Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobry den, v den teminu porodu jsem byla v nemocnici na vysetreni. Dr miminko meril a rekl mi ze ma 3,9 kg a ze jsem si ho takto VYZRALA a ze je zvedavy jak ho porodim. Porodila jsem o dva tydny pozdeji, prirozene miminko 3,9 kg nastesti s jinym drtak a ted na co se ptam. Stale mi vrta hlavou zda tolik muze ovlivnit strava vahu mimina? Ne ze bych v tehotentvi jedla vylozene zdrave ale na druhou stranu prasarny taky uplne ne. Co si o tom myslite? Prosim anonymne nebo smazat
To bych holku porodila desetikilovou… kdyby tohle byla pravda… ![]()
Já si myslím, že strava může mít vliv. Ale spíš v takových těch extrémnějších případech. A myslím, že tohle ještě není tak úplně prozkoumané. Určitě v tom hraje nějakou roli i genetika. Každopádně mě prekvapuje, že se zdála někomu ta váha hodně. Já když byla v porodnici, tak tam většina mimim měla kolem 4 kil a nikdo to neřešil, naopak jsem spíš vnimala mírné „problematizovani“, pokud mělo mimco pod 3 kg. Nemluvě o tom, pokud mělo pod 2,5kg.
Doktor hulvát ![]()
Miminko 16 dní přenášené, 3720g a 51cm. Já brala těhotenské vitamíny, měla jsem těhotenskou cukrovku, rizikové těhotenství, ale hlavně mi bylo neustále strašně zle, jak jsem každou půlhodinu něco nejedla, bylo mi hned na zvracení a omdlení. Jedla jsem poměrně zdravě, ale mám nespočet zdravotních problémů, byla jsem doma, a de-facto jen v posteli
Dřív jsem byla zvyklá jíst málo a být neustále v pohybu, cvičit… No přibrala jsem přesně 40 kilo, z toho deset jsem nechala v porodnici ![]()