verdikt znel infekce plodovych obalu. Nicmene bohuzel vzdycky existuje ta moznost ze to proste nedopadne dobre… :,( ja to pojala tak ze to dopadne jak ma a kdyz spatne tak nam holt neni prano. Strasny balvan ze me spadl kdyz jsem si. naplno uv3domila ze nektere veci proste neovlivnim. Pokud je to u vss tskto a mohlo by se to opakovat taky bych pockala. U nas to byla holt blba nahoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
6.9.17 10:05

@terezahlavackova děkuju, máš pravdu, není rozumné teď začínat, když bychom mohli ublížit dalšímu miminku :( já byla na amniocentéze 11.7., ale pořád nemáme výsledky, prý tam bylo málo buněk a musí se to kultivovat, aby se z toho dalo něco zjistit :nevim: nerozumím tomu, ale přijde mi to divné tak dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 10:35

@heevi
Stejne si myslim ze bys neotehotnela. Pokud to nemas doresene nejspis by jsi se blokovala psychikou… to teda divne je. Dva mesice je strasne dlouho. My meli vysledky do 2-3tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
6.9.17 11:03

@terezahlavackova to věřím, že psychika by to nedovolila…pokud se přenašečství potvrdí, tak 1:4, že další mimčo bude mít to samé a bohužel se to nedá zjistit dřív než v tom 20-22 tt… asi bych do toho s takovým rizikem už nešla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 11:17

@heevi
Chapu. Ale neda se dnes uz podytoupit treba umele oplodneni tak aby vybrali embryo zdrave? Ta sance na zdrave mimco by tam byla… prece nezustanes bez deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
6.9.17 11:38

@heevi Budu moc drzet pesti, aby se prenasecstvi nepotvrdilo a vy se mohli zacit brzy snazit o miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
6.9.17 11:38

@terezahlavackova takze vam ty podrobny testy prisly do 3 tydnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
6.9.17 12:18

@terezahlavackova pídila jsem se po tom, preimplantační diagnostika je možná jen u některých vad ledvin, u většiny se ale zatím neví, na který gen se vada váže, takže za by to zase nešlo… Život bez dětí si neumím představit, ale psychicky bych to asi neustála několikrát… nevím, jak to má muž, takhle jsme se o tom zatím nebavili, ale já bych kdyžtak chtěla zažádat o adopci. Ale je mi smutno, když si připustím, že bychom nemohli mít vlastní :,(

@hmonika děkuju, taky doufám. Ono toho bylo víc, vada prý vzniká v prvních týdnech těhotenství, brala jsem ATB, když jsem ještě nevěděla, že čekáme, navíc jsem epileptička s medikací. Žádné z těch léku by neměly negativně mimčo ovlivňovat, ale kdo ví… už nevím, čemu věřit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 12:25

@hmonika
No z amniocentezy ano. Z pitvy to bylo.do tech 3 mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
6.9.17 19:49

@heevi Mohla to byt jen blba nahoda, ktera s tvymi leky ani ATB nemusela mit nic spolecnyho.
Snad budeme mit brzy vysledky a budeme moct planovat, co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2826
6.9.17 19:50

@terezahlavackova A ta pitva je vzdycky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 20:30

@heevi
Ja teda nechci aby to vyznelo nejak blbe, ale pokud by to vyslo tak ze jste nosici tak i tak me ta pravdepodobnost na zdrave dite orijde slusna. 1:4 je 75% ze dite bude ok. Za sebe musim rict ze bych do toho asi sla. Obzvlast kdyz deti jeste nemate. Kdyz bych na tom byla jako ja nebo @hmonika -ze nejake deti uz mame tak bych to asi nepokousela. Nevim jestli to vyzniva tak jak to chci rict ale doufam ze jo. Proste bych si treba rekla ze dam jeste jeden pokus a dopadne to tak jak ma. Nicmene myslim ze oba prenaseci nebudete a budete se moct vrhnout na dalsi pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
6.9.17 20:32
@hmonika píše:
@terezahlavackova A ta pitva je vzdycky?

Myslim si ze ano. Ze se dela standartne. Ja jsem dostala termin kdy si mam prijit pro vysledky uz pri odchodu z porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
7.9.17 07:40

@terezahlavackova já spíš vidím to, že 25% není málo… ale je to čerstvé, možná se na to za pár měsíců budu koukat jinak, uvidíme… kéž by se to nepotvrdilo a nemuseli bychom o tom rozhodovat…

@hmonika pitva je u miminek narozených v 2. trimestru automaticky, leda by sis ji nepřála a odmítla ji, to je snad taky možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty