Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj Sindarelo,
mám stejnou úchylku
. Stačí si tlapky promačkávat jen tak, ale pokud bys chtěla působit přímo na nějaký orgán, je si lepší koupit knížku. Tady http://www.gaudia.org/…az-chodidla/ je to hezky shrnuto, bohužel bez obrázků. Spoustu příjemných „masážních“ chvil! ![]()
…já mám dobrou knížku od Julka Patakyho „Učebnice reflexní terapie“, mrkni na jeho stránky http://www.patakyovi.cz/ …a pokud si chceš masírovat ťapky i jinak, pořiď si masážní podložku (třeba pod stůl s počítačem)
http://www.biosfera.cz/…zer.nohy.jpg
Ahoj,
vubec bych to jako uchylku nebrala:-)))
Me je to taky prijemne. Nekdy se vetru s nozkama pod pritelovu ruku a on uz vi co ma delat:-)
Ucinnejsi je kdyz ti to dela nekdo jiny, pry se tak predava energie. Ale to
jsem tak podrobne nestudovala. Dirve jedna pani u nas v praci takto pomahala holkam-prevazne bolesti hlavy od patere, krcni patere apod.
Byla pro nas trosku nadprirozena- mela ty schopnosti. Musela si po tom trochu odpocinout, protoze ji to vysilovalo. Ted uz je v duchodu, ale obcas nam pomuze treba bylinkami-na me zabraly.
Kac
Ahojky,
tak u nas se taky masiruje
Muzicek na masazi nohou vylozene ujizdi a ja si taky dam rict ![]()
Moje maminka se tim zabyva a naucila me masirovat tlapky i nasemu 7M drobeckovi. Stimuluji hlavne drahy na prudusky (muzicek je astmatik a jako dite byl dost casto s pruduskama v nemocnici) na nartu a bod pro solar plexus uprostred horni casti chodidla - myslim, ze se tam protinaji vsechny dulezite drahy…a musim rict, ze malej od narozeni nemel ani rymu! Tak treba je to taky trochu temi masazemi ![]()
Není to žádná úchylka ale bezvadná věc .
Pataky je bezvadný, vydali nyní se ženou i novou knihu Život s reflexní terapií, nebo tak nějak. Já se přikláním ještě i ke klasické škole pana Jiřího Janči - Reflexní terapie nohou a rukou (z té manželé Patakyovi vychází). K tomu pak patří učení o bylinkách a homeopatii a také psychotronice.
Nejlepší je určitě v prvé řadě (pokud máte někdo potíže) odborná diagnostika , kde vám stanoví co jak mačkat a většinou doporučí dietu a bylinkovou léčbu. Je to prostě super věc… každý kdo má zájem, doporučuji.
Díky reflexce se dá krásně uvolnit páteř a dále stimulovat a uklidňovat vše v našem těle. Pokud nemáte čas na studium, dělejte vše tak, jak je vám příjemné . ![]()
Taky souhlasim, prisla jsem tomu na chut. Strasne mi to pomohlo se zdravim a terapeuti prodle toho umi udelat lepsi diagnosatiku nez CT a RTG
Noha nelze
Ahojky,
vyznáte se některá v reflexní masáži chodidel? Upřímně řečeno, poslední večery snad ani nic jiného nedělám. Pokaždé si před spaním bud ve vaně nebo jen tak na gauči promačkávám chodidla podle takového obrázku, co mám okopírovaný z nějaké masážní knihy. Já tomu věřím, že chodidla jsou propojeny s orgány v těle. Manžel je spíš realista a takové podobné věci jdou mimo něho. Ale když ho požádám, tak mi to taky mysíruje a já si jen libuju. Máte některá podobnou úchylku? Nebo ještě nějaké zkušenosti, jak dobře masírovat a tak? Určitě napište.
Sindarela