Výživné pro neprovdanou matku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výživné pro neprovdanou matku
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli některá nemáte zkušenost s zažádáním o příspěvek na výživu pro sebe po dobu dvou let. Zejména, pokud jste taky žádost podávaly až po narození dítěte(dítěti je 17 měsíců). V návrhu mám žádat o výživné ode dne porodu? Předem děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Povinnost přispívat na výživu nezaopatřené matce má ze zákona otec, aby byly zajištěny její potřeby stejně tak, jako by byla za otce dítěte provdána.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky chtěla žádat, ale pak jsem se na to ..... Otec dítěte mi dělá problémy, alimenty prckovi stejně neplatí… Čerpala jsem z těchto stránek: http://www.mesec.cz/…otci-ditete/ Pochopila jsem, že nárok bych měla ode dne podání žaloby a toto výživné se nepřiznává zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš nárok na úhradu nákladů spojených s porodem s elhnutím, těhu vitamíny (tam ale myslím musíš doložit snad doklady)
A výživné na sebe do 2 let věku dítěte s tím,ž e žádost musí být podána nejpozději do 3 let věku dítěte, jinak je promlčena.
nedávno jsem t o tu na emimi někomu hledala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ješte jsem našla tuto zajimavou diskuzi: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?…
Omlouvám se za chybnou informaci, lze vymáhat zpětně.
Přeju pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc moc děkuju, určitě mi vaše rady pomohly. Už se dostávám alespoň lehce do obrazu, ale složité to teda je, nejraději bych se na to taky vy…, protože bývalý je potížista, ale penízky musím vybojovat. Chlap si udělá mimino a pak se nestará a užívá si, tak to nemůžu nechat. Je pravda, že něco jiného by bylo, kdyby neplatil ani výživné na dítě, tam by asi bylo zbytečné investovat další nervy, čas a peníze. Ještě jednou díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eddna píše:
Moc moc děkuju, určitě mi vaše rady pomohly. Už se dostávám alespoň lehce do obrazu, ale složité to teda je, nejraději bych se na to taky vy…, protože bývalý je potížista, ale penízky musím vybojovat. Chlap si udělá mimino a pak se nestará a užívá si, tak to nemůžu nechat. Je pravda, že něco jiného by bylo, kdyby neplatil ani výživné na dítě, tam by asi bylo zbytečné investovat další nervy, čas a peníze. Ještě jednou díky.
Alespon máš šanci, že neco dostaneš, to já nemám nárok na nic ![]()
- Citovat
- Upravit
M9šo ty to máš hodně smutné. LAe neřešilo se nějak výživné od jeho rodičů? Jak to vlastně dopadlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit