Konec rodičáku, těhotenství, pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Konec rodičáku, těhotenství, pracák
Ahojky,
v květnu končím s dcerou tříletý rodičák, na začátku srpna mám termín porodu. Zajímalo by mě, zda se na ty tři necelé měsíce musím hlásit na úřad práce, popř. jestli bych dostala nějakou podporu či nějak dávky, anebo se hlásí jen na zdrav. pojišťovnu, že jsem žena v domácnosti. Rodičák mám nyní na tři roky, čerpám z ochranné lhůty - měla jsem tehdy nárok od bývalého zaměstnavatele. Teď už mi zbývá pouze buď 4letá varianta nebo přes manžela na tři roky.
Děkuij všem za reakce a zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo, můžeš se přihlásit, něco málo dostaneš (cca 3000,–)
RP přes tatínka si převeď, dost na tom vyděláš.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já myslím že nárok na podporu budeš mít zcela určitě..... zajdi nejdřív na pracák a až pak na zdrav. pojišťovnu , tam nahlásíš fakt, že jsi v evidenci na ÚP a tatínek bude RP… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky, jsem na rizikovém, takže ani nevím, zda se tam pak dostanu a nebudu v nemocnici, ale to snad může zařídit i manžel s plnou mocí. Na RD budu já, ale chceme to převedení na otce na měsíc, abychom si mohli zvolit tu 3letou variantu. T akže na pracák se mohu nahlásit i jako těhotná, i když je zřejmé, že práci nehledám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můžeš se nahlásit na úp, pokud chceš, kolem těch 3000,– bys měla dostat, pokud nebudeš chtít stačí jen na zdravotní pojištovnu nahlásit kategorii (osobní a celodenní péče o dítě do 7let) ovšem tím se pouze „zbavíš“ povinnosti platit zdravotní poj. jako bežný samoplátce bez příjmů a neevidovaný na úp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemocenskou mi nema kdo proplacet, takze v tom nevidim zadny smysl ![]()
Takže v tom případě bude lepší asi ta registrace na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daniela PB píše:
A to tě doktor nenechá doma na nemocenské????
No, doktor by ji třeba i nechal, ale na nemocenskou nemá nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,omlouvám se,ž Vám do toho skáču,ale chtěla bych se zeptat na to převedení na tatínka.Slyším o tom poprvé.mohu se zeptat tedy na trochu víc informací? Je dost pravděpodobné,že to samé co teď řešíte Vy,budeme řešit taky a tak mně zajímá,zda-li je nějaká možnost jak mít mateřskou jen na tři roky a né na ty čtyři. Děkuji.V.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus pošmejdit tady po diskuzích, řešilo se to tu asi milionkrát… jedna se myslím jmenuje: Převod na tatínka zafungoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Na dceru pobírám rodičovský příspěvek do 7 let.Narozená je 6,8.2004 kdy dostanu poslední?V červenci?Vyplácí se zpětně?nebo do předu?myslím tím v červnu jsem dostala červencový? nebo červnový příspěvek?děkuji
- Citovat
- Upravit