Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LucieDlouha píše:
Prosím mám takový dotaz. Je možné že bych mohla být těhotná? Měli jsme pohlavní styk večer před ovulaci. Bývá mi mírně špatně a mám natekla a bolestivá prsa. Dělala jsem si tehotensky test včera (5dni před menstruaci) a byl negativní. Dělala jsem ho moc brzy? Děkuji![]()
KDyž jsi měla nechráněný styk před ovulací, tak jasně můžeš být těhotná.
A ne nadarmo je na testu apsáno, že by se měl dělat nejdřív v den vynechané MS. Protože, i když bude pozitivní dřív, tak to klidně může odejít s MS.
A jinak to, co popisuješ klidně může být i PMS a na to, že máš negativní test i brzo.
Příspěvek upraven 31.10.18 v 13:51
@LucieDlouha není tolik důležitý kolik dní před ms, jako spíš, kolik dní od ovulace
počkej na den ms a pak testuj
Anebo minimálně 10-12dni od ovu nejdříve, pokud si nedočkavá, ale i tak to ještě nic jistého ![]()
Děkuji moc..
kdybych byla těhotná, tak by mi to nevadilo, mám doma 5ti lezou dcerku, která by sourozence moc chtěla.
Jen mě zaráží ta bolest prsou a nevolnosti.
U prvního tehu jsem je neměla a ani před MS nemivam příznaky.
Proto jsem se chtěla zeptat… ![]()
@LucieDlouha píše:
Děkuji moc..kdybych byla těhotná, tak by mi to nevadilo, mám doma 5ti lezou dcerku, která by sourozence moc chtěla.
Jen mě zaráží ta bolest prsou a nevolnosti.
U prvního tehu jsem je neměla a ani před MS nemivam příznaky.
Proto jsem se chtěla zeptat…
Tak možná těhotná budeš. To těžko říct. Objektivně by na ně mělo být brzo, pokud máš negativní 10 test, protože jsou vázané na vyšší HCG. Ale dají se i vsugerovat.
Možné to je, testuj tak za týden, 5 dní před MS ti nic neukáže. Já měla bolest prsou asi týden před vynecháním vždy jako první příznak těhotenství.
@Kriss Tina zkusím testovat tedy ještě později… V neděli mám dostat MS… Tak pokud nebudou v neděli tak vyzkouším pondělí, úterý…
a uvidíme… ![]()